Skip to main content

Rojak

Assalamualaikum

Hari ni rasa belah bahagi pulak nak pegi keja....
Bangun pagi tadi, pegang dahi Damia rasa cam suam-suam....cek suhu, Damia demam 37.1'c...
Terpikir2 tadi pagi nak keja ke tidak....cuti tahunan dah semakin limited...huhu betul2 dalam dilema...last2 ambik keputusan hantar Damia ke nursery sebab cek suhu berulang kali masih dalam 37.1'c gitu...bekalkan Damia ubat, masa kat nursery, pesan segala yang patut kan cikgunya....:-(

Tentang kuih cincin tu, macam ada juga yang nak order kan....ada ke ?
Harga kuih cincin, mungkin akan di post minggu depan sebab belum snap gambar segala bungkusan kuih cincin tu...huhu
Stok pulak semua kat rumah mentua....dan mama bapa mentua sekarang sedang bercuti-cutian di Bangkok, Thailand.....sponsored holiday katanya dari Herbalife...

Update sikit lagi BE...hari tu dah dapat KakaoTalk, cek2 ada 2 BE lagi yang menyinggah untuk bulan Jun ni......terima kasih Nuffnang




Ok Tata....

Comments

  1. harap² Damia cepat sembuh ye

    wina pun kalau anak sakit, jadi serba salah sbb keje pun penting jugak uhuhuu..

    tahniah untuk BE baru!

    ReplyDelete
  2. Semoga Damia tak melarat demamnya yer..
    wah banyaktuh kempen2 tuh..jeles..jeles...

    ReplyDelete
  3. Kurang minum air kut Mia....
    Kadang2 boleh jadi jugak.... Tahniah BE mencanak2 hehe

    ReplyDelete
  4. semoga damia cepat sembuh ye. ye la, kita rasa serba salah pulak antara anak dan kerjaya. dua2 sama pentingnya.

    tahniah dpt CPUV yg banyak!
    nuffnang baik hati lately ni. hehe

    ReplyDelete
  5. get well soon to ur daughter..
    siok nya sis dpt bnyk BE

    ReplyDelete
  6. Harap-harap Damai oklah hendaknya. Tak senang kerja kan Mia.
    Wah.. PIL jenjalan makan angin bestnya.

    ReplyDelete
  7. ingatkan entry mknn lagi :), get well soon ye damia.

    ReplyDelete
  8. Tahniah Mia for BE baru ni..
    best nya mertua jalan2 pigi Bangkok..
    Kuih Cincin?? yg dari Papar kah Mia? :)

    ReplyDelete
  9. Ingatkan u nak buh gambar rojak makan makan tadi :) Damia, get well soon dear, bila anak demam, mama pun hati tak tenang.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang