Skip to main content

Blogwalking, Follow dan Komen

Assalamualaikum........
^
^
^
Semenjak 2 bulan ni saya tiba-tiba rajin buat blogwalking......bukannya apa, kan blog lama sudah terbiar 'bersawang' tidak dikunjungi jadi jalan-jalanlah kunun menerjah laman blog yang lain....ni ikut nasihat si Kay , dia cakap kalau ko mo kasi up ko punya traffic blog, rajin2 buat blogwalking....jadi saya ikutlah nasihat dia dan ternyata betul-betul berkesan.....dalam dua bulan tu, pada mulanya pengunjung hanya ada 2 3 kerat saja dalam sehari terus meningkat ke 20 hingga 30 uniques gitu........memang sikit dibandingkan dengan blogger yang lain sebab mereka mungkin ada ratus atau ribu2 pengunjung dalam sehari tetapi bagi saya ianya kira ok sudah untuk meningkatkan semangat berblog lagi tu......sikit-sikit lama-lama jadi bukit kan...
*
*
*
lepas buat blogwalking tu, jangan 'lalu' gitu sahaja....saya mesti baca sekurang-kurangnya satu entri diaorang dan akan tinggalkan komen berserta link saya......mungkin ada blogger yang suka pengunjungnya tinggalkan link sebab boleh terus klik link tu tapi ada juga yang saya perasan blogger yang terang2 tulis diruangan komen tu  'jangan penuhkan ruangan komen saya dengan link anda'.....macam mana tu?? konpius sekejap, sombongnya blogger ni atau mungkin ada sebab lain ke dia buat gitu.......
*
*
*
lepas komen dan exchange link....saya mesti follow blog tu......lepas ni saya boleh berkunjung balik ke laman diaorang......lepas buat semua 3 benda tu, tunggulah kalau ada sapa2 yang membalas balik kunjungan.....kalau yang balas balik tu, saya sangat hargainya dan diucapkan ribuan terima kasih.....tapi yang sunyi sepi saja tu, saya fikirkan yang positif jak lah, mungkin diaorang sibuk agaknya, tidak dapat lawat balik......huhu
*
*
*
tapi yang seronoknya ada seorang blogger yang pemes tiba2 tinggalkan komen dia di salah satu post saya tu.....blog dia saya dah follow sebab banyak tips yang amat berguna dan senang difahami.....sapa lagi kalau bukan ciktom kita.....terima kasih sebab sudi lawat blog yang tidak seberapa ni......(^_^)
*
*
*


Comments

  1. yeahh..nah kena teruskan kerajinan itu ya mia..hehe

    ReplyDelete
  2. teruskan berbloging :) chaiyok!!

    ReplyDelete
  3. dah mula berblog, seronok...
    kengkawan ramai...yg best bole kongsi itu ini.....

    tq singgah & salam perkenalan juga....

    ReplyDelete
  4. dhiashahida & Qhaifa Nur.....terima kasih sebab sudi berkunjung.....memang seronok berblog ni, dapat ramai kawan.....hehe

    ReplyDelete
  5. keren kak kalo kita blogwalking web jualan saya juga www.jaketmurahbandung.com kebanyakan dari blogwalking, maknyussss...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang