Skip to main content

Memories of Reunion.......

Salam Semua.......
Hari ni mo share lagi beberapa foto yang bole mengamit memori ku.....(cewah bahasa indah kunun)...kepada mereka yang pernah bergelar pelajar dan amat ramat ngan kengkawan yang pernah sama2 belajar dulu mesti akan buat benda ni....REUNION......kira kononnya jumpa balik ngan kawan2 dulu yang mungkin kadang2 bertahun nda jumpa selepas abis belajar.....dan saya suda 4 kali bereunion ngan kawan2 satu course masa belajar dulu.......
 
2008 - 1st time reunion di Yoguberry, Warisan Square.....masa tu ada beberapa kawan jek yang dapat join....Nancy, Uzoiey, Tan ngan Wee......


2009 - 2nd time reunion di Secret Recipe, Palm Square, Centre Point.....masa ni ada penambahan selain Nancy, Uzoeiy, Wee.....si Cath ngan Stella join sama...tapi Tan tahun ni tak dapat join pulak isk isk isk......tahun ni kami dah start tukar2 gift.....tu yang bergambar ngan hadiah tu.....


2010 - Setiap tahun bertambah kawan yang join reunion kami...ni kali kami makan di Restoran Kampung Nelayan, Taman Tun Fuad.....mo makan steamboat katanya.....masa ni sapa yang dah kawen tu bole bawa sama2 pasangannya datang...meriah sikit....


2011 - baru jek bulan 12 tahun lalu......tahun ni seronok sikit sebab kawan kitaorang yang jauh dari Singapore datang ke Sabah semata-mata mo jumpa kawan2nya ni...terharu sungguh....bertempat di The Roof Restaurant, Hotel Imperial....hampir separuh dari kami Student Hotel Management UMS batch 1999-2002 datang.....Me, Cath, Teng, Nancy, Jacky, Wee, Soh dan Stella....
 emmmmm......tahun ni panjang umur murah rezeki...kita bereunion lagi yek......

Comments

  1. yehhh..tahun ini kita reunion lagi n makan sedap2 kan mia..hehhe

    ReplyDelete
  2. Ya bah cath....kali ni kita buat grand sikit bah....kununlah kalau ada terlebih duit.....hehehe

    ReplyDelete
  3. 1 kali sia nda ikut o kan..pa ble buat, baby kici sgt lagi, blm berapa berani mau aksi tinggal..nda sampai hati. hiii..tahun ni besar sdh, konfirm buli kasi tinggal atau pun kasi join reunion kita..:)

    ReplyDelete
  4. bah, tahun ni di Shangrila kah tu.. si jacky belanja kn..hahaha

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a