Skip to main content

Memories of Reunion.......

Salam Semua.......
Hari ni mo share lagi beberapa foto yang bole mengamit memori ku.....(cewah bahasa indah kunun)...kepada mereka yang pernah bergelar pelajar dan amat ramat ngan kengkawan yang pernah sama2 belajar dulu mesti akan buat benda ni....REUNION......kira kononnya jumpa balik ngan kawan2 dulu yang mungkin kadang2 bertahun nda jumpa selepas abis belajar.....dan saya suda 4 kali bereunion ngan kawan2 satu course masa belajar dulu.......
 
2008 - 1st time reunion di Yoguberry, Warisan Square.....masa tu ada beberapa kawan jek yang dapat join....Nancy, Uzoiey, Tan ngan Wee......


2009 - 2nd time reunion di Secret Recipe, Palm Square, Centre Point.....masa ni ada penambahan selain Nancy, Uzoeiy, Wee.....si Cath ngan Stella join sama...tapi Tan tahun ni tak dapat join pulak isk isk isk......tahun ni kami dah start tukar2 gift.....tu yang bergambar ngan hadiah tu.....


2010 - Setiap tahun bertambah kawan yang join reunion kami...ni kali kami makan di Restoran Kampung Nelayan, Taman Tun Fuad.....mo makan steamboat katanya.....masa ni sapa yang dah kawen tu bole bawa sama2 pasangannya datang...meriah sikit....


2011 - baru jek bulan 12 tahun lalu......tahun ni seronok sikit sebab kawan kitaorang yang jauh dari Singapore datang ke Sabah semata-mata mo jumpa kawan2nya ni...terharu sungguh....bertempat di The Roof Restaurant, Hotel Imperial....hampir separuh dari kami Student Hotel Management UMS batch 1999-2002 datang.....Me, Cath, Teng, Nancy, Jacky, Wee, Soh dan Stella....
 emmmmm......tahun ni panjang umur murah rezeki...kita bereunion lagi yek......

Comments

  1. yehhh..tahun ini kita reunion lagi n makan sedap2 kan mia..hehhe

    ReplyDelete
  2. Ya bah cath....kali ni kita buat grand sikit bah....kununlah kalau ada terlebih duit.....hehehe

    ReplyDelete
  3. 1 kali sia nda ikut o kan..pa ble buat, baby kici sgt lagi, blm berapa berani mau aksi tinggal..nda sampai hati. hiii..tahun ni besar sdh, konfirm buli kasi tinggal atau pun kasi join reunion kita..:)

    ReplyDelete
  4. bah, tahun ni di Shangrila kah tu.. si jacky belanja kn..hahaha

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang