Skip to main content

Peristiwa di hari khamis

Assalamualaikum

Alkisahnya
Semalam semasa keluar lunch dengan hubby.
Hubby ada urusan di KK, so singgah jap kat opis aku keluar lunch sama2 kononnya.
Macam biasa lepas hubby parking keta, dengan ayunya hehe
keluar dari keta. Ntah cam mana masa keluar dari keta tu, kaki aku terpeleot,
dan hilang keseimbangan nak berdiri. Untuk menyeimbangkan diri cehhh perkataan tu aku peganglah kat tepi pintu keta tu. Tapi ntah camna juga pintu keta tu tertutup dan ibu jari aku masa tu ngam2 ada di celah pintu keta tu..........................................hubby pula bila dah nampak pintu keta dah tutup, sangkanya aku dah sedia, apalagi terus lock keta..........

Weeeiiiiiiii, sakitnya.
Korang bayangkan ibu jari aku tersepit kat celah pintu keta tu,
pastu tak boleh tarik keluar sebab hubby dah lock keta.
Terjerit jugalah aku bagitahu hubby yang jari tersepit kat pintu......huhu
Apalagi hubby kelam kabut buka pintu keta.......aduuhhhhhhh memang sakit teramat sakit.
Ibu jari aku masa tu dah penyek. Makin kelam kabut lah hubby tengok, sampai hubby suruh aku ambik MC
sebab takut aku tak dapat drive keta masa balik keja nanti. Sakit2 tu aku lucu juga, adakah tersepit jari nak
ambik MC pulak...hehehe

Lebih 10 minit lah kami dalam keta tunggu jari aku lega sikit dan balik ke posisi asal....kan tadi masa
tersepit tu dah jadi penyek...tunggu dia kembung sedikitlah....hehe
Aku dan hubby teruskan juga nak lunch sama2 tu. Masa kat restoran tu aku minta ais dan letakkan kat ibu
jari tu. Legalah juga sedikit.

Sekarang ni, jari dah ok sedikit. Masih bengkak dan berdenyut tapi tak sesakit semalam.
Hubby pun heran, camna aku dah besar panjang camni boleh tersepit jari...sebab selalunya budak2
jak yang terkena. Ish ish ish.....tu lah namanya malang tak berbau kan.....macam mana pun kita berhati-hati tapi kalau benda tu nak jadi tetap akan jadi.



Note : Petua tersepit jari, cepat2 letak ais, jari tak terlalu bengkak dan kuku tak menjadi hitam.
Note extra : Hari ni Sabah cuti. State Holiday sempena Good Friday iaitu perayaan untuk mereka yang beragama Kristian. 




Comments

  1. selamat pagi dan salam jumaat

    ReplyDelete
  2. uhukss, aku dapat bayangkan macam mana sakitnya rasa tu Mia... sakit ok sangat sakit... hu hu hu... salam jumaat Mia dan get well soon...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sangat sakit Farah.......dah jadi macam ayam penyet rupa ibu jari aku tu...hehe

      Delete
  3. mak aiii...confirm sakit giler tuh...SA dapat bayangkan cemana sakitnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bayang pun dah terasa sakitnya...ni kan pula yang tersepit ni...hehe
      Memang sakit gilerrr...

      Delete
  4. ouchhhhh.... da nak kena, bukan kira budak ke idak, kan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn...kalau nak jadi memang akan jadi jugak...huhu

      Delete
  5. klakar lak siap terkunci lagi tuh..heheh..betul tuh kalau letak ais mmg kuranglah sikit bengkaknyer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tersepit tu satu hal...yang kunci tu lagi satu hal......
      Kalau ingat balik cam kelakar pulak...hehe

      Delete
  6. sakitnye terkepit...kite baca entry ni rasa nk tergelak pun ada...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sakit gilerr.......memang lucu juga kalau teringat.... :D

      Delete
  7. Aduuusssss...cik baca pon,mcm terasa juga cik tersepit tu...sakit nya lah tu....aduuuuiiiiiii/..tebanyang2 cik jari cik yang tersepit..menangis karau..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...memang karau bah CikPuan.
      termenangis juga bah masa tersepit jari tu semalam....:D

      Delete
  8. aduh mesti sakit kan.. lain kali hati2 k..

    ReplyDelete
  9. sakit sangat tu kalo dah tersepit pintu..tambah lagi pintu dah kena lock..
    nasib tak teruk..

    ReplyDelete
  10. adoiii....mmg sakit tu mia.tak dpat nk byg kan la.tp bila bc cite mia ni kelakar pun ada.hikhikhik. jgn mara ye mia.....

    ReplyDelete
  11. aduii sakitnya bah tu Mia..teringt ank sy masa kecil dl..sm mcm Mia. tersepit jari dpintu keta...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa