Skip to main content

BE untuk 2013

Assalamualaikum
Bulan Oktober tahun lalu, Nuffnang mula percaya dengan blog yang tidak seberapa ni dengan memberikan BE pertama kepada saya....merasa juga akhirnya BE....selalu baca post kawan2 yang telah menerima hasil daripada BE2 mereka.....bermula dengan 1 BE, BE yang lain terus menyinggah ke blog ni.....gembira sangat, rezeki kan....cuma hasilnya ciput jek sebab Unique Visit belum memberangsangkan lagi.....tapi takpalah kan....sikit2 lama2 jadi bukit kan.....dan permulaan tahun 2013 ni ada dua BE lagi sedang 'menari2' di blog ni.....harap lama sikitlah dia 'melekat' kali ni....
 Mungkin saya belum layak lagi untuk memberi tips tapi sekadar berkongsi apa yang saya buat untuk dapatkan BE ni :-

  • kalau boleh update blog hari2 untuk naikkan traffic.
  • Rajin buat blogwalking.
  • Letak iklan Nuffnang kat tempat yang betul - atas, tepi, bawah....
  • Update survey dalam account Nuffnang tu..
  • dan hantar ticket ke Nuffnang....tanyalah apa2 yang patut kat Nuffnang tu...mesti dorang reply dan mungkin tak lama selepas tu mesti ada BE...insyallah (ikut rezeki masing2 kan :D)
OK tu je.....Happy Blogging !!!!!

Comments

  1. sama la kita...nuffnang masih percaya bg iklan kat blog..best...

    ReplyDelete
  2. haah la beb.. ramai je yg dok wat n3 pasal BE dari nanang. tahun baru ni nanang baik hati sangat

    ReplyDelete
  3. Tahniah. Ramai yg dapat BE. Saya juga yg tak der...huhuhu...

    ReplyDelete
  4. tahniah..sy pun sdg usaha ke arah itu..hihi...mau lebih smngat update blog

    ReplyDelete
  5. tahniah mia. so keep on blogging :)

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah rezeki...tahniah

    ReplyDelete
  7. salam kenal..follow blog ni..

    tahniah dapat BE..saya masih merangkak lagi..huhu..sedih

    ReplyDelete
  8. Kakak ni jenis kalau cuti blog pun cuti sebab itulah tak apply pun nuffnang nie..

    ReplyDelete
  9. tahniah..tapi akak tak reti nak komen pasal nuff ni,,,masih tak paham hingga kini..just org letak akakpun letak huhu

    ReplyDelete
  10. oh,kena htr ticket ye,mia..nanti nk cubala :)

    ReplyDelete
  11. owh kena hantar tiket , boleh cuba la nanti (",)

    ReplyDelete
  12. salam persahabatan...follow dan komentar sukses, ditunggu follow dan komentar baliknya ya...doa saya, semoga sukses selalu...aamiin

    http://jagadkawula.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. assalamualaikum mia...nice n3 ni...:)

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a