Skip to main content

Pagi di Kundasang

Assalamualaikum



Selamat pagi semua........segarnya bangun di daerah Kundasang ni, terasa kelainannya......sejuk segar gitu....tambah2 lagi bila melihat puncak Gunung Kinabalu yang berdiri megah.....terasa kecil diri melihat keindahan ciptaanNya kan....Kadang-kadang bila melihat puncak Gunung Kinabalu tu, macam tak percaya aku pernah juga sampai ke puncaknya.....bangga bukan riak juga sebenarnya sebab dalam pada aku yang bukan seorang yang menggemari akiviti lasak, terdaki juga gunung ni, ada juga yang boleh diceritakan dengan anak-anak, untuk motivasi katanya... :D

Oklah nanti aku ceritakan aktiviti kami di Kundasang ni...walaupun banyak kali dah pegi sini tapi tak pernah jemu.....

TaTa

Comments

  1. Aku pun suka ngan suasana kawasan pergunungan camni..mmg nyaman..kalau bgn pagi2 jln2 sekitarnya mmg best kan.

    ReplyDelete
  2. Seronoknya...if SA dpt pi sini..confirm awal subuh keluar..menikmati keindahan alam...

    ReplyDelete
  3. BILA LAH AGAKNYA BUI BOLEH TENGOK KEINDAHAN KUNDASANG NI DEPAN2 MATA..HUHUHU

    ReplyDelete
  4. masya allah cantiknya..terasa udara segar di sana...harap su pun dapat ke sana satu hari nnt :)

    ReplyDelete
  5. Dulu masa muda2 memang suka aktiviti daki gunung ni.

    ReplyDelete
  6. cantiknya!teringin nak pergi juga ke sana!

    ReplyDelete
  7. Sgt cantik...teringin utk ke sana :)

    ReplyDelete
  8. Cantik bah view Kundasang ni Mia...
    lama sudah ndak pigi sini...
    ohh tidak! aku blm sampai di puncak Kinabalu Mia...huhu:(

    ReplyDelete
  9. Seronok bercuti tempat sejuk. Kawasannya pasti cantikkan akak.

    ReplyDelete
  10. bangga kan dpt naik puncak gunung kinabalu! :D

    ReplyDelete
  11. assalam,

    memang indah alam ciptaan Ilahi...Subhanallah..

    ReplyDelete
  12. owhh how I miss this view so much. Masa kat kolej dulu, this is our everyday view, that Mount Kinabalu.

    ReplyDelete
  13. Cantiknya. Bilalah aku bley ke sana.

    ReplyDelete
  14. Memang nyamankan sesekali berada dipuncak gunung sambil memerhati gunung lain ni.... Tapi OKje pun tak suka mendaki ni MIa

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa