Skip to main content

Jalan-Jalan Kundasang

Assalamualaikum

Jun pertama hari tu, kami sekeluarga ke Kundasang, jalan-jalan katanya....
Di sana kami bermalam di Seri Kinabalu Resort, Kundasang...Mula-mula tu nak stay 2 malam tapi atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan so kami stay satu malam sajalah...

Ini 1st time kami stay kat resort ni.....rate semalam untuk standard room RM148.00 tidak termasuk sarapan.....mungkin ni yang pertama dan terakhir kali kami stay sini sebab persekitarannya tak berapa nak sesuai dengan citarasa kami.....bilik biasa2 saja, laluan ke bilik ada bau yang kurang menyenangkan datang dari tandas yang disediakan untuk bilik2 yang berbentuk asrama.....nasib baik tempat lain dah full booked, so redha jak lah semalam




Sumber : Google


Ok nak share foto2 yang sempat disnap hari tu....

 
Sesi menghilangkan dahaga katanya


 
Menuju puncak !!!!


 
Aku dan Kinabalu


 
Umi dan Damia nak juga pose semasa melawat Sabah Tea Garden



Laluan ke Sabah Tea Garden......Model Alputih ku...hehe

Comments

  1. Alahai Mia gambar-gambar semuanya buat kakak tak kelip mata. Sangat indah utk dinikmati suasananya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kak...sebab tu suka pegi sini boleh merehatkan diri dari keja..

      Delete
  2. selamat datang ke kota kinabalu, sabah dear mia (:

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Normi datang sini, pasti nak datang lagi hehe

      Delete
  4. Jauh ke Kundasang dari tempat Mia? Apa yang bestnya kat sana tu Mia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dekat 2 jam perjalanan dr KK...actually 1jam lebih bole sampai tp jalan naik bukit jak tu yg slow....
      tempat ni mmg cantik sbb berada di kaki gunung kinabalu...sejuk dan nyaman sbb udara pergunungan kan...tiap2 thn mmg pegi sini..hehe

      Delete
  5. Cantiknya gambar2 yg diambil tuh mia...
    sayang kan..byr utk jumlah tuh tp tak selesa..mmg tak patut duduk lg dah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah....first bad impression mmg pasni takmo lagi pegi situ...huhu

      Delete
  6. Ni buat tak sabar nk gi Sabah lagi nih.Dulu penah pergi ikut company trip tp area KK ajer.Tak puas jalan jalan.Sabah cantik kan.

    ReplyDelete
  7. cantiknyer gambar2ni semua.. mesti guna kamera canggihni... rindu nak ke Sabah datang lagi..

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a