Skip to main content

Tiada Tajuk

Assalamualaikum

Salam Jumaat semua......hari ni betul2 blur....ketandusan idea melanda (biasalah kan, blogger kecil-kecilan)

Tiada cerita atau kisah, just tempek gambar Shumi dan Shamzi yang riang gembira ni
Perasaan pun terus jadi tenang tengo mereka sentiasa tersenyum.
Walaupun kadangkala gelagat dorang boleh memeningkan kepala.
Anak lelaki kan, lasaknya banyak. Rotan ? memang dorang pernah kena, tapi lepas tu terangkan pada dorang apa sebab mereka didenda.  Hubby pun pernah kata, dia masa budak2 pun gitu perangainya sampai mamanya pun pening kepala...Bapa Borek Anak Rintik....:D

 

Anak-Anak Umi, moga jadi anak yang berguna dan soleh......amin

Comments

  1. Salam mia..
    anak2 lelaki mmg gitu, nakal dan kdg2 memeningkan..aku skrang dah kurang pukul atau cubit anak...letih..tp kalau bapak dia yg bg cubitan, nangis ..ku pun blh jd sedih jgk..huhuh

    ReplyDelete
  2. apa2 pun suka tengok quality photography ni! Salam pagi Jumaat Mia... *_^

    ReplyDelete
  3. samalah ngan anak2 sue pun mia. dari kecik ni la kita nak rotan dan marah diorg. nnt bila dah besar, tak dengar kata, time tu mmg x boleh watpe dah. semoga anak2 kita menjadi anak yg mendengar kata

    ReplyDelete
  4. Budak lelaki mestilah ligat lebih sikit Mia kalau tak siapa yg susah hati ibu-bapa juga hairan kenapa anak dia tak sama dgn anak org lain... bila besar pasti dia akan berubah.

    ReplyDelete
  5. in shaa Allah... selalulah berdoa lepas solat

    ReplyDelete
  6. Biasa lah kadang2 blur bah Mia..hehe..
    anak lelaki mmg lasak sedikit kan? sama juga Pa'e tu..baru satu, sudah pening kepala ku..haha:)

    ReplyDelete
  7. Macam pernah tengok pic ni dlm entri lepas...mungkin tak serupa kot...
    Biasalah Mia kadang tu memang kering idea jadinya

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc