Skip to main content

Blogwalking, Follow dan Komen

Assalamualaikum........
^
^
^
Semenjak 2 bulan ni saya tiba-tiba rajin buat blogwalking......bukannya apa, kan blog lama sudah terbiar 'bersawang' tidak dikunjungi jadi jalan-jalanlah kunun menerjah laman blog yang lain....ni ikut nasihat si Kay , dia cakap kalau ko mo kasi up ko punya traffic blog, rajin2 buat blogwalking....jadi saya ikutlah nasihat dia dan ternyata betul-betul berkesan.....dalam dua bulan tu, pada mulanya pengunjung hanya ada 2 3 kerat saja dalam sehari terus meningkat ke 20 hingga 30 uniques gitu........memang sikit dibandingkan dengan blogger yang lain sebab mereka mungkin ada ratus atau ribu2 pengunjung dalam sehari tetapi bagi saya ianya kira ok sudah untuk meningkatkan semangat berblog lagi tu......sikit-sikit lama-lama jadi bukit kan...
*
*
*
lepas buat blogwalking tu, jangan 'lalu' gitu sahaja....saya mesti baca sekurang-kurangnya satu entri diaorang dan akan tinggalkan komen berserta link saya......mungkin ada blogger yang suka pengunjungnya tinggalkan link sebab boleh terus klik link tu tapi ada juga yang saya perasan blogger yang terang2 tulis diruangan komen tu  'jangan penuhkan ruangan komen saya dengan link anda'.....macam mana tu?? konpius sekejap, sombongnya blogger ni atau mungkin ada sebab lain ke dia buat gitu.......
*
*
*
lepas komen dan exchange link....saya mesti follow blog tu......lepas ni saya boleh berkunjung balik ke laman diaorang......lepas buat semua 3 benda tu, tunggulah kalau ada sapa2 yang membalas balik kunjungan.....kalau yang balas balik tu, saya sangat hargainya dan diucapkan ribuan terima kasih.....tapi yang sunyi sepi saja tu, saya fikirkan yang positif jak lah, mungkin diaorang sibuk agaknya, tidak dapat lawat balik......huhu
*
*
*
tapi yang seronoknya ada seorang blogger yang pemes tiba2 tinggalkan komen dia di salah satu post saya tu.....blog dia saya dah follow sebab banyak tips yang amat berguna dan senang difahami.....sapa lagi kalau bukan ciktom kita.....terima kasih sebab sudi lawat blog yang tidak seberapa ni......(^_^)
*
*
*


Comments

  1. yeahh..nah kena teruskan kerajinan itu ya mia..hehe

    ReplyDelete
  2. teruskan berbloging :) chaiyok!!

    ReplyDelete
  3. dah mula berblog, seronok...
    kengkawan ramai...yg best bole kongsi itu ini.....

    tq singgah & salam perkenalan juga....

    ReplyDelete
  4. dhiashahida & Qhaifa Nur.....terima kasih sebab sudi berkunjung.....memang seronok berblog ni, dapat ramai kawan.....hehe

    ReplyDelete
  5. keren kak kalo kita blogwalking web jualan saya juga www.jaketmurahbandung.com kebanyakan dari blogwalking, maknyussss...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a