Skip to main content

Misi Sihat bersama Herba Life

Assalamualaikum.......
Dulu saya kurus jak tau.....masa belajar di UMS dulu badan slim gitu ala-ala model (sila jangan ketawa k, serius memang betul kurus cam model, macam saya pula yang mo termuntah) Tapi semenjak kahwin dan beranak 3 ni, lelemaks-lelemaks semakin membiak pula di badan terutamanya di bahagian perut, paha dan lengan....amatlah tidak selesa...tapi orang cakap memang begitulah kalau lepas kahwin ni...badan akan membesar secara drastik....dulu berat dalam 50 gitu, sekarang......malu pula mo tulis sini tapi saya seorang jujur konon, so tulis jugalah sini, berat lepas bersalinkan si Damia ni adalah 63kg <--- tulis kecil sebab terasa malu jugak...hehe
Motif cerita pasal berat dan lelemaks ni.....sebab start hari isnin tu, saya dan hubby ikut satu program seminggu bersama Herba Life....ala semua pun mesti tahu tentang Herba Life ni, makanan tambahan yang sihat...yang minuman teh dan shake tu.....tiba2 terjebak dengan Herba Life bukannya apa, hari tu mama mertua kena darah tinggi dan kolesterol dalam badan yang melampau...ubat-ubat biasa memang nda bleh guna suda...cari ubat sana sini, sampailah dorg terjumpa dgn produk ni....testlah seminggu minum dan ikut jadual pemakanan yang disarankan...dan hasilnya memang menakjubkan sebab darah tinggi mama mertua dah stabil, kolesterol pun menurun....so dorg pun mensuggestlah kamin untuk cuba produk ni...demi untuk kesihatan dan mo menurunkan berat, saya dan hubby pun try testlah dan tidak sabar mo tengo resultlah hari jumaat ni...hehe (kalau menurun oklah, tapi kalau itu2 juga apa boleh buat kan, cuba lagi)


Ni tempat yang kami ikut program tu....actually tempat ni kira macam satu kelab kesihatan yang menjual produk Herba Life.....



Program yang kami join...RM70 untuk 5 hari + 2 hari percuma.....kami hanya perlu datang ke sini dan minum 2 gelas teh + 1 gelas shake dan ikut jadual pemakanan yang dorg sarankan. Sudah 2 malam tidak ambil saya punya dinner...minum shake sajalah konon....tapi serius memang kenyang.....



Ni rupa pengganti makan malam saya untuk 7 hari berturut2.... harap2 lepas ni hilanglah segala lelemaks2 yang ada....hari tu check, semua ok...fizikal ok, kandungan air dalam badan ok, otot ok....cuma lelemaks saja yang berlebihan...berat badan buang 6 kg untuk mendapatkan berat yang seimbang dengan ketinggian.....bilang orang Sabah....Boleh Bah Kalau Ko Mia !!!!



Comments

  1. 63kg..sama berat kita tu mia..tapi saya nampak slim lah sikit banding ko sbb saya tinggi kali..hehe
    bah good luck to both of u. nanti time reunion saya tingu resultnya..hehe

    ReplyDelete
  2. sa pun minum herbalife..kadag2..hehe..tpi skg ni rehat dlu la. nanti lgi sambung.

    cuba try itu shake kn.. ko tambah susu..yg ko suka.
    kalu sa minum slu..tmbah yogurt buah + susu omega. wow..sedap nya.hehe

    ReplyDelete
  3. sure cantik bdn u dulu...ada gmbr x?

    sy x penah try herbalife ni..

    ReplyDelete
  4. Anum - trylah...

    ct Rahani - thanks sudi singgah

    nc - sya minum shake tpt dorg klu d rumah nc memang kompom x teratur jadual sbb mls mo buat..hehe

    zura - x lah cantik cuma slim je...hehe...

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Are_lin...ni yg tengah test ni..tp mmg ok produk ni....

      Delete
    2. Are_lin...ni yg tengah test ni..tp mmg ok produk ni....

      Delete
    3. Are_lin...ni yg tengah test ni..tp mmg ok produk ni....

      Delete
    4. Are_lin...ni yg tengah test ni..tp mmg ok produk ni....

      Delete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a