Skip to main content

Nuffnang yang sepi

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!

Hari tu dah cerita di post ini tentang cek Nuffnang yang telah pun selamat aku bank in kan...tinggal nak tunggu dibelanjakan saja.. :D

Dah masuk bulan Februari, log in acc Nuffnang , hampeh...belum ada BE yang melekat untuk tahun 2014 ni. Rasanya bukan aku saja yang komplen tentang BE ni, aku ada juga terbaca post blogger yang lain tentang Nuffnang yang sedikit kedekut memberi BE pada tahun ni.
Rasanya macam betul juga, tahun lalu setiap bulan aku pasti akan menerima BE baru daripada Nuffnang.

Rasa kecewa tu memang ada, tapi kena berpikiran positif je lah.
Tak juga lah aku sampai nak bertukar syarikat yang lain pulak...Mungkin belum ada rezeki dari Nuffnang agaknya.





Selepas di cash out hari tu, jumlah yang tinggal hanya RM 25.02
BE terakhir yang aku dapat bulan 12 yang lalu, itu pun dah dicreditkan.
Belum ada rezeki BE untuk dinantikan hasilnya. Cuma bergantung kepada CPC. Jika bergantung semata2 kepada CPC, alamatnya bertahun lah baru dapat cash out kan balik...huhu

Sepi sungguh Nuffnang kali ni kan.....







Comments

  1. Nuffnang agak kedekut 2014 ni, ha ha ha... agak2 melampau tak statement Farah ni Mia? ^_*

    ReplyDelete
  2. 2014 ni nuffnang kedekut. grrrr. nina pun sunyi sepi gk ni

    ReplyDelete
  3. mmg pun Mia...biaq pilah.....maleh nak fikir.....boleh gitu?
    Insyaallah ada rezeki nanti berderet deretlah tu...

    ReplyDelete
  4. erm! blog ku lagi lah sepi..sunyi Mia...haha.. mmg ramai yg komplen, BE sunyi skrg ni... ekonomi merudum kalik....hehe

    ReplyDelete
  5. yg kupunye pun sepi jgk mia..agaknya nuffnang tak dpt byk jobs kot nak bg...

    ReplyDelete
  6. Kakak rasa lepas CNY baru pulih balik sebab ramai yg mengeluh yg samalah Mia..

    ReplyDelete
  7. tu lah pasal kak mia..knapa dgn nuffnang nie?huhu

    ReplyDelete
  8. Yang klik link nuffnang kurang kot. Kena buat catatan berkaitan Nuffnang kot (catatan bodek2 gitu),buat ada tarikan SEO. Try letak kode hmtl nuffnang di akhir catatan blog. Mane tau b+ tertarik nak klik link nuffnang tu.

    ReplyDelete
  9. ya kan....nuffnang cik pun belum ada lagi ne sangkut..
    bagus kak mia dah cash out..cik ne belom penah lagi cash out :(

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang