Skip to main content

Photo Contest

Assalamualaikum....
.
Saja jek mo kongsi....hari tu adalah kunun join photo contest yang dianjurkan oleh company tempat saya kerja sekarang ni....saja2 jek join so hantarlah beberapa gambar yang saya rasa cantik tapi tidaklah konpiden mo menang kunun (walaupun dalam hati sebenarnya berharap menang, sapa yang tidak mo menang kan) . Contest ni terbuka untuk semua pekerja dari Asia Pacific lah kunun, kira international lah kiranya....mula2 saya hantar gambar tu, sikit jek orang join, jadi macam ada harapan menanglah kunun ni tapi bila last2 minit tarikh tutup pertandingan tu, punyalah ramai orang submit gambar....cantik2 lagi tu....emmm nda ada harapanlah kunun ni....kira bernasib baik jek kalau pegi pusingan akhir tu....Tarikh tutup 31 Julai yang lepas dan keputusan akan diketahui 15 August....jadi balik keja jak kemarin, perkara pertama dibuat check email....(masih berharap lagi ni kunun).. tunggu punya tunggu email, tiada juga....emmm memang tiada harapan....apa boleh buat kan.....hu hu hu
Tapi...jeng jeng jeng.....jam 3.30 petang gitu dapat email dari Singapore ;-
.
sila klik gambar kalau nda nampak...hehe
.
bukan menang tapi photo saya tu kunun telah tersenarai ke peringkat akhir.......walaupun baru tersenarai pendek, bangga jugalah sebab baru pertama kali join photo contest ni....siap print email lagi tu mo tunjuk tempat hubby (credit to my hubby)....sekarang ni berdebar2 jugalah tunggu keputusan yang akan diumumkan minggu depan....kalau menang syukurlah kan tapi kalau nda, ok jugalah tersenarai pendek dikalangan peserta yang lain, international ok (dengan nada minta puji), dari Australia, Thailand, Singapore dan yang lain2.
.
Ooo lupa plak bagitahu budak2 cute (cute bah kan) yang ada dalam gambar tu si Shumi dan Shamzi, saya punya hero kecil. Doa2 kanlah saya yekk......

Comments

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang