Blogwalking, Follow dan Komen - Mia - Memories of Mine

Latest

Saturday, October 6, 2012

Blogwalking, Follow dan Komen

Assalamualaikum........
^
^
^
Semenjak 2 bulan ni saya tiba-tiba rajin buat blogwalking......bukannya apa, kan blog lama sudah terbiar 'bersawang' tidak dikunjungi jadi jalan-jalanlah kunun menerjah laman blog yang lain....ni ikut nasihat si Kay , dia cakap kalau ko mo kasi up ko punya traffic blog, rajin2 buat blogwalking....jadi saya ikutlah nasihat dia dan ternyata betul-betul berkesan.....dalam dua bulan tu, pada mulanya pengunjung hanya ada 2 3 kerat saja dalam sehari terus meningkat ke 20 hingga 30 uniques gitu........memang sikit dibandingkan dengan blogger yang lain sebab mereka mungkin ada ratus atau ribu2 pengunjung dalam sehari tetapi bagi saya ianya kira ok sudah untuk meningkatkan semangat berblog lagi tu......sikit-sikit lama-lama jadi bukit kan...
*
*
*
lepas buat blogwalking tu, jangan 'lalu' gitu sahaja....saya mesti baca sekurang-kurangnya satu entri diaorang dan akan tinggalkan komen berserta link saya......mungkin ada blogger yang suka pengunjungnya tinggalkan link sebab boleh terus klik link tu tapi ada juga yang saya perasan blogger yang terang2 tulis diruangan komen tu  'jangan penuhkan ruangan komen saya dengan link anda'.....macam mana tu?? konpius sekejap, sombongnya blogger ni atau mungkin ada sebab lain ke dia buat gitu.......
*
*
*
lepas komen dan exchange link....saya mesti follow blog tu......lepas ni saya boleh berkunjung balik ke laman diaorang......lepas buat semua 3 benda tu, tunggulah kalau ada sapa2 yang membalas balik kunjungan.....kalau yang balas balik tu, saya sangat hargainya dan diucapkan ribuan terima kasih.....tapi yang sunyi sepi saja tu, saya fikirkan yang positif jak lah, mungkin diaorang sibuk agaknya, tidak dapat lawat balik......huhu
*
*
*
tapi yang seronoknya ada seorang blogger yang pemes tiba2 tinggalkan komen dia di salah satu post saya tu.....blog dia saya dah follow sebab banyak tips yang amat berguna dan senang difahami.....sapa lagi kalau bukan ciktom kita.....terima kasih sebab sudi lawat blog yang tidak seberapa ni......(^_^)
*
*
*


5 comments:

  1. yeahh..nah kena teruskan kerajinan itu ya mia..hehe

    ReplyDelete
  2. teruskan berbloging :) chaiyok!!

    ReplyDelete
  3. dah mula berblog, seronok...
    kengkawan ramai...yg best bole kongsi itu ini.....

    tq singgah & salam perkenalan juga....

    ReplyDelete
  4. dhiashahida & Qhaifa Nur.....terima kasih sebab sudi berkunjung.....memang seronok berblog ni, dapat ramai kawan.....hehe

    ReplyDelete
  5. keren kak kalo kita blogwalking web jualan saya juga www.jaketmurahbandung.com kebanyakan dari blogwalking, maknyussss...

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!