Skip to main content

Pantai Rang Bulan

Assalamualaikum

Selepas mengundi hari ahad tu, kami sekeluarga jalan-jalan ke Pantai Rang Bulan, Kuala Abai, Kota Belud....bersebelahan dengan kampung hubby saja...pegi melawat keluarga kawan mama mentua....tak pernah pegi ke sini, ni first time dan tempatnya memang cantik.....pantainya bersih jak, belum tercemar lagi dengan segala sampah...
Actually kat tempat ni, kawan mama mentua aku tu ada buka chalet2 kecil sesuai untuk mereka yang suka camping tepi laut....Harga chalet kecik2 tu aku dengar yang dorang bualkan dalam RM25 - RM30 semalam.....
Ok jom layan foto-foto yang sempat di snap...




 


 


 


Comments

  1. salam mia..
    cantik betul pantai nie kan..mmg belum tercemar nampaknya..kalau aku sure tringin nak lepak lama2 buat BBQ gitu..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantik kan.....memang best lepak2 sini, baring2 kat buaian tu, boleh tenangkan fikiran sekejap...

      Delete
  2. Pantai cantik macam itu pun kalau tak dicommercialkan org tak tahu kan Mia. Sayangnya. Kalau betul-betul nak buat mesti boleh maju.

    pssst: tengok anak dara Mia bukan main sengih suka dia duduk atas riba:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya boleh maju kak....tapi kena buat betul2 lah kan...

      Damia memang habit dah sengih camtu....

      Delete
  3. suker pemandangan laut tapi tak suker mandi laut...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah tak suka mandi laut....seramlah...hehe

      Delete
  4. Replies
    1. Kanak2 ribena kan...sentiasa riang gembira....hehe

      Delete
  5. best la Mia tempat tu... airnya boleh nampak biru...catchy blue...macam mengoda jiwa jer nak ke sana...he he he... tapi kalau gi sana Mia jadi tourist guide la boleh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang cantik pantainya....tergoda kan ...hehe
      Jadi tourist guide ?...boleh bah kalau ko.... :p

      Delete
  6. Cantik nya Mia tempat ni..
    mmg belum tercemar kan? lama sudah ndak pigi pantai bah...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku pun baru tahu Kota Belud ada pantai cantik camni atiey....huhu

      Delete
  7. Cantik pantai ini..siap ada tempat jala baring2....

    ReplyDelete
  8. Ya Allah...cantik sunguuh pantai rang bulan....bila lah ju nk pi sabah lagi

    ReplyDelete
  9. Gambar mcm lukisankah Mia....mcm gambar org tu tampal.....teknik apalah pulak digunakan tu hehe....

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a