Skip to main content

Make up lagi

Assalamualaikum....

*
*

Ubah lagi.....apa yang di ubah....template blog ni lah....rasa macam tidak menarik sangat.....so 'make up' kan lagi blog ni......ambil template yang sedia ada di blogspot tu...malas mo google template yang lain....kalau google dan dapat yang cantik pun belum tentu codenya tu boleh diguna pakai...selalu dah kena macam tu.....nampak template blog yang cantik tapi codenya tak boleh guna.....tidak tahu samaada codenya memang rosak atau saya yang kurang cerdik upload code tu......jadi ambil jalan mudah, pilih jak dari template blogspot tu......siappppp...walaupun tak berapa menarik tapi bagi saya oklah make up nya ni kan....
*
*
sebut pasal make up ni (tidak ada kaitan dengan cerita di atas)....teringat saya Annual Dinner company tempat saya kerja.....bulan Nov ni, tempatnya sana hotel di KL.....so saya dan kawan2 seopis semua pakat2 pegi attend dinner tu....semua perbelanjaan ditanggung, flight gi KL, hotel, makan....sapa yang tidak mo pegi kan....(^_^)....tapi yang jadi masalahnya sekarang ni (masalah kah ni??) susah sangat cari baju dinner tu.....siap ada tema lagi...hitam + merah....baju satu hal, make up lagi......tensen iiii.....saya speses orang yang tidak suka bermakeup....pegi keja selalu pun cuma guna krim Simplysiti + bedak + lipbalm.......last sekali guna makeup, masa keja di Mcd dulu...terpaksa guna makeup sebab selalu jumpa customer.....
sekarang ni tengah check di internet, korek2 tengo mana tahu ada baju yang cantik, bertepatan dengan tema dan sesuai dengan diri saya yang muslimah ini (muslimahlah sangat ;-p)

Comments

  1. wah pnya best! dinner di kl dan semua kena tanggung..adedehhhh jelessss o..!!!!
    bah mia korek2 la tu internet cari make up ngam..heheh

    ReplyDelete
  2. Klu kita yg pegi cath kan siok....ada kwn sya bermakeup2 tebal...hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang