Skip to main content

Pantai Rang Bulan

Assalamualaikum

Selepas mengundi hari ahad tu, kami sekeluarga jalan-jalan ke Pantai Rang Bulan, Kuala Abai, Kota Belud....bersebelahan dengan kampung hubby saja...pegi melawat keluarga kawan mama mentua....tak pernah pegi ke sini, ni first time dan tempatnya memang cantik.....pantainya bersih jak, belum tercemar lagi dengan segala sampah...
Actually kat tempat ni, kawan mama mentua aku tu ada buka chalet2 kecil sesuai untuk mereka yang suka camping tepi laut....Harga chalet kecik2 tu aku dengar yang dorang bualkan dalam RM25 - RM30 semalam.....
Ok jom layan foto-foto yang sempat di snap...




 


 


 


Comments

  1. salam mia..
    cantik betul pantai nie kan..mmg belum tercemar nampaknya..kalau aku sure tringin nak lepak lama2 buat BBQ gitu..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantik kan.....memang best lepak2 sini, baring2 kat buaian tu, boleh tenangkan fikiran sekejap...

      Delete
  2. Pantai cantik macam itu pun kalau tak dicommercialkan org tak tahu kan Mia. Sayangnya. Kalau betul-betul nak buat mesti boleh maju.

    pssst: tengok anak dara Mia bukan main sengih suka dia duduk atas riba:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya boleh maju kak....tapi kena buat betul2 lah kan...

      Damia memang habit dah sengih camtu....

      Delete
  3. suker pemandangan laut tapi tak suker mandi laut...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah tak suka mandi laut....seramlah...hehe

      Delete
  4. Replies
    1. Kanak2 ribena kan...sentiasa riang gembira....hehe

      Delete
  5. best la Mia tempat tu... airnya boleh nampak biru...catchy blue...macam mengoda jiwa jer nak ke sana...he he he... tapi kalau gi sana Mia jadi tourist guide la boleh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang cantik pantainya....tergoda kan ...hehe
      Jadi tourist guide ?...boleh bah kalau ko.... :p

      Delete
  6. Cantik nya Mia tempat ni..
    mmg belum tercemar kan? lama sudah ndak pigi pantai bah...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku pun baru tahu Kota Belud ada pantai cantik camni atiey....huhu

      Delete
  7. Cantik pantai ini..siap ada tempat jala baring2....

    ReplyDelete
  8. Ya Allah...cantik sunguuh pantai rang bulan....bila lah ju nk pi sabah lagi

    ReplyDelete
  9. Gambar mcm lukisankah Mia....mcm gambar org tu tampal.....teknik apalah pulak digunakan tu hehe....

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang