Skip to main content

3 hari merindu

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!

Tajuk cam buku novel plak...huhu
Bukan apa, ni kes merindu anak-anak nun jauh di sana.

Semalam tepon anak2, Damia memang hanya jawab apa yang aku tanya dan dia takkan tanya balik punya...umur baru 2 tahun, pelik pula kalau tetiba dia pandai tanya itu ini kan...

Tapi bila giliran Shumi dan Shamzi, masing2 tanya Umi di mana sekarang? napa Umi tidak balik rumah? huwaaaaa sedihnya hati ini..
Apa boleh buat, dah namanya keja...sesekali memang terpaksa berjauhan dengan anak2 dan en.hubby. Tapi kan 3 hari rasanya macam 3 tahun nak abis course ni...
dah rindu nak dengar Damia menyanyi lagu tanya sama pokok, rindu mendengar Shumi dan Shamzi ketawa bermain pastu gaduh....rindu pada en.hubby ahaks! :p

Minggu ni memang tak sempat nak bw blog korang....nanti pelan-pelan aku lawat 'rumah' korang ye...

ok lah nak pegi sambung course lagi ni sambil feeling merindu...huhu


Comments

  1. Kursus di mana Mia?? adui! mmg rindu bah klu berpisah dgn anak2..

    ReplyDelete
  2. Jadual penuh dan padat 3 hari ye Mia.
    Siapalah tak rindu dgn anak - apa lagi dah hari-hari campur tetiba terpisah 3 hari

    ReplyDelete
  3. Selamat berkursus Mia. Insyallah telefon boleh jadi pengubat rindu.

    ReplyDelete
  4. Alahaiii....kesian nya..
    kak mia kursus d mana?

    ReplyDelete
  5. Syok betul awak MIa...asal kursus je naik kapalterbang...asal kursus je dapat jalan KL hehe...sesekali nanti bawak le sekali anak anak boleh gi zoo tgk zirafah haha

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a