Skip to main content

Cerita seram lagi....

Assalamualaikum....
.
Hari ni mo cerita sedikit seram dan misterilah kunun....bukan sengaja mengada2kan cerita tapi ini berdasarkan kepada pengalaman saya sendiri....alkisahnya berlaku pada malam hari raya kedua yang lalu...kan hari tu saya ada bagitahu yang saya, hubby, anak2 dan mama serta adik perempuan saya si Lina balik lewat dari KK selepas pegi beraya....cerita ni seakan2 sama dengan post saya yang terdahulu, kalau yang belum baca, silalah baca disini Misteri
.
kalau sesapa yang berasal dari daerah Kota Marudu mesti tahu kalau mo balik ke sana dari sebelah KK mesti melalui jalan Ulu Kukut.....kawasan ni sebenarnya kawasan hutan simpan dan jalannya agak teruk sedikit sebab kawasan berbukit bukau....kalau limpas masa malam memang gelap dan sunyi sebab tida lampu jalan...dipendekkan cerita, kami limpas jak kawasan tu, saya terdengar orang menangis sayup2, tapi saya tidaklah kunun pikir yang bukan2 masa tu, mungkin si shumi atau si shamzi yang menangis, masa tu mama, Lina dengan Shumi dan Shamzi duduk di belakang. Diorang tengah syok2 tidur masa tu. Adalah dalam 5 minit gitu saya terdengar suara orang menangis tu....
.
Sampai di rumah, mama tiba2 tanya, sapa menangis dalam kereta tadi ? saya pun dengan selambanya jawab, alah diaorang shumi atau shamzi yang mimpi menangis tu.....mana ada dorg nangis, dua2 pun tidur, si Lina pun tidur jugak, kata si mama pulak.....jeng jeng jeng.....kalau bukan dorg yang menangis, si baby Damia pun masa tu tidur nyenyak jak....sapa pulak yang menangis????? bukan saya dan mama saja yang dengar tangisan tu, hubby dan Lina pun dengar jugak.......dengan secara automatiknya bulu roma menegak.....patutlah tangisannya sayu jak..........nda mo teka lagi sapa yang menangis tu, pandai2lah buat andaian sendiri yek....ini bukan cerita dongeng tapi kenyataan....memang ada yang ikut kami malam tu tapi tidak tau siapa... allahualam....bukan kita jak yang tinggal di bumi Allah ni kan.....

Comments

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa