Skip to main content

GA > Sapa Ada Anak Nama DANIA/DAMIA/AINUL/HUDA????BY SURIAAMANDA

Assalamualaikum

Ok, bulan ni nak join GA yang dianjurkan oleh Cik Suriamanda kita ni.....memula tu tak berapa nak cukup syarat sebab nama sikit lagi nak sama tapi tak serupalah......tapi akhirnya dia ubahsuai sedikit syarat2 penyertaan dan dapatlah juga di join......

Senang jak nak join contest dia ni.....mula2 follow blog Suriamanda, kemudian buat n3 pasal anak ko yang sama nama dengan nama anak dia.....last sekali link entry diruangan komen blog dia.....senangkan...

Mari cerita tentang anak saya seorang ni....Nama dia Siti Damia Binti Dzuhardy.....lahir 23hb Oktober 2011 jadi umurnya dah setahun lebih....anak bongsu dari 3 adik beradik.....dan satu2nya gegirl.....anak pompuan saya yang ditunggu2....maklumlah yang dua2 tu hero kan...berkulit hitam manis sebab ikut babanya.....muka pun sijibik muka hubby....huhu

















Ni lah dia Damia si hitam manis.....hehe

Comments

  1. satu pun bukan nme anak sy..hehehe

    ReplyDelete
  2. hitam manis xper kan Damia? janji comel...

    alaaaaa Damia, Alya, Damia, Alya.. jauh sgt bezanya, xleh nak join, huhuhu

    ReplyDelete
  3. Comellll bah Damia ni..pipi tu tembam.. Good Luck Mia.. mana tau rezeki kan?...:)

    ReplyDelete
  4. gd luck..wah saya boleh joint gak nie..

    ReplyDelete
  5. sooo cute. That lips, angelina jolie sangat. all the best ya.

    ReplyDelete
  6. alalalala....comelnya DAmia....kita tgok nanti sapa pemenangnya yer..

    ReplyDelete
  7. good luck kak :D
    semoga ada rezeki :D

    ReplyDelete
  8. salam dear..just nak inform awak pemenang ke 2 utk GA Dania...
    sila ke blog ye..

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan ๐Ÿ˜‚ Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri ๐Ÿ˜œ selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak ๐Ÿคญ Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli ๐Ÿ˜…) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur ๐Ÿ˜‚ ni pertama kali kmia siang