Skip to main content

eQurban

Assalamualaikum

Memperkenalkan eQurban yang diterajui syarikat milik bumiputera 100%. Perkhidmatan yang disediakan oleh Syarikat eQurban Resources Sdn Bhd memudahkan orang ramai membuat tempahan dan bayaran untuk Ibadah Qurban dan Aqiqah di Kemboja. Semua urusan boleh dibuat di laman web mereka di eQurban.com 

Setelah selesai urusan tempahan dan pembelian, pihak eQurban juga akan menyediakan sijil pengesahan untuk diberikan kepada pembeli. 




1 Bahagian Lembu
Harga untuk 1 bahagian lembu adalah RM 250.00
Anda boleh memilih untuk menempah 1 bahagian atau beberapa bahagian lembu mengikut keperluan anda.

1 Ekor Lembu
Harga untuk seekor lembu adalah RM 1750.00
Seekor lembu mempunyai 7 bahagian, anda boleh menamakan setiap bahagian untuk individu yang berbeza jika perlu.

1 Ekor Kambing
Harga untuk seekor kambing adalah RM 550.00
Seekor kambing adalah untuk satu nama sahaja.




Note : Update blog guna laptop di rumah...ok pulak...agaknya pc kat office yang bermasalah

Comments

  1. Macam kat oversea pun ade bnyk jgk diorang buat gini..senang kan..takyah susah gie cari lembu

    ReplyDelete
  2. mudah... tak payah susah2 nak p carik

    ReplyDelete
  3. Kalau radio ikim ada iklankan ini Mia.
    Mudah utk kita nak membantu sebab di sana lagi ramai yg memerlukan.

    ReplyDelete
  4. mudah utk kita buat Qurban kan?..
    TQ info ni Mia..:)

    ReplyDelete
  5. Ingo yg baik...senang dan mudah

    ReplyDelete
  6. tq mia..info yg sgt berguna :)

    ReplyDelete
  7. makin mudah utk sesiapa yg ingin qurban dan akikah

    ReplyDelete
  8. Hubby pernah berurusan dengan on line qurban ni, tak sure syarikat ni ke bukan...dan memang dapat sijil pun

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang