Skip to main content

Shumi vs Shamzi

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!

Disiarkan khas dari Kota Kinabalu, perlawanan bola di antara Shumi menentang Shamzi (tak tahu apa nama game yang dorang main ni, yang aku tahu sapa yang banyak gol, dia yang menang)



Perlawanan sedang diadakan sambil di perhatikan oleh pengadil comel di tengah-tengahnya



Actually perlawanan agak sengit, pusingan pertama Shumi 7 dan Shamzi 6, tetapi pusingan kedua Shamzi telah dikalahkan oleh Shumi 4-8.




Dan akibatnya...............ada budak yang tak dapat menerima kekalahan. 
Semestinya budak cengeng ni. Kalah mesti nangis. Baba dah pujuk, walaupun kalah, tapi Shamzi kalah bermaruah sebab dah tentang habis-habisan.
Hubby cakap macam tu, manalah Shamzi makan pujuk, tambah kuat tangisannya.....last2 Uminya ni jugalah pujuk............Shamzi lepas ni kita makan aiskrim? secara automatiknya tangisan berhenti...hehe





Note : Sorry gambar tak berapa clear sebab budak2 sangat aktif bergerak kan.

Comments

  1. I suka game ni , kalau kami main dulu riuh satu mall. Alaa hensem boy tak dapat terima kalah yer. Nextime menang ok.

    ReplyDelete
  2. biasala tu...anak2..semua takmo kalah...nak menang je...jd sape yg akan kalah?

    ReplyDelete
  3. hehe..sangat2 kelakar..nangis bila kalah..kalau mcm tu lain kali terpaksa bg dia menang ja la..

    ReplyDelete
  4. Hehehe..tak boleh tima kekalahan yer..patutnya kena buat 2 game tuh mia tuh bg him another chance..hehe

    ReplyDelete
  5. Sonok yer...kalu ibu dah ayah sekali join pasti lg seronok...leh gaduh dibuatnya hehhehehe

    ReplyDelete
  6. Nak jugak berlawan bola macam Pahang ngan Kelantan hehe

    ReplyDelete
  7. Alolo siannye die smp menangis sbb kalah

    ReplyDelete
  8. Salam kenal sis Mia! Datang jalan2 sini tambah kenalan baru.. #331
    Hehe, senang sangat nak dipujuknya.. Bagi aiskrim setel masalah.. Hehehe.. Ragam anak2.. =)
    Mieza Suri Shaklee

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc