Napa si kecil menangis ? - Mia - Memories of Mine

Latest

Tuesday, August 20, 2013

Napa si kecil menangis ?

Assalamualaikum

Kenapa si kecil menangis ???

Mak2, Umi2 dan Mummy2 sekalian memang tahu kan (^_^)


Sumber : Facebook



Shumi anak sulung aku tu tak banyak perangai masa kecil2 dulu, nangis pun sebab standard jak, nak susu, tak selesa sebab lapar, perut kembung......senang jak nak urus dia. Anak aku yang kedua tu si Shamzi.......punyalah kuat nangisss masa dia baby2 dulu. Asal buka mata jak nangis, sikit2 nangis, dah check semua ok juga. Sampai dah macam Ahmad Albab cite P Ramlee tu aku tengok, kena kenan nangis. Berubat kat doktor, doktor cakap takde apa2. So ikut cakap mak berubat cara kampung, ambik ko di renjis2 dengan air penawar. huhu
Masuk umur setahun lebih, Shamzi dah kurang sikit nangisnya tapi tetap cengeng sampailah sekarang ni.

Sampailah anak aku yang ketiga ni, si Damia. Baby girl mungkin peelnya lain sikit. Dia tak kuat nangis cam abangnya si Shamzi tu tapi sekali menangis, macam nak pecah gegendang telinga aku dengar jeritannya. Siap buat aksi guling2 di lantai lagi. Selalu kalau Damia buat aksi camtu aku biarkan saja sebab konpem lepas 10 minit gitu dia akan berdiri dan peluk aku....hehe


Emmmmm rindunya aku masa dorang baby2 dulu (^___^)

7 comments:

  1. anak2 aku ms baby nie nangis yg tak kronik lah so far dua2nya..cuma aidan sejak besar sikit nangis tantrum yg banyak..selagi tak ikut kehendak dia, selagi tuh nangis..aku wat dekk jerr..:)

    ReplyDelete
  2. Anak-anak kakak mungkin perempuan semuanya tak kuat menangis. Cuma anak sulung kakak masa baby kakak sendiri yg kurang ilmu selalu kembung mujur ada bibik indon kan masa tu dialah yg pandai..

    ReplyDelete
  3. salam sis
    Terima kasih sudi kongsikan.

    ReplyDelete
  4. Hehe senang le kalau dah tau perangai Damia cenggitu tak yah nak pujuk hehe
    Macam nak ada baby lagi je hehe

    ReplyDelete
  5. Hahaha...Part Damia tak menahan..

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!