Skip to main content

Movie : ATM

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!

Tak pernah aku post ala ala review filem. Sebab aku jarang tengo wayang bukan jarang lagi tapi tak pernah dah tengok wayang selepas beranak pinak ni
Selalu tengo movie pun di Astro atau beli CD nya.

Aku nak share satu movie dari Thailand ni, ATM nama movie tu. Bertemakan romantik komedi. Tengok movie ni mesti tersenyum sorang2 terus feeling zaman muda remaja sedang bercintan cintun gitu......hehehe



Mengisahkan Jib, pegawai wanita yang bekerja di sebuah bank bernama JNBC. Peraturan syarikat staffnya tidak boleh menjalin hubungan percintaan. Tapi secara sembunyi2 Jib bercinta dengan pekerja bawahannya yang bernama Suer. Kisah lucu percintaan mereka bermula bila Jib diarahkan menyelesaikan masalah sebuah mesin ATM bank mereka yang telah rosak di sebuah daerah. Mesin tu telah mengeluarkan duit berganda setiap kali orang ramai membuat transaksi pengeluaran. Jib dan Suer saling cabar mencabar untuk menyelesaikan masalah itu. Banyak kisah lucu yang pastinya membuat anda tertawa. 


Nak tahu ceritanya lagi, cari jak DVDnya atau google jak :p Rasanya kalau nak menghilangkan boring seketika bolehlah tonton cerita ni. :D




Note : Movie ni kiranya ok juga sebab tak ada unsur2 yang tak sepatutnya macam filem barat tu. sikit2 nak cupp cupp. Babak nak meninggal pun sempat lagi nak cupp cupp huhu

Comments

  1. sekali sekala layan citer mcm n best kan :)

    ReplyDelete
  2. Sesekali layan cter Thai nie mmg siok...

    ReplyDelete
  3. Baca sinopsisnya menarik juga Mia. Tapi kakak ni malas nak menunggu kalau cerita yg menagih masa...

    ReplyDelete
  4. aku sejak dok sini tak pernah tgk movie mia..kalau ade hati nak tgk download jer lah..:)

    ReplyDelete
  5. So ..agak agak dah berapa tahun tak masuk wayang? ;)

    ReplyDelete
  6. ingatkan ATM tu : angkatan tentera malaysia he..he..

    ReplyDelete
  7. Hahaha..igtkan ATM stand 4 angkatan tentera malaysia upenye filem thai

    ReplyDelete
  8. Movei ni ada online ek, I suka movie thailand :D

    ReplyDelete
  9. cupcup tu yg tak berkenan ye...

    ReplyDelete
  10. Har tu dah beli vcd banyak...kang bising pulak mamat sorang tu...hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang