Skip to main content

Mood cuti

Assalamualaikum

Mood cuti bukan lagi monday blues...hehe
Jumaat ni cuti, cuti umum :D
Khamis dan Jumaat depan cuti lagi, cuti Pesta Kaamatan...2 hari lagi tu plus sabtu dan ahad....
dan plus lagi cuti tahunan 2 hari 3 dan 4 Jun sebab cuti sekolah...
banyaknya plus plus cuti...hehe
Sebab tu yang jadi mood cuti sekarang ni....


Emmm ada 4 hari lagi nak cuti sekolah.......nak balik kampung, nak mandi kolam, nak main pasir, bla bla bla......

(^____^)

Comments

  1. Salam mia..
    wah seronoknya bercuti sakan.sib baiklah aku hari2 cuti..kalo dak jeles jgk..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku pun sebenarnya jeles tengo ko hari2 cuti...hehe
      Tu yang tak sabar nak cuti ni.....:D

      Delete
  2. yeayyy tak sabar nak jumaat jugak :)

    ReplyDelete
  3. Yeahhh. Nina hari ni ngn esok jea kerja. Pasyu cuti smpi 10hb 6. Waaaa. Bestnya cuti. Hihi
    Kalah ank murid. Cikgu y excited. Woohaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhh ni cikgu yg lebih eksaited dari anak muridnya...hehe

      Delete
  4. yeah sama la kita, x sabar nak bercuti :)

    ReplyDelete
  5. Banyaknya cuti ☺☺. AKu plak kena apply cuti jumaat ni. Nursery tutup.

    Cantiknya gambar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. eehh jumaat ni bukan public holiday ke noks ??

      Delete
  6. bestnya cuti panjang dik !

    akak pun x sabar anak2 nak bercuti sekolah nie
    sampai lupa dah nak dekat cuti sekolah ekke ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak sabar kan kak...macam kita pulak yang terlebih dari anak2...hehe

      Delete
  7. mmg seronoklah cuti2 yer

    ReplyDelete
  8. Biasalah Mia bila bekerja kita menghitung hari nak bercuti.
    Cuti siapa pun suka.

    Duduk bawah pokok macam si comel tu rasa nyamannya:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'a kak....masuk tahun baru jak yang di check dalam kalendar semua cuti2 umum dan cuti sekolah...hehe

      Tu model tak berbayar tu kak.....:D

      Delete
  9. best nya.. ndak lama lg cuti... budak2 suka lah kan balik kg..mmg ditunggu2..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah tu atiey...nda sabar mo balik lg sudah ni...hehe

      Delete
  10. Kalau kita bekerja ni Mia...memang bestkan kalau ada cuti umum !

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an