Skip to main content

Mayat dihumban ??

Assalamualaikum...
Isnin yang memang bz sekali tapi saya ingin berkongsi kejadian kelmarin yang berlaku dekat dengan kawasan rumah saya di kampung, Kota Marudu. Sebenarnya saya jarang share kejadian2 yang ngeri atau yang kita tidak suka ianya berlaku....tetapi memandangkan ianya berlaku semasa saya di kampung kemarin dan dekat dengan kawasan rumah tiba2 ingin berkongsi dengan semua...

Sumber  : Facebook

Kejadian berlaku dekat dengan simpang Giat Mara Kota Marudu....seorang mayat budak perempuan yang dipercayai dibunuh, umur lebih kurang dalam 18 tahun dihumban dari atas lori ke tepi jalan - menurut kata saksi..Maklumat itu sahaja yang ada sekarang, kalau cerita banyak2 takut memutarbelitkan kejadian yang sebenar.....tapi apa yang saya ingin sampaikan ialah dunia sekarang ni...mana2 pun bahaya sudah...walau daerah kecil seperti Kota Marudu pun ada kejadian bunuh macam tu...lebih2 lagi bandar2 besar...mahu biarkan anak2 bermain2 di luar kawasan rumah pun tidak selamat......teringat zaman kanak2 dahulu, biar bermain sampai masuk hutan dan sungai pun tetap selamat balik ke rumah.....:-(


Comments

  1. mcm2 kes kan skrg ni takut la..

    ReplyDelete
  2. ya la...

    anak-anak saya tak pernah dibiar main luar dari pagar rumah.
    kalau keluar pon pergi super ngan saya or hubby. takut, sekarang macam-macam kes

    ReplyDelete
  3. terkejut jg saya baca tu di fb mia. ya kena hati2 o sekarang ni.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang