Skip to main content

Hilangkan stress ?

Assalamualaikum

Selamat hari isnin.....dua hari cuti, blog pun cuti....kemalasan melanda sedikit nak update blog...hehe
On the way pegi keja tadi cam biasa dengar radio hotfm....sapa yang dengar hotchat pagi ni mesti tersenyum2 sorang kan...
HIDU BAU KETIAK LELAKI BOLEH HILANGKAN STRESS....
Ha'ah macam mana tu ??
Hilang ke stress lepas hidu bau-bauan tersebut ??

Dengar pemanggil2 di radio tadi, ada yang suka, ada yang tak suka....
Cuba bayangkan ko balik keja, penat, duduk dalam bas pulak dekat dengan lelaki yang ketiaknya basah pastu ada haruman yang padu dan kuat....tak ke migrain di situ...
Tapi tu mungkin bau ketiak lelaki yang tiada kaitan dengan ko...
Tapi cuba kalau bau ketiak suami...hehe

Aku ?? Sebenarnya memang tak tahan dengan bau ketiak hubby yang baru balik keja terutamanya kalau ada acara sukan di sekolah...Haruman dia....orang cakap amatlah powerrr....
TAPI kalau aku tak tercium bau tu, rindulah pulak bau ketiak massam hubby....ooppss ni kalau hubby baca, balik rumah nanti, memang dia gelakkan aku
Agaknya sedikit sebanyak betul juga kajian tu yek.....
Korang camna ?

ok tu ja TaTa



Comments

  1. Hehehe..betul tuh kalau ketiak laki yg lps main tuh lgi killer dpr bau ketiak pompuan..boleh pengsan wooo..

    laki aku rajin sket pakai penyembur wangian skrang nie sok bau busuk tuh taklah ketara sangat..heheh

    ReplyDelete
  2. hehehe akak ni..tapi ye kot kan zila suka jugak nyendeng2 kt asben..lepas mandi baru best kak peluk asben..wangi..

    ReplyDelete
  3. hahahha lariiiii xmo bau hehhehe bucukkk hehhe

    ReplyDelete
  4. Hehe.... Takde cara lain ke agaknya kan Mia ....

    ReplyDelete
  5. ahahha... bau ketiak hubby ku aku suka lah Mia..klu org lain punya ketiak ndak mau lah plak di cium..ahhaha..

    ReplyDelete
  6. hahaha...suke bau ketiak suami ye

    ReplyDelete
  7. Hihi... memang betullah Mia.
    Itu yg dikatakan masam-masam tapi manis:)

    ReplyDelete
  8. tuh la...tergelak sy bile dnga topik nih...

    ReplyDelete
  9. I saw somewhere about this research, tu la I think what they meant are lelaki yang related to us, macam bapak kita ker, laki kita ker. Familiar BO. Hahaha bau masam pun, kalau lama tak hidu boleh rindu kan.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang