Status FB - Mia - Memories of Mine

Latest

Sunday, January 29, 2012

Status FB

Sumber : Facebook Friend x tahu yang mana satu sbb terlampau byk shared suda.....kepada pemilik asal mohon shared di blog yekkkkkk...
bukannya apa post 'benda' di atas tu.......setiap hari baca status kawan2 di fb tiba2 terpikir macam betul juga apa yang di nyatakan oleh pihak majalah Ujang di atas.....macam sama jek kan......(tersenyum2 satu orang dah ni)..........................memanglah update2 status di fb tu tida yang larang dan hak individu tu sendiri tapi kalau yang keterlaluan suda tu sendiri mo paham le kan......contoh setiap 5 minit update status ->sedang sarapan mee goreng campur telor, pastu tu update lagi ->emmm pening kepala.....update lagi ->baca buku cite sambil makan roti.....->kenyangnya baru siap makan malam, nasi putih + ikan bakar cicah sambal asam + sayur manis tumis + bla bla dan seterusnya....bukan salah pun update cam tu tapi tida terpikir ke orang lain meluat baca...ntah apa2 yang di bagitahu....napa tida update cam ni terus -> kluar jap pegi jamban mo berak....(ambil ko, mo sangat bagitahu apa sedang dibuat, e e emosi plak saya...)
Yang suka upload gambar tu satu hal lagi......kalau gambar yang bole di kongsi ngan kawan2 contoh gambar semasa makan sama2 ngan kawan ke, pegi melancong dgn family ke, gambar kawin ke....x pa lah....tapi kalau setiap hari post gambar sendiri, zoom muka lagi tu...apa ke hal......tapi apa bole buat dah si kawan suka tayang muka mo buat camna kan......layankan jalah....:-P
Tujuan post ni bukannya mo mengutuk sapa2 cuma mo kongsi pandangan jek.....kan lebih baik kalau kita gunakan kemudahan yang ada untuk tujuan berfaedah...kongsi maklumat terkini, kongsi cerita baru, kongsi resepi ke...kan lebih bagus.....dan kepada sapa2 yang baca post ni jangan terasa pulak sebab ianya tida berkaitan ngan sapa2 pun. Kalau pun ada yang terkecil hati disebabkan post ini, mohon maaf banyak2 yekkk......

No comments:

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!