Skip to main content

Minum Petang bersama Damia!

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!


Nak minum petang bersama Damia? silalah :p








Dulu memula aku terpikir, tentu Damia akan lebih terikut perangai abang-abangnya sebab dia sorang jak pompuan kan. Mesti cara pergaulannya, cara permainannya akan dipengaruhi oleh abang-abangnya.

Tapi jangkaan aku meleset, Damia tetap dengan sifat gegirlnya. hehe ok lah juga kan. Tak lah dia lasak macam abang-abangnya tu. Memang ada sedikit perangai juga yang dia tiru daripada abang-abangnya.....lompat melompat di atas kusyen tu jadi perkara biasa. Sampai terbuka spring2 kat dalam kusyen tu dorang kerjakan. Duduk pun rasa tak selesa sebab ada yang mencucuk2 bontot  ish ish ish.

Jika membeli barang permainan, Damia tetap akan tunjuk teddy bear, atau alat2 memasak tak pun set minum petang cam di atas tu. Beria-ia dia tuangkan minuman dalam cawan kononnya nak bagi Uminya minum. hehe Tak da kawan sejantina kan so Umi nya lah jadi peneman minum petang setiap hari......(^___^)



Note : teringat zaman budak. Dulu mana pernah ada set mainan camtu. Kalau nak main masak2 atau minum, guna tempurung kelapa dan ranting2 kayu......:D


Comments

  1. alalala tomei nyee..buat kn air utk mama yeee..untuuk untie ade x?heh

    ReplyDelete
  2. Hormon perempuan tetap adalah Mia. Lasak bermain tu pengaruh abang sebab kawan bermain tapi bab memilih permainan tetap ada sifat perempuan.

    Tengok Damia main macam betul-betul dia nak minum hihi...

    ReplyDelete
  3. Syukur kan Mia ssb Damia tetap mewarisi sifat2 kewanitaan...harap2 nya hingga dewasa lah ya...:)
    comel plak mainan2 nya tu...

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah damia secara semula jadi cenderung kearah gegurl..taklah risau sangat kan mia..
    comelnya set mainan damia, arissa nak tumpang sekaki boleh...hehe

    ReplyDelete
  5. haah kan, lepas tu muak main masak2...tukar main kawin2 pulak. syok betul kenangan masa kecik2 ni :)

    ReplyDelete
  6. untung Damia ada kawan...Dania kawan dengan si kembar je..sesekali kazen dari Muar balik.....

    ReplyDelete
  7. suka tgk mainan2 gegirl ni comey2 aje kan

    ReplyDelete
  8. Kalau dah namanya pompuan.......set mssak dan minum jugak yang dipilihnyakan Damia hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa