Movie : ATM - Mia - Memories of Mine

Latest

Thursday, November 7, 2013

Movie : ATM

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!

Tak pernah aku post ala ala review filem. Sebab aku jarang tengo wayang bukan jarang lagi tapi tak pernah dah tengok wayang selepas beranak pinak ni
Selalu tengo movie pun di Astro atau beli CD nya.

Aku nak share satu movie dari Thailand ni, ATM nama movie tu. Bertemakan romantik komedi. Tengok movie ni mesti tersenyum sorang2 terus feeling zaman muda remaja sedang bercintan cintun gitu......hehehe



Mengisahkan Jib, pegawai wanita yang bekerja di sebuah bank bernama JNBC. Peraturan syarikat staffnya tidak boleh menjalin hubungan percintaan. Tapi secara sembunyi2 Jib bercinta dengan pekerja bawahannya yang bernama Suer. Kisah lucu percintaan mereka bermula bila Jib diarahkan menyelesaikan masalah sebuah mesin ATM bank mereka yang telah rosak di sebuah daerah. Mesin tu telah mengeluarkan duit berganda setiap kali orang ramai membuat transaksi pengeluaran. Jib dan Suer saling cabar mencabar untuk menyelesaikan masalah itu. Banyak kisah lucu yang pastinya membuat anda tertawa. 


Nak tahu ceritanya lagi, cari jak DVDnya atau google jak :p Rasanya kalau nak menghilangkan boring seketika bolehlah tonton cerita ni. :D




Note : Movie ni kiranya ok juga sebab tak ada unsur2 yang tak sepatutnya macam filem barat tu. sikit2 nak cupp cupp. Babak nak meninggal pun sempat lagi nak cupp cupp huhu

12 comments:

  1. sekali sekala layan citer mcm n best kan :)

    ReplyDelete
  2. Sesekali layan cter Thai nie mmg siok...

    ReplyDelete
  3. Baca sinopsisnya menarik juga Mia. Tapi kakak ni malas nak menunggu kalau cerita yg menagih masa...

    ReplyDelete
  4. aku sejak dok sini tak pernah tgk movie mia..kalau ade hati nak tgk download jer lah..:)

    ReplyDelete
  5. So ..agak agak dah berapa tahun tak masuk wayang? ;)

    ReplyDelete
  6. ingatkan ATM tu : angkatan tentera malaysia he..he..

    ReplyDelete
  7. Hahaha..igtkan ATM stand 4 angkatan tentera malaysia upenye filem thai

    ReplyDelete
  8. Movei ni ada online ek, I suka movie thailand :D

    ReplyDelete
  9. Har tu dah beli vcd banyak...kang bising pulak mamat sorang tu...hehe

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!