Skip to main content

Movie : ATM

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!

Tak pernah aku post ala ala review filem. Sebab aku jarang tengo wayang bukan jarang lagi tapi tak pernah dah tengok wayang selepas beranak pinak ni
Selalu tengo movie pun di Astro atau beli CD nya.

Aku nak share satu movie dari Thailand ni, ATM nama movie tu. Bertemakan romantik komedi. Tengok movie ni mesti tersenyum sorang2 terus feeling zaman muda remaja sedang bercintan cintun gitu......hehehe



Mengisahkan Jib, pegawai wanita yang bekerja di sebuah bank bernama JNBC. Peraturan syarikat staffnya tidak boleh menjalin hubungan percintaan. Tapi secara sembunyi2 Jib bercinta dengan pekerja bawahannya yang bernama Suer. Kisah lucu percintaan mereka bermula bila Jib diarahkan menyelesaikan masalah sebuah mesin ATM bank mereka yang telah rosak di sebuah daerah. Mesin tu telah mengeluarkan duit berganda setiap kali orang ramai membuat transaksi pengeluaran. Jib dan Suer saling cabar mencabar untuk menyelesaikan masalah itu. Banyak kisah lucu yang pastinya membuat anda tertawa. 


Nak tahu ceritanya lagi, cari jak DVDnya atau google jak :p Rasanya kalau nak menghilangkan boring seketika bolehlah tonton cerita ni. :D




Note : Movie ni kiranya ok juga sebab tak ada unsur2 yang tak sepatutnya macam filem barat tu. sikit2 nak cupp cupp. Babak nak meninggal pun sempat lagi nak cupp cupp huhu

Comments

  1. sekali sekala layan citer mcm n best kan :)

    ReplyDelete
  2. Sesekali layan cter Thai nie mmg siok...

    ReplyDelete
  3. Baca sinopsisnya menarik juga Mia. Tapi kakak ni malas nak menunggu kalau cerita yg menagih masa...

    ReplyDelete
  4. aku sejak dok sini tak pernah tgk movie mia..kalau ade hati nak tgk download jer lah..:)

    ReplyDelete
  5. So ..agak agak dah berapa tahun tak masuk wayang? ;)

    ReplyDelete
  6. ingatkan ATM tu : angkatan tentera malaysia he..he..

    ReplyDelete
  7. Hahaha..igtkan ATM stand 4 angkatan tentera malaysia upenye filem thai

    ReplyDelete
  8. Movei ni ada online ek, I suka movie thailand :D

    ReplyDelete
  9. cupcup tu yg tak berkenan ye...

    ReplyDelete
  10. Har tu dah beli vcd banyak...kang bising pulak mamat sorang tu...hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a