Skip to main content

Hari baru !!!

Assalamualaikum


Ada yang cuti ke hari ni ???? Sabah tiada cuti ok....keja jak, jangan malas-malas...tapi kebanyakkan sekolah kat KK ni tutup, so Shumi hari ni happylah tak payah pegi sekolah.....

Semalam tido jam berapa ? aku tertido, terbangun, tertido, terbangun tunggu keputusan sapa menang dan tunggu mana tahu ada pengumuman public holiday..hehe dan kesannya sekarang sakit kepala sebab tak cukup tido, fening-fening lalat...

Keputusan PRU semua orang dah tahu kan.....jadi kepada mereka2 yang telah dipilih untuk memimpin rakyat tu jangan lupa segala janji.....rakyat dah pilih, tunaikanlah tanggungjawab dengan sebaik-baiknya...dan kepada yang kalah, terima sajalah dengan hati yang terbuka, dah namanya adat bertanding kan....jangan pula ada buat protes segala bagai lepas ni (ehhh cam iklan tv plak ayat aku ni)....itu menyusahkan rakyat sebenarnya....

Walaupun berlainan aliran politik, jangan sampai bermusuh pulak.....lebih2 lagi sesama muslim.....kalau aku, aku lebih suka PILIH KEAMANAN....



ok TaTa.....selamat bekerja !!!





Comments

  1. Kalau PR menang mungkin kita cuti hari ini hihi...

    ReplyDelete
  2. Moning sis
    singgah pagi isnin :)

    ReplyDelete
  3. Sama juga Mia...kerja jg kami...walaupun pening2 lalat juga gara2 tunggu result PRU smpi jam 1.00am lebih... apa pun keputusan terima dgn redha..:)

    ReplyDelete
  4. keje jugak.. malas benar.. tp boss takde leh rileks2 je.. hihi

    ReplyDelete
  5. saya pilih keamanan, kestabilan dan kemajuan di Malaysia.
    yg pastinya, isu perkauman telah mula berbangkit.
    org Melayu harus sedar akan perkara ini.

    mataku rabak juga menanti keputusan penuh PRU13. huhuhu
    tapi tetap bekerja seperti biasa :D

    ReplyDelete
  6. Peacee no war adalah terbaik kan hehhe

    ReplyDelete
  7. bui pun ingat cuti hari ni,rupanya tidak
    pagi tadi turun kerja dgn perasaan malas sangat..haha

    ReplyDelete
  8. Betul tu, mereka yg terpilih tu harap kerja keraslah hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a