Skip to main content

Cerita seram lagi....

Assalamualaikum....
.
Hari ni mo cerita sedikit seram dan misterilah kunun....bukan sengaja mengada2kan cerita tapi ini berdasarkan kepada pengalaman saya sendiri....alkisahnya berlaku pada malam hari raya kedua yang lalu...kan hari tu saya ada bagitahu yang saya, hubby, anak2 dan mama serta adik perempuan saya si Lina balik lewat dari KK selepas pegi beraya....cerita ni seakan2 sama dengan post saya yang terdahulu, kalau yang belum baca, silalah baca disini Misteri
.
kalau sesapa yang berasal dari daerah Kota Marudu mesti tahu kalau mo balik ke sana dari sebelah KK mesti melalui jalan Ulu Kukut.....kawasan ni sebenarnya kawasan hutan simpan dan jalannya agak teruk sedikit sebab kawasan berbukit bukau....kalau limpas masa malam memang gelap dan sunyi sebab tida lampu jalan...dipendekkan cerita, kami limpas jak kawasan tu, saya terdengar orang menangis sayup2, tapi saya tidaklah kunun pikir yang bukan2 masa tu, mungkin si shumi atau si shamzi yang menangis, masa tu mama, Lina dengan Shumi dan Shamzi duduk di belakang. Diorang tengah syok2 tidur masa tu. Adalah dalam 5 minit gitu saya terdengar suara orang menangis tu....
.
Sampai di rumah, mama tiba2 tanya, sapa menangis dalam kereta tadi ? saya pun dengan selambanya jawab, alah diaorang shumi atau shamzi yang mimpi menangis tu.....mana ada dorg nangis, dua2 pun tidur, si Lina pun tidur jugak, kata si mama pulak.....jeng jeng jeng.....kalau bukan dorg yang menangis, si baby Damia pun masa tu tidur nyenyak jak....sapa pulak yang menangis????? bukan saya dan mama saja yang dengar tangisan tu, hubby dan Lina pun dengar jugak.......dengan secara automatiknya bulu roma menegak.....patutlah tangisannya sayu jak..........nda mo teka lagi sapa yang menangis tu, pandai2lah buat andaian sendiri yek....ini bukan cerita dongeng tapi kenyataan....memang ada yang ikut kami malam tu tapi tidak tau siapa... allahualam....bukan kita jak yang tinggal di bumi Allah ni kan.....

Comments

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang