Skip to main content

Dinner @ The Royale Chulan, Kuala Lumpur

Assalamualaikum...
Hari jumaat minggu lalu tu, saya mengattend Annual Dinner.....venue dia di  The Royale Chulan, Kuala Lumpur......jauhnya.....HQ company tempat saya bekerja ni terletak di Jalan Sultan Ismail, dekat dengan Bukit Bintang tu.....jadi annual dinner dia buat di KL ja lah....semua staff cawangan di seluruh negeri dijemput hadir dan yang bestnya flight dan tempat tinggal semuanya FOC...company tanggung.....kiranya kami macam vip lah, bawa diri ke sana, relax dan makan...hehe manakan tidak, hari jumaat tu flight dari KK jam 11, sampai KL kira2 jam 3 gitu.....lepas check in hotel jak terus bersiap2 mo pegi dinner.....jam 5 cari teksi pegi ke Royale Chulan sebab saya stay di Fahrenheit Suite depan dengan Pavillion tu....esoknya flight balik KK jam 6 petang...sempat jugalah shopping2 di Sungei Wang.....semalam di KL jak datang jauh dari KK semata2 nak attend dinner....(*_*)
Tema malam tu ialah Black & Red Night.....jadi semuanya mestilah kelihatan hitam dan merah.....saya macam biasalah...ala kadar jak.....yang penting menepati tema malam tu.... 


Baju agak besar sedikit walaupun telah di kecilkan.......masih terlalu besarkan ataupun saya yang telah menjadi slim....kuang kuang kuang actually ni baju jubah tetapi terlalu singkat sebab orang yang memakainya sedikit tinggi jadi telah diubah suaikan menjadi kebaya labuh yang dipadankan dengan seluar longgar.....
Rupa selepas make uplah konon.....ni make up sendiri....abaikan background belakang yang agak berserabut dan semak itu....
Ni rupa orang yang dapat lucky draw Voucher Shopping Parkson RM100 malam tu...sebenarnya agak kempunan mo dapatkan lucky draw 30 hadiah utama malam tu......kurang bertuah mo dapatkan iPad tu ke, Galaxy Note tu, atau sekurang2nya Canon Eos tu...bukan rezeki namanya....suda dapat voucher shopping tu kira bersyukur jugalah, dapatlah tukar dengan 2 helai baju di Parkson sebelum balik KK....
Ok tu je cerita pasal makan2 malam ni...bye !

Comments

  1. cantik lah baju Mia tu...blink-blink gitu..:)
    dapat juga shopping di KL..hehe

    ReplyDelete
  2. Atie - Tq...shopping memang best....

    Mira - hehe =D

    ReplyDelete
  3. wahh..dah lama akk x pegi dinner ni. ermm terbayang bayang makanan yang sedap sedap. salam ziarah. jom terjah blog akk bila free ye..

    ReplyDelete
  4. ibu Lala - makan free memang selalunya sedap...hehe...insyaallah akan lawat nanti =D

    ReplyDelete
  5. NM02 - ya kan...daripada tak ada langsung...hehe

    ReplyDelete
  6. lawa ba tu jubah! ok la tu dpt voucher. :)

    ReplyDelete
  7. Just - special tu jubah sebab mama mentua yang tolong carikan...hehe
    Ok jugalah kan voucher...=D

    ReplyDelete
  8. Mazliza - lepaslah 2 pasang baju...hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc