Skip to main content

Esok kerja

Assalamualaikum

Esok kerja dah......cuti 4 hari dah abisss...walaupun esok hari rabu tapi terasa mood monday blues tu terjangkit ke wednesday blues....ni yang susah kalau cuti bersambung dan sambung, terasa kemalasan mo pegi keja pun seakan 'bersambung-sambung'...huhu

Semalam di resort/inn ni oklah juga...penat sampai tidur pun nyenyak sekali....pagi tadi bermandi manda di swimming pool...aktiviti wajib dan harus kalau pegi ke resort yang ada kolam mandi....si Damia pula buat pertama kalinya merasa masuk ke swimming pool...mula2 muka cuak juga tapi lama-kelamaan macam overlah pula...kesiokkan...
Kolam mandi di sini ok jugalah cuma tak mesra kanak2 sebab takde kolam mandi khas untuk dorang..tadi dorang Shumi dan Shamzi mandi terpaksa pakai pelampung sambil hubby awasi...setakat ni kolam mandi yang paling best ada di Beringis Beach Resort...Shumi siap komplen lagi kolam mandi sini tak best....nak pegi kolam mandi yang ada gelongsor...(tak best pun dia yang over tadi....)

Oklah tu jak...tetiba terasa malas nak taip lagi... (alasan nak tamatkan n3..boleh)...foto di bawah hubby snap semalam....cantik kan....cakaplah cantik..hehe

Comments

  1. Cantiknyer pemandangan...

    Mmg kan kalau dah cuti lame mmg liat nak bekerja..hehe

    ReplyDelete
  2. Sama kita. .kalau cuti mesti cari yg ada swimming pool..
    Gambar yg cantik.....

    ReplyDelete
  3. cantik bah mia..hehe. kami cuti sampai jumaat ni sambung sabtu n ahad..yessss!

    ReplyDelete
  4. Kids kalau dapat main air, sambil tak best pun still enjoy sakan kan. Cantik gambar, serius.

    ReplyDelete
  5. @iietamalek: tu lah tu...tp klu cuti lompat2 plak tak best jugak..

    ReplyDelete
  6. @Hanif Idrus: x best klu x da swimming pool...tq :D

    ReplyDelete
  7. @Kay Masingan: yalah...kasih jeles jak ko tu..si dzul pun sama cuti 1 minggu...

    ReplyDelete
  8. @Nastyna: tu lah tu...klu bg dorang lopak air pun rasa best juga tu mcm saya budak2 dulu...ooopppss..neway tq :D

    ReplyDelete
  9. esok jangan EL atau MC pulak.. huhu

    ReplyDelete
  10. @the malay male: takda niat langsung, ni pekerja contoh ni...hehe

    ReplyDelete
  11. Cantik! Cikgu yg cuti dua tahun ni tak tau la lemau tahap mana nak start keja bulan jun ni huhuhu

    ReplyDelete
  12. yes..gambar tu cantik !, esok Mia keja eh...selamat ye...pcl cuti lagi :))

    ReplyDelete
  13. erm.. betul2 mood wednesday blues hari ni..haha..
    cantik bah picture tu..nampak klasik! :)

    ReplyDelete
  14. cantik pemandangan..selamat bekerja utk mia & MV..hehe

    ReplyDelete
  15. Lps cuti pjg nk masuk keje smula mmg malas kn...nasib baik sy cuti 1 mggu...kejutkn hubby suruh gi keje td pn dia pndang dgn pndangan jeles je..hehehe...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a