Skip to main content

Esok kerja

Assalamualaikum

Esok kerja dah......cuti 4 hari dah abisss...walaupun esok hari rabu tapi terasa mood monday blues tu terjangkit ke wednesday blues....ni yang susah kalau cuti bersambung dan sambung, terasa kemalasan mo pegi keja pun seakan 'bersambung-sambung'...huhu

Semalam di resort/inn ni oklah juga...penat sampai tidur pun nyenyak sekali....pagi tadi bermandi manda di swimming pool...aktiviti wajib dan harus kalau pegi ke resort yang ada kolam mandi....si Damia pula buat pertama kalinya merasa masuk ke swimming pool...mula2 muka cuak juga tapi lama-kelamaan macam overlah pula...kesiokkan...
Kolam mandi di sini ok jugalah cuma tak mesra kanak2 sebab takde kolam mandi khas untuk dorang..tadi dorang Shumi dan Shamzi mandi terpaksa pakai pelampung sambil hubby awasi...setakat ni kolam mandi yang paling best ada di Beringis Beach Resort...Shumi siap komplen lagi kolam mandi sini tak best....nak pegi kolam mandi yang ada gelongsor...(tak best pun dia yang over tadi....)

Oklah tu jak...tetiba terasa malas nak taip lagi... (alasan nak tamatkan n3..boleh)...foto di bawah hubby snap semalam....cantik kan....cakaplah cantik..hehe

Comments

  1. Cantiknyer pemandangan...

    Mmg kan kalau dah cuti lame mmg liat nak bekerja..hehe

    ReplyDelete
  2. Sama kita. .kalau cuti mesti cari yg ada swimming pool..
    Gambar yg cantik.....

    ReplyDelete
  3. cantik bah mia..hehe. kami cuti sampai jumaat ni sambung sabtu n ahad..yessss!

    ReplyDelete
  4. Kids kalau dapat main air, sambil tak best pun still enjoy sakan kan. Cantik gambar, serius.

    ReplyDelete
  5. @iietamalek: tu lah tu...tp klu cuti lompat2 plak tak best jugak..

    ReplyDelete
  6. @Hanif Idrus: x best klu x da swimming pool...tq :D

    ReplyDelete
  7. @Kay Masingan: yalah...kasih jeles jak ko tu..si dzul pun sama cuti 1 minggu...

    ReplyDelete
  8. @Nastyna: tu lah tu...klu bg dorang lopak air pun rasa best juga tu mcm saya budak2 dulu...ooopppss..neway tq :D

    ReplyDelete
  9. esok jangan EL atau MC pulak.. huhu

    ReplyDelete
  10. @the malay male: takda niat langsung, ni pekerja contoh ni...hehe

    ReplyDelete
  11. Cantik! Cikgu yg cuti dua tahun ni tak tau la lemau tahap mana nak start keja bulan jun ni huhuhu

    ReplyDelete
  12. yes..gambar tu cantik !, esok Mia keja eh...selamat ye...pcl cuti lagi :))

    ReplyDelete
  13. erm.. betul2 mood wednesday blues hari ni..haha..
    cantik bah picture tu..nampak klasik! :)

    ReplyDelete
  14. cantik pemandangan..selamat bekerja utk mia & MV..hehe

    ReplyDelete
  15. Lps cuti pjg nk masuk keje smula mmg malas kn...nasib baik sy cuti 1 mggu...kejutkn hubby suruh gi keje td pn dia pndang dgn pndangan jeles je..hehehe...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang