Skip to main content

Jalan-Jalan Kundasang

Assalamualaikum

Jun pertama hari tu, kami sekeluarga ke Kundasang, jalan-jalan katanya....
Di sana kami bermalam di Seri Kinabalu Resort, Kundasang...Mula-mula tu nak stay 2 malam tapi atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan so kami stay satu malam sajalah...

Ini 1st time kami stay kat resort ni.....rate semalam untuk standard room RM148.00 tidak termasuk sarapan.....mungkin ni yang pertama dan terakhir kali kami stay sini sebab persekitarannya tak berapa nak sesuai dengan citarasa kami.....bilik biasa2 saja, laluan ke bilik ada bau yang kurang menyenangkan datang dari tandas yang disediakan untuk bilik2 yang berbentuk asrama.....nasib baik tempat lain dah full booked, so redha jak lah semalam




Sumber : Google


Ok nak share foto2 yang sempat disnap hari tu....

 
Sesi menghilangkan dahaga katanya


 
Menuju puncak !!!!


 
Aku dan Kinabalu


 
Umi dan Damia nak juga pose semasa melawat Sabah Tea Garden



Laluan ke Sabah Tea Garden......Model Alputih ku...hehe

Comments

  1. Alahai Mia gambar-gambar semuanya buat kakak tak kelip mata. Sangat indah utk dinikmati suasananya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kak...sebab tu suka pegi sini boleh merehatkan diri dari keja..

      Delete
  2. selamat datang ke kota kinabalu, sabah dear mia (:

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Normi datang sini, pasti nak datang lagi hehe

      Delete
  4. Jauh ke Kundasang dari tempat Mia? Apa yang bestnya kat sana tu Mia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dekat 2 jam perjalanan dr KK...actually 1jam lebih bole sampai tp jalan naik bukit jak tu yg slow....
      tempat ni mmg cantik sbb berada di kaki gunung kinabalu...sejuk dan nyaman sbb udara pergunungan kan...tiap2 thn mmg pegi sini..hehe

      Delete
  5. Cantiknya gambar2 yg diambil tuh mia...
    sayang kan..byr utk jumlah tuh tp tak selesa..mmg tak patut duduk lg dah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah....first bad impression mmg pasni takmo lagi pegi situ...huhu

      Delete
  6. Ni buat tak sabar nk gi Sabah lagi nih.Dulu penah pergi ikut company trip tp area KK ajer.Tak puas jalan jalan.Sabah cantik kan.

    ReplyDelete
  7. cantiknyer gambar2ni semua.. mesti guna kamera canggihni... rindu nak ke Sabah datang lagi..

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang