Misi Sihat bersama Herba Life - Mia Kassim

Latest

BANNER 728X90

Wednesday, October 17, 2012

Misi Sihat bersama Herba Life

Assalamualaikum.......
Dulu saya kurus jak tau.....masa belajar di UMS dulu badan slim gitu ala-ala model (sila jangan ketawa k, serius memang betul kurus cam model, macam saya pula yang mo termuntah) Tapi semenjak kahwin dan beranak 3 ni, lelemaks-lelemaks semakin membiak pula di badan terutamanya di bahagian perut, paha dan lengan....amatlah tidak selesa...tapi orang cakap memang begitulah kalau lepas kahwin ni...badan akan membesar secara drastik....dulu berat dalam 50 gitu, sekarang......malu pula mo tulis sini tapi saya seorang jujur konon, so tulis jugalah sini, berat lepas bersalinkan si Damia ni adalah 63kg <--- tulis kecil sebab terasa malu jugak...hehe
Motif cerita pasal berat dan lelemaks ni.....sebab start hari isnin tu, saya dan hubby ikut satu program seminggu bersama Herba Life....ala semua pun mesti tahu tentang Herba Life ni, makanan tambahan yang sihat...yang minuman teh dan shake tu.....tiba2 terjebak dengan Herba Life bukannya apa, hari tu mama mertua kena darah tinggi dan kolesterol dalam badan yang melampau...ubat-ubat biasa memang nda bleh guna suda...cari ubat sana sini, sampailah dorg terjumpa dgn produk ni....testlah seminggu minum dan ikut jadual pemakanan yang disarankan...dan hasilnya memang menakjubkan sebab darah tinggi mama mertua dah stabil, kolesterol pun menurun....so dorg pun mensuggestlah kamin untuk cuba produk ni...demi untuk kesihatan dan mo menurunkan berat, saya dan hubby pun try testlah dan tidak sabar mo tengo resultlah hari jumaat ni...hehe (kalau menurun oklah, tapi kalau itu2 juga apa boleh buat kan, cuba lagi)


Ni tempat yang kami ikut program tu....actually tempat ni kira macam satu kelab kesihatan yang menjual produk Herba Life.....



Program yang kami join...RM70 untuk 5 hari + 2 hari percuma.....kami hanya perlu datang ke sini dan minum 2 gelas teh + 1 gelas shake dan ikut jadual pemakanan yang dorg sarankan. Sudah 2 malam tidak ambil saya punya dinner...minum shake sajalah konon....tapi serius memang kenyang.....



Ni rupa pengganti makan malam saya untuk 7 hari berturut2.... harap2 lepas ni hilanglah segala lelemaks2 yang ada....hari tu check, semua ok...fizikal ok, kandungan air dalam badan ok, otot ok....cuma lelemaks saja yang berlebihan...berat badan buang 6 kg untuk mendapatkan berat yang seimbang dengan ketinggian.....bilang orang Sabah....Boleh Bah Kalau Ko Mia !!!!



11 comments:

  1. 63kg..sama berat kita tu mia..tapi saya nampak slim lah sikit banding ko sbb saya tinggi kali..hehe
    bah good luck to both of u. nanti time reunion saya tingu resultnya..hehe

    ReplyDelete
  2. sa pun minum herbalife..kadag2..hehe..tpi skg ni rehat dlu la. nanti lgi sambung.

    cuba try itu shake kn.. ko tambah susu..yg ko suka.
    kalu sa minum slu..tmbah yogurt buah + susu omega. wow..sedap nya.hehe

    ReplyDelete
  3. sure cantik bdn u dulu...ada gmbr x?

    sy x penah try herbalife ni..

    ReplyDelete
  4. Anum - trylah...

    ct Rahani - thanks sudi singgah

    nc - sya minum shake tpt dorg klu d rumah nc memang kompom x teratur jadual sbb mls mo buat..hehe

    zura - x lah cantik cuma slim je...hehe...

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Are_lin...ni yg tengah test ni..tp mmg ok produk ni....

      Delete
    2. Are_lin...ni yg tengah test ni..tp mmg ok produk ni....

      Delete
    3. Are_lin...ni yg tengah test ni..tp mmg ok produk ni....

      Delete
    4. Are_lin...ni yg tengah test ni..tp mmg ok produk ni....

      Delete

Komen seikhlas hati ... Thanks!