Skip to main content

Biskut Raya !!

Assalamualaikum

Hujung2 minggu ni mesti terpikir nak buat sesuatu kan.....puasa dah masuk hari yang ke-4, dalam kepala mesti dah terpikir nak buat biskut raya ke tahun ni atau nak buat biskut resepi tunjuk jak.....hehe

Aku tiap2 tahun mesti beli buku resepi biskut raya, hehe....padahal semua biskut sama jak pun resepinya tapi aku memang gemar belek buku resepi yang berwarna warni tu.....buat biskut tak seberapa pun....tapi satu jenis biskut yang aku wajib buat tiap2 tahun, biskut tat nenas......feveret kan, haruss buat walaupun rasa tak sesedap mana....

Korang suka ke beli buku resepi ni.....emmmm malas nak ke kedai buku, tu bukan alasan sebenarnya, kan sekarang ni semua mudah, bak kata orang semuanya di hujung jari sahaja.




Kan senang sahaja.....cuma klik dan boleh belajar teknik yang mudah untuk membuat biskut raya yang sedap !





Note : Sedang terpikir nak buat kek kukus coklat yang moist itu....harap2 menjadi....kekadang jeles juga tengo orang yang pandai buat kek segala.....aku ? harap pandai makan jaklah.....hehe

Comments

  1. wah bestnya tart nenas..my fav jg tu mia..:)

    ReplyDelete
  2. aku pun terpikir jgk psl buat biskut raya wpun dlm pantang..heheh..nak buat tart tuh letih woo..tp sedap...

    ReplyDelete
  3. sudah terpikir ttg biskut kah Mia?..haha.. nampaknya aku beli lg tahun ni..
    tahun lepas pun beli jugak..haha ndak da masa mo buat, letih jak balik kerja..huhu
    samalah kita peberet tu tart nenas..:)

    ReplyDelete
  4. Sy suke bli buku or mjlh apa apa pun resipi.xkshla bskut je kek ke jnj bli

    ReplyDelete
  5. mak dara dah bertahun tak buat kuih raya dek sibuk dgn keje.. Asyik kuih tunjuk tunjuk aje hehehe

    ReplyDelete
  6. Tahun ni dan tahun sebelumnya..semuanya tunjuk ajer..hehehe

    ReplyDelete
  7. Jarang beli buku resepi biskut raya Mia....Selalunya buat biskut ni pun yang budak 2 suka mcm coklat chip.... lagi pun itu je yg tau pun haha

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang