Skip to main content

Napa si kecil menangis ?

Assalamualaikum

Kenapa si kecil menangis ???

Mak2, Umi2 dan Mummy2 sekalian memang tahu kan (^_^)


Sumber : Facebook



Shumi anak sulung aku tu tak banyak perangai masa kecil2 dulu, nangis pun sebab standard jak, nak susu, tak selesa sebab lapar, perut kembung......senang jak nak urus dia. Anak aku yang kedua tu si Shamzi.......punyalah kuat nangisss masa dia baby2 dulu. Asal buka mata jak nangis, sikit2 nangis, dah check semua ok juga. Sampai dah macam Ahmad Albab cite P Ramlee tu aku tengok, kena kenan nangis. Berubat kat doktor, doktor cakap takde apa2. So ikut cakap mak berubat cara kampung, ambik ko di renjis2 dengan air penawar. huhu
Masuk umur setahun lebih, Shamzi dah kurang sikit nangisnya tapi tetap cengeng sampailah sekarang ni.

Sampailah anak aku yang ketiga ni, si Damia. Baby girl mungkin peelnya lain sikit. Dia tak kuat nangis cam abangnya si Shamzi tu tapi sekali menangis, macam nak pecah gegendang telinga aku dengar jeritannya. Siap buat aksi guling2 di lantai lagi. Selalu kalau Damia buat aksi camtu aku biarkan saja sebab konpem lepas 10 minit gitu dia akan berdiri dan peluk aku....hehe


Emmmmm rindunya aku masa dorang baby2 dulu (^___^)

Comments

  1. anak2 aku ms baby nie nangis yg tak kronik lah so far dua2nya..cuma aidan sejak besar sikit nangis tantrum yg banyak..selagi tak ikut kehendak dia, selagi tuh nangis..aku wat dekk jerr..:)

    ReplyDelete
  2. Anak-anak kakak mungkin perempuan semuanya tak kuat menangis. Cuma anak sulung kakak masa baby kakak sendiri yg kurang ilmu selalu kembung mujur ada bibik indon kan masa tu dialah yg pandai..

    ReplyDelete
  3. salam sis
    Terima kasih sudi kongsikan.

    ReplyDelete
  4. Hehe senang le kalau dah tau perangai Damia cenggitu tak yah nak pujuk hehe
    Macam nak ada baby lagi je hehe

    ReplyDelete
  5. Hahaha...Part Damia tak menahan..

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc