Skip to main content

Selamat Tahun Baru 2013


Assalamualaikum....

Macam mana dengan sambutan tahun baru semalam ??? saya ??  di rumah saja dengan hubby dan anak2 .. rehat2 sebab besok sekolah akan mula seperti biasa dan Shumi akan masuk darjah satu tahun ni....sekejap jak besar anak Umi seorang ni.....
Tahun ni Shumi akan mula bersekolah sehari....pagi sekolah agama, petang sekolah rendah...mesti dia penat tapi apa orang bilang, lama2 dia akan membiasakan diri juga dengan jadual belajar macam tu....Shamzi pula akan mula belajar tadika dengan 'serius' tahun ni....bukan saya nak kata tahun2 sebelumnya ni dia tidak belajar dengan 'serius' tapi mula tahun ni dia akan menduduki exam untuk menentukan tahap pembelajarannya selama ni....Damia masih di hantar di nursery yang sama.....cuma bezanya tahun ni yurannya naik lagi.....emmmmm apa boleh buat kan, susah cari nursery yang mengenakan yuran yang murah masa ni....kalau ada pun belum tentu perkhidmatannya bagus.....
Minggu ni saya ambik cuti sebab nak menemankan si Shumi....nak tunjuk dia mana kelasnya, macam mana nak beli makanan di kantin, di mana nak tunggu babanya lepas abis sekolah.....risau juga sebenarnya nak biarkan Shumi seorang2 tapi kalau asyik nak 'berkepit' jak dengan Uminya ni macam mana dia nak berdikari kan.......

N3 pertama saya untuk tahun 2013 ni....Sama2lah kita berdoa denganNya semoga tahun ni kita dilimpahkan dengan rezeki yang banyak, dikurniakan dengan kesihatan yang baik, semoga kita terus dipanjangkan umur, bahagia dan selamat selalu di sisi keluarga dan moga tahun ni lebih baik untuk kita dari tahun2 yang sebelumnya.....amin

Comments

  1. ANAK KITA 2,2 SEBAYA..ANAK BUJANG BUI PUN TAHUN 1 THN 2013 NI DAN ANAK DARA BUI PULAK AKAN SECARA 'SERIUS' MASUK PRA..KEKE

    ReplyDelete
  2. Selamat tahun baru,hehehe.Sama lah kita,new year plg busy sbb anak dh masuk sekolah rendah.Byk bende nk kene belajar,bkn dia saja,ibunya pon.hehehe

    ReplyDelete
  3. selamat tahun baru and selamat sekolahkan anak2. saya lambat lagi hihi.

    ReplyDelete
  4. yuran tadika bulanan my son pun naik jg. setiap tahun akan naik sbb sylibus makin susah kunun. hmm..

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang