Skip to main content

BE untuk 2013

Assalamualaikum
Bulan Oktober tahun lalu, Nuffnang mula percaya dengan blog yang tidak seberapa ni dengan memberikan BE pertama kepada saya....merasa juga akhirnya BE....selalu baca post kawan2 yang telah menerima hasil daripada BE2 mereka.....bermula dengan 1 BE, BE yang lain terus menyinggah ke blog ni.....gembira sangat, rezeki kan....cuma hasilnya ciput jek sebab Unique Visit belum memberangsangkan lagi.....tapi takpalah kan....sikit2 lama2 jadi bukit kan.....dan permulaan tahun 2013 ni ada dua BE lagi sedang 'menari2' di blog ni.....harap lama sikitlah dia 'melekat' kali ni....
 Mungkin saya belum layak lagi untuk memberi tips tapi sekadar berkongsi apa yang saya buat untuk dapatkan BE ni :-

  • kalau boleh update blog hari2 untuk naikkan traffic.
  • Rajin buat blogwalking.
  • Letak iklan Nuffnang kat tempat yang betul - atas, tepi, bawah....
  • Update survey dalam account Nuffnang tu..
  • dan hantar ticket ke Nuffnang....tanyalah apa2 yang patut kat Nuffnang tu...mesti dorang reply dan mungkin tak lama selepas tu mesti ada BE...insyallah (ikut rezeki masing2 kan :D)
OK tu je.....Happy Blogging !!!!!

Comments

  1. sama la kita...nuffnang masih percaya bg iklan kat blog..best...

    ReplyDelete
  2. haah la beb.. ramai je yg dok wat n3 pasal BE dari nanang. tahun baru ni nanang baik hati sangat

    ReplyDelete
  3. Tahniah. Ramai yg dapat BE. Saya juga yg tak der...huhuhu...

    ReplyDelete
  4. tahniah..sy pun sdg usaha ke arah itu..hihi...mau lebih smngat update blog

    ReplyDelete
  5. tahniah mia. so keep on blogging :)

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah rezeki...tahniah

    ReplyDelete
  7. salam kenal..follow blog ni..

    tahniah dapat BE..saya masih merangkak lagi..huhu..sedih

    ReplyDelete
  8. Kakak ni jenis kalau cuti blog pun cuti sebab itulah tak apply pun nuffnang nie..

    ReplyDelete
  9. tahniah..tapi akak tak reti nak komen pasal nuff ni,,,masih tak paham hingga kini..just org letak akakpun letak huhu

    ReplyDelete
  10. oh,kena htr ticket ye,mia..nanti nk cubala :)

    ReplyDelete
  11. owh kena hantar tiket , boleh cuba la nanti (",)

    ReplyDelete
  12. salam persahabatan...follow dan komentar sukses, ditunggu follow dan komentar baliknya ya...doa saya, semoga sukses selalu...aamiin

    http://jagadkawula.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. assalamualaikum mia...nice n3 ni...:)

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan πŸ˜‚ Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🀭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli πŸ˜…) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur πŸ˜‚ ni pertama kali kmia siang