Skip to main content

Memori JJCM.....

Hari ni mo share sikit memori JJCM saya ngan family.......tahun 2009 & 2010, saya banyak kali ber JJCM ngan family, nda tau napa mungkin banyak masa terluang ataupun rezeki lebih......apa apa pun, ni ada gambar yang mo di share.......



Di Kinabalu Pine Resort, Kundasang....masa ni anak baru dua orang.....sebenarnya masuk ni suda 3 kali menginap di sini ....pemandangannya cantik macam pegi negara orang putih.....harga chalet kira berpatutan, ada discount 10% untuk government staff......

Ehem ehem....jangan marah...ambil gambar ngan hubby di The Tip of Borneo, Simpang Mengayau Kudat......

Ni masa di Labuan......menginap 2 hari di Manikar Beach Resort......ni kali kedua pegi Labuan ngan family......1st time stay satu malam jek, menginap di hotel lupa plak namanya.....


Di Lok Kawi Wildlife Park.........adalah dalam 3 kali ke sana.......kira  tempat ni zoo lah .... banyak juga binatang yang bole di tengo....cuma satu jak nda suka pegi tempat ni, bau taik gajah amat kuat sehingga menusuk kalbu....uweekkk......


2 hero kecil kesayangan sedang beraksi untuk di ambil gambar .....menginap satu malam di Mimpian Jadi Resort Tuaran.....


Lepas menginap di Mimipian Jadi Resort tu sebelum balik singgah jap di Taman Buaya Tuaran......ni mo kasi tengo gambar buaya di sana....kecil lagi ni ada lagi besar....macam orang sakai sebab 1st time tengo buaya secara real selalu tengo dalam tv jak.....lepas ni nda mo pegi lagi sebab fobia tengo buaya2 besar tu...ngeri............


Eksen konon betulkan ariel tv....ni masa di Borneo Paradise Beach Resort, Kinarut. Sori sebab gambar blur sikit..... 


Tengo ikan di UMS Aquaria.......nda berapa banyak ikannya di sini tapi bole juga le bagi anak2 tengo......


Cewah.....gedik tul bergambar sanaaaaaa Ranau......gambar di ambil masa pegi ke Taman Rama-Rama, Poring, Ranau......

ok tu je beberapa gambar yang mo di kongsi....ada rezeki panjang umur kiranya mo JJCM lagi tahun ni.....bye

Comments

  1. wah syok kan mia jalan2 sama family ni..bah tahun ni kasi banyak jalan2 lagi lah..:)

    ReplyDelete
  2. siok o kan sal, byk jalan pula kamu. siok ba kalau hujung minggu sama2 cuti kan. kami pula ni, jarang berpeluang. Tapi tahun ni mudah-mudahan rezeki masa akan bertambah. :)jadi buli la jalan2.

    ReplyDelete
  3. cath.... mmg siuk bah jalan2 sama family ni...thn ni klu semua ok kira2 mo ber jjcm lagi....

    uzoi...sya pun bukan sama cuti ngan si dzul...sya selalu ambil cuti masa musim cuti sekolah...itu yg dpt jln sama2 tu....

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a