Skip to main content

3 hari merindu

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!

Tajuk cam buku novel plak...huhu
Bukan apa, ni kes merindu anak-anak nun jauh di sana.

Semalam tepon anak2, Damia memang hanya jawab apa yang aku tanya dan dia takkan tanya balik punya...umur baru 2 tahun, pelik pula kalau tetiba dia pandai tanya itu ini kan...

Tapi bila giliran Shumi dan Shamzi, masing2 tanya Umi di mana sekarang? napa Umi tidak balik rumah? huwaaaaa sedihnya hati ini..
Apa boleh buat, dah namanya keja...sesekali memang terpaksa berjauhan dengan anak2 dan en.hubby. Tapi kan 3 hari rasanya macam 3 tahun nak abis course ni...
dah rindu nak dengar Damia menyanyi lagu tanya sama pokok, rindu mendengar Shumi dan Shamzi ketawa bermain pastu gaduh....rindu pada en.hubby ahaks! :p

Minggu ni memang tak sempat nak bw blog korang....nanti pelan-pelan aku lawat 'rumah' korang ye...

ok lah nak pegi sambung course lagi ni sambil feeling merindu...huhu


Comments

  1. Kursus di mana Mia?? adui! mmg rindu bah klu berpisah dgn anak2..

    ReplyDelete
  2. Jadual penuh dan padat 3 hari ye Mia.
    Siapalah tak rindu dgn anak - apa lagi dah hari-hari campur tetiba terpisah 3 hari

    ReplyDelete
  3. Selamat berkursus Mia. Insyallah telefon boleh jadi pengubat rindu.

    ReplyDelete
  4. Alahaiii....kesian nya..
    kak mia kursus d mana?

    ReplyDelete
  5. Syok betul awak MIa...asal kursus je naik kapalterbang...asal kursus je dapat jalan KL hehe...sesekali nanti bawak le sekali anak anak boleh gi zoo tgk zirafah haha

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang