Skip to main content

Minum Petang bersama Damia!

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!


Nak minum petang bersama Damia? silalah :p








Dulu memula aku terpikir, tentu Damia akan lebih terikut perangai abang-abangnya sebab dia sorang jak pompuan kan. Mesti cara pergaulannya, cara permainannya akan dipengaruhi oleh abang-abangnya.

Tapi jangkaan aku meleset, Damia tetap dengan sifat gegirlnya. hehe ok lah juga kan. Tak lah dia lasak macam abang-abangnya tu. Memang ada sedikit perangai juga yang dia tiru daripada abang-abangnya.....lompat melompat di atas kusyen tu jadi perkara biasa. Sampai terbuka spring2 kat dalam kusyen tu dorang kerjakan. Duduk pun rasa tak selesa sebab ada yang mencucuk2 bontot  ish ish ish.

Jika membeli barang permainan, Damia tetap akan tunjuk teddy bear, atau alat2 memasak tak pun set minum petang cam di atas tu. Beria-ia dia tuangkan minuman dalam cawan kononnya nak bagi Uminya minum. hehe Tak da kawan sejantina kan so Umi nya lah jadi peneman minum petang setiap hari......(^___^)



Note : teringat zaman budak. Dulu mana pernah ada set mainan camtu. Kalau nak main masak2 atau minum, guna tempurung kelapa dan ranting2 kayu......:D


Comments

  1. alalala tomei nyee..buat kn air utk mama yeee..untuuk untie ade x?heh

    ReplyDelete
  2. Hormon perempuan tetap adalah Mia. Lasak bermain tu pengaruh abang sebab kawan bermain tapi bab memilih permainan tetap ada sifat perempuan.

    Tengok Damia main macam betul-betul dia nak minum hihi...

    ReplyDelete
  3. Syukur kan Mia ssb Damia tetap mewarisi sifat2 kewanitaan...harap2 nya hingga dewasa lah ya...:)
    comel plak mainan2 nya tu...

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah damia secara semula jadi cenderung kearah gegurl..taklah risau sangat kan mia..
    comelnya set mainan damia, arissa nak tumpang sekaki boleh...hehe

    ReplyDelete
  5. haah kan, lepas tu muak main masak2...tukar main kawin2 pulak. syok betul kenangan masa kecik2 ni :)

    ReplyDelete
  6. untung Damia ada kawan...Dania kawan dengan si kembar je..sesekali kazen dari Muar balik.....

    ReplyDelete
  7. suka tgk mainan2 gegirl ni comey2 aje kan

    ReplyDelete
  8. Kalau dah namanya pompuan.......set mssak dan minum jugak yang dipilihnyakan Damia hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc