Skip to main content

Hari baru !!!

Assalamualaikum


Ada yang cuti ke hari ni ???? Sabah tiada cuti ok....keja jak, jangan malas-malas...tapi kebanyakkan sekolah kat KK ni tutup, so Shumi hari ni happylah tak payah pegi sekolah.....

Semalam tido jam berapa ? aku tertido, terbangun, tertido, terbangun tunggu keputusan sapa menang dan tunggu mana tahu ada pengumuman public holiday..hehe dan kesannya sekarang sakit kepala sebab tak cukup tido, fening-fening lalat...

Keputusan PRU semua orang dah tahu kan.....jadi kepada mereka2 yang telah dipilih untuk memimpin rakyat tu jangan lupa segala janji.....rakyat dah pilih, tunaikanlah tanggungjawab dengan sebaik-baiknya...dan kepada yang kalah, terima sajalah dengan hati yang terbuka, dah namanya adat bertanding kan....jangan pula ada buat protes segala bagai lepas ni (ehhh cam iklan tv plak ayat aku ni)....itu menyusahkan rakyat sebenarnya....

Walaupun berlainan aliran politik, jangan sampai bermusuh pulak.....lebih2 lagi sesama muslim.....kalau aku, aku lebih suka PILIH KEAMANAN....



ok TaTa.....selamat bekerja !!!





Comments

  1. Kalau PR menang mungkin kita cuti hari ini hihi...

    ReplyDelete
  2. Moning sis
    singgah pagi isnin :)

    ReplyDelete
  3. Sama juga Mia...kerja jg kami...walaupun pening2 lalat juga gara2 tunggu result PRU smpi jam 1.00am lebih... apa pun keputusan terima dgn redha..:)

    ReplyDelete
  4. keje jugak.. malas benar.. tp boss takde leh rileks2 je.. hihi

    ReplyDelete
  5. saya pilih keamanan, kestabilan dan kemajuan di Malaysia.
    yg pastinya, isu perkauman telah mula berbangkit.
    org Melayu harus sedar akan perkara ini.

    mataku rabak juga menanti keputusan penuh PRU13. huhuhu
    tapi tetap bekerja seperti biasa :D

    ReplyDelete
  6. Peacee no war adalah terbaik kan hehhe

    ReplyDelete
  7. bui pun ingat cuti hari ni,rupanya tidak
    pagi tadi turun kerja dgn perasaan malas sangat..haha

    ReplyDelete
  8. Betul tu, mereka yg terpilih tu harap kerja keraslah hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang