Skip to main content

Blogspot o Blogspot !

Assalamualaikum

Blogspot aku dari semalam macam bermasalah. Aku tak dapat taip n3 macam biasa kat ruangan compose tu, kalau guna ruangan html boleh pula....tapi tak kemas lah....hasilnya post semalam, sangatlah tidak kemas.....semua ayat pun bersambung dengan picture sekali huhu

Tadi pagi cuba lagi, tetap tak dapat. Blog memang ada masalah ke aku ke yang salah tekan kat mana mana.....ni sekarang taip n3 pun guna hp. Belum abiss taip dah tertekan published, macam mana tu...hehe so jangan terheran kalau ternampak perkataan dan ayat yang tidak lengkap muncul di blog mia-memories of mine pagi ni.....itu semua gara2 update guna hp....
Tapi sebab semangat nak update blog tetap juga teruskan taip guna hp....krem jari telunjuk aku tau....huhu.

Tadi pagi sahur apa ? tetiba lari topik. Aku makan roti dan buah jak, rasa2nya cukuplah untuk bekalan sehari... Bukan diet, belum selera makan nasi awal pagi. Hubby pun sama. Mungkin pertengahan puasa nanti baru ada selera kot. Hehe.

Nak kejutkan Shumi, kesian pulak tengo dia tido nyenyak. Sekali yang bangun ikut sahur umi dan baba, si Damia.....sedap jak dia makan di awal pagi....
Tapi jam 7.30 pagi tadi dah berbuka dengan susu dugro :p



Ok nak rehatkan jari dulu, krem dah ni huhu
Selamat Berpuasa !

Comments

  1. Mcm sama ja problem dgn sia.. Tp bila taip guna handphone mcm nda bestlah..uhuhuhu

    ReplyDelete
  2. Aah sis...mmg blogspot selalu ada masalah...arituh umi Qi dh taip siap2 tau dlm new post...pastu bila nk publish semua tetiba ilang...huwaaaaaaaa x sempat save...kesian tauuuu penat2 dh mengarang

    ReplyDelete
  3. Semoga blogspotc awak cepat pulih dari demamnya..kikiki
    Salam Ramadhan dari saya

    ReplyDelete
  4. dah lama blogspot x buat perangai.

    ReplyDelete
  5. Bermasalh lagi ker babe. Sabar jer lah.

    ReplyDelete
  6. Semangat Damia bangun sahur..hehe..
    erm..masalah PC kalik kan.. hari ni sa tk dpt view followe plak..ndak tau knp...huhu

    ReplyDelete
  7. Selamat berpuasa..sjak dua menjak nih blogspot memg de mslh kot..

    ReplyDelete
  8. OKje nampaknya tak de pape masalah pulak!
    Sebenarnya tak mo sahur banyak2 ...kononnya mcm nak dietlah jugak...tapi sekarang ni sedap lak makan Mia...hehe..hai bertambah gemuklah okje lepas ni nampaknya

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc