Skip to main content

Photo Contest

Assalamualaikum....
.
Saja jek mo kongsi....hari tu adalah kunun join photo contest yang dianjurkan oleh company tempat saya kerja sekarang ni....saja2 jek join so hantarlah beberapa gambar yang saya rasa cantik tapi tidaklah konpiden mo menang kunun (walaupun dalam hati sebenarnya berharap menang, sapa yang tidak mo menang kan) . Contest ni terbuka untuk semua pekerja dari Asia Pacific lah kunun, kira international lah kiranya....mula2 saya hantar gambar tu, sikit jek orang join, jadi macam ada harapan menanglah kunun ni tapi bila last2 minit tarikh tutup pertandingan tu, punyalah ramai orang submit gambar....cantik2 lagi tu....emmm nda ada harapanlah kunun ni....kira bernasib baik jek kalau pegi pusingan akhir tu....Tarikh tutup 31 Julai yang lepas dan keputusan akan diketahui 15 August....jadi balik keja jak kemarin, perkara pertama dibuat check email....(masih berharap lagi ni kunun).. tunggu punya tunggu email, tiada juga....emmm memang tiada harapan....apa boleh buat kan.....hu hu hu
Tapi...jeng jeng jeng.....jam 3.30 petang gitu dapat email dari Singapore ;-
.
sila klik gambar kalau nda nampak...hehe
.
bukan menang tapi photo saya tu kunun telah tersenarai ke peringkat akhir.......walaupun baru tersenarai pendek, bangga jugalah sebab baru pertama kali join photo contest ni....siap print email lagi tu mo tunjuk tempat hubby (credit to my hubby)....sekarang ni berdebar2 jugalah tunggu keputusan yang akan diumumkan minggu depan....kalau menang syukurlah kan tapi kalau nda, ok jugalah tersenarai pendek dikalangan peserta yang lain, international ok (dengan nada minta puji), dari Australia, Thailand, Singapore dan yang lain2.
.
Ooo lupa plak bagitahu budak2 cute (cute bah kan) yang ada dalam gambar tu si Shumi dan Shamzi, saya punya hero kecil. Doa2 kanlah saya yekk......

Comments

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa