Skip to main content

Pagi di Kundasang

Assalamualaikum



Selamat pagi semua........segarnya bangun di daerah Kundasang ni, terasa kelainannya......sejuk segar gitu....tambah2 lagi bila melihat puncak Gunung Kinabalu yang berdiri megah.....terasa kecil diri melihat keindahan ciptaanNya kan....Kadang-kadang bila melihat puncak Gunung Kinabalu tu, macam tak percaya aku pernah juga sampai ke puncaknya.....bangga bukan riak juga sebenarnya sebab dalam pada aku yang bukan seorang yang menggemari akiviti lasak, terdaki juga gunung ni, ada juga yang boleh diceritakan dengan anak-anak, untuk motivasi katanya... :D

Oklah nanti aku ceritakan aktiviti kami di Kundasang ni...walaupun banyak kali dah pegi sini tapi tak pernah jemu.....

TaTa

Comments

  1. Aku pun suka ngan suasana kawasan pergunungan camni..mmg nyaman..kalau bgn pagi2 jln2 sekitarnya mmg best kan.

    ReplyDelete
  2. Seronoknya...if SA dpt pi sini..confirm awal subuh keluar..menikmati keindahan alam...

    ReplyDelete
  3. BILA LAH AGAKNYA BUI BOLEH TENGOK KEINDAHAN KUNDASANG NI DEPAN2 MATA..HUHUHU

    ReplyDelete
  4. masya allah cantiknya..terasa udara segar di sana...harap su pun dapat ke sana satu hari nnt :)

    ReplyDelete
  5. Dulu masa muda2 memang suka aktiviti daki gunung ni.

    ReplyDelete
  6. cantiknya!teringin nak pergi juga ke sana!

    ReplyDelete
  7. Sgt cantik...teringin utk ke sana :)

    ReplyDelete
  8. Cantik bah view Kundasang ni Mia...
    lama sudah ndak pigi sini...
    ohh tidak! aku blm sampai di puncak Kinabalu Mia...huhu:(

    ReplyDelete
  9. Seronok bercuti tempat sejuk. Kawasannya pasti cantikkan akak.

    ReplyDelete
  10. bangga kan dpt naik puncak gunung kinabalu! :D

    ReplyDelete
  11. assalam,

    memang indah alam ciptaan Ilahi...Subhanallah..

    ReplyDelete
  12. owhh how I miss this view so much. Masa kat kolej dulu, this is our everyday view, that Mount Kinabalu.

    ReplyDelete
  13. Cantiknya. Bilalah aku bley ke sana.

    ReplyDelete
  14. Memang nyamankan sesekali berada dipuncak gunung sambil memerhati gunung lain ni.... Tapi OKje pun tak suka mendaki ni MIa

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc