Skip to main content

Baju Raya....

Assalamualaikum....
.
Salam jumaat semua....x sedar kan 2 minggu dah kita berpuasa (ni kali betul sebab masa bertweet tadi...tersimpan pulak 'seminggu berpuasa'...suda tweet baru sedar salah...malunya...cepat2 delete tweet kunu cover malu).... ok balik kepada cerita sebenarnya...actually mo cerita pasal baju raya....memang menjadi kebiasaan kepada family2 di luar sana kalau beli baju raya mesti yang sama kaler punya...warna mesti sedondon....dari bapa ke maknya sampai ke anak2nya....samalah macam saya kunun, raya tahun lalu baju kaler kecoklatan dan kehijauan (ntah warna apa ntah...tapi memang gitu kalernya)....baju baba dan dua hero saya tu kunun tempah khas dari tukang jahit cina (memang apek satu orang ni pandai jahit baju melayu....ko design saja macam mana, dia mesti tau punya)...saya beli yang ready made punya tapi bukan baju kurung kah atau kebaya...terpaksa pakai jubah sebab tahun lalu kan pregnant si baby Damia tu..... beli sanaaa Boutique Dubai (wahh jauhnya pegi Dubai kunun....), baju2 di boutique ni kira menepati citarasalah kunun....ada discount 70% lagi tu masa tu....sapa2 yang tida tau tempat di mana...kamu orang pegi saja sanaaa Alamesra, Sulaman...kedai dia bersebelahan dengan Senario Cafe tu....
.
Tahun ni satu family terpaksa beli ready made punya....kesibukan betul sampai tiada masa mo pegi hantar jahit baju....tema warna suda pilih tapi rahsia dululah kunun....mungkin hari ni singgah balik sana Boutique Dubai tu...hari tu suda pegi tengo2...memang cantik tapi belum tau lagi mo pilih yang mana satu......minta2 janganlah ramai orang malam ni....sebab lepas kerja, buka puasa dulu di rumah baru bergerak mo buat operasi mencari baju raya tahun ni....hehe itu jelah kunun....
.
.
perasan ka...ni kali saya punya post tidak 'justify' seperti selalu kunun...bukan apa boring lihat kedudukan yang terlampau tersusun tu kunun....sekali sekali ubah kedudukan kan....(^_^)

Comments

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a