Skip to main content

Rojak

Assalamualaikum

Hari ni rasa belah bahagi pulak nak pegi keja....
Bangun pagi tadi, pegang dahi Damia rasa cam suam-suam....cek suhu, Damia demam 37.1'c...
Terpikir2 tadi pagi nak keja ke tidak....cuti tahunan dah semakin limited...huhu betul2 dalam dilema...last2 ambik keputusan hantar Damia ke nursery sebab cek suhu berulang kali masih dalam 37.1'c gitu...bekalkan Damia ubat, masa kat nursery, pesan segala yang patut kan cikgunya....:-(

Tentang kuih cincin tu, macam ada juga yang nak order kan....ada ke ?
Harga kuih cincin, mungkin akan di post minggu depan sebab belum snap gambar segala bungkusan kuih cincin tu...huhu
Stok pulak semua kat rumah mentua....dan mama bapa mentua sekarang sedang bercuti-cutian di Bangkok, Thailand.....sponsored holiday katanya dari Herbalife...

Update sikit lagi BE...hari tu dah dapat KakaoTalk, cek2 ada 2 BE lagi yang menyinggah untuk bulan Jun ni......terima kasih Nuffnang




Ok Tata....

Comments

  1. harap² Damia cepat sembuh ye

    wina pun kalau anak sakit, jadi serba salah sbb keje pun penting jugak uhuhuu..

    tahniah untuk BE baru!

    ReplyDelete
  2. Semoga Damia tak melarat demamnya yer..
    wah banyaktuh kempen2 tuh..jeles..jeles...

    ReplyDelete
  3. Kurang minum air kut Mia....
    Kadang2 boleh jadi jugak.... Tahniah BE mencanak2 hehe

    ReplyDelete
  4. semoga damia cepat sembuh ye. ye la, kita rasa serba salah pulak antara anak dan kerjaya. dua2 sama pentingnya.

    tahniah dpt CPUV yg banyak!
    nuffnang baik hati lately ni. hehe

    ReplyDelete
  5. get well soon to ur daughter..
    siok nya sis dpt bnyk BE

    ReplyDelete
  6. Harap-harap Damai oklah hendaknya. Tak senang kerja kan Mia.
    Wah.. PIL jenjalan makan angin bestnya.

    ReplyDelete
  7. ingatkan entry mknn lagi :), get well soon ye damia.

    ReplyDelete
  8. Tahniah Mia for BE baru ni..
    best nya mertua jalan2 pigi Bangkok..
    Kuih Cincin?? yg dari Papar kah Mia? :)

    ReplyDelete
  9. Ingatkan u nak buh gambar rojak makan makan tadi :) Damia, get well soon dear, bila anak demam, mama pun hati tak tenang.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a