Skip to main content

Make up lagi

Assalamualaikum....

*
*

Ubah lagi.....apa yang di ubah....template blog ni lah....rasa macam tidak menarik sangat.....so 'make up' kan lagi blog ni......ambil template yang sedia ada di blogspot tu...malas mo google template yang lain....kalau google dan dapat yang cantik pun belum tentu codenya tu boleh diguna pakai...selalu dah kena macam tu.....nampak template blog yang cantik tapi codenya tak boleh guna.....tidak tahu samaada codenya memang rosak atau saya yang kurang cerdik upload code tu......jadi ambil jalan mudah, pilih jak dari template blogspot tu......siappppp...walaupun tak berapa menarik tapi bagi saya oklah make up nya ni kan....
*
*
sebut pasal make up ni (tidak ada kaitan dengan cerita di atas)....teringat saya Annual Dinner company tempat saya kerja.....bulan Nov ni, tempatnya sana hotel di KL.....so saya dan kawan2 seopis semua pakat2 pegi attend dinner tu....semua perbelanjaan ditanggung, flight gi KL, hotel, makan....sapa yang tidak mo pegi kan....(^_^)....tapi yang jadi masalahnya sekarang ni (masalah kah ni??) susah sangat cari baju dinner tu.....siap ada tema lagi...hitam + merah....baju satu hal, make up lagi......tensen iiii.....saya speses orang yang tidak suka bermakeup....pegi keja selalu pun cuma guna krim Simplysiti + bedak + lipbalm.......last sekali guna makeup, masa keja di Mcd dulu...terpaksa guna makeup sebab selalu jumpa customer.....
sekarang ni tengah check di internet, korek2 tengo mana tahu ada baju yang cantik, bertepatan dengan tema dan sesuai dengan diri saya yang muslimah ini (muslimahlah sangat ;-p)

Comments

  1. wah pnya best! dinner di kl dan semua kena tanggung..adedehhhh jelessss o..!!!!
    bah mia korek2 la tu internet cari make up ngam..heheh

    ReplyDelete
  2. Klu kita yg pegi cath kan siok....ada kwn sya bermakeup2 tebal...hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a