Skip to main content

Bila tangan dah gatal

Assalamualaikum

Bila tangan dah gatal
mulalah tergaru-garu......
mulalah nak cari krim salap sapu kat tangan agar lega rasa gatal
sapu-sapu sampai tangan dah jadi merah-merah
garu-garu sampai tangan dah ada kesan darah-darah....

emmm kalau tangan gatal yang tu memang ubatlah jawabnya

tapi bila tangan aku yang gatal
mulalah tertekan mouse cari ruangan design tu
mulalah try tukar font mana yang lebih kemas
mulalah tengok background colour yang lebih menarik
mulalah mencari template kononnya nak tengok blog lebih menyerlah
mulalah tukar sana sini kononnya nak tengok apa yang akan jadi kat rupa blog ini

dan hasilnya bila dah gatal tangan, blog dah berubah rupa
dah malas nak kembali ke wajah asal sebab ambik masa lama nak ubah sana sini
terima je lah dengan wajah baru blog yang tak seberapa ini

ni lah jadi bila tangan dah gatal (^_~)


Note : Happy sunday !



Comments

  1. Kalau gatal tangan kanan lak maybe ada fulus nak datang... Zumal singgah dr blog Mia Liana :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks sebab singgah sini.....kalau tangan gatal nak dapat fulus, alhamdulillah...hehe

      Delete
  2. ok jer mia tema nie ..redup jer gitu nampaknya...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Ummu....nak bagi orang selesa membacanya hehe

      Delete
  3. happy sunday ! ok gak tu bila tangan dah gatal, ingat nk dpt duit tadi ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Happy sunday to you too CN.....hehe ok gak kalau tangan gatal nak dapat duit :D

      Delete
  4. Salam perkenalan dari saya Bahrain. Kali pertama singgah ke sini rasanya, Thanks sudi singgah di blog saya adarain.com.

    kalau tangan dah gatal memang macam tulah, banyak yang nak ubah, kadang2x sampai ke malam. hehehhe. Yang penting layout blog cantik, simple dan ringan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal juga....
      Tu lah kalau dah masuk ke ruangan design tu, mo berjam juga ubah sana sini..hehe

      Delete
  5. ada hari2nya, tangan kita akan gatal2 mcm ni.. hehe

    ReplyDelete
  6. pernah dulu skali kunun gatal tgn ni mau menukar2 ...skali bloglist sy ilang terus bah..terus sy tukar balik p asal..smpi skrg ndak berubah2..itu2 jg hehe..

    ReplyDelete
  7. Tangan kiri ker tangan kanan yg gatal? Klo tangan gatal tak per, jgn org yg gatal...hahaha...Ok jer blog ko no noks.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc