Skip to main content

Status FB

Sumber : Facebook Friend x tahu yang mana satu sbb terlampau byk shared suda.....kepada pemilik asal mohon shared di blog yekkkkkk...
bukannya apa post 'benda' di atas tu.......setiap hari baca status kawan2 di fb tiba2 terpikir macam betul juga apa yang di nyatakan oleh pihak majalah Ujang di atas.....macam sama jek kan......(tersenyum2 satu orang dah ni)..........................memanglah update2 status di fb tu tida yang larang dan hak individu tu sendiri tapi kalau yang keterlaluan suda tu sendiri mo paham le kan......contoh setiap 5 minit update status ->sedang sarapan mee goreng campur telor, pastu tu update lagi ->emmm pening kepala.....update lagi ->baca buku cite sambil makan roti.....->kenyangnya baru siap makan malam, nasi putih + ikan bakar cicah sambal asam + sayur manis tumis + bla bla dan seterusnya....bukan salah pun update cam tu tapi tida terpikir ke orang lain meluat baca...ntah apa2 yang di bagitahu....napa tida update cam ni terus -> kluar jap pegi jamban mo berak....(ambil ko, mo sangat bagitahu apa sedang dibuat, e e emosi plak saya...)
Yang suka upload gambar tu satu hal lagi......kalau gambar yang bole di kongsi ngan kawan2 contoh gambar semasa makan sama2 ngan kawan ke, pegi melancong dgn family ke, gambar kawin ke....x pa lah....tapi kalau setiap hari post gambar sendiri, zoom muka lagi tu...apa ke hal......tapi apa bole buat dah si kawan suka tayang muka mo buat camna kan......layankan jalah....:-P
Tujuan post ni bukannya mo mengutuk sapa2 cuma mo kongsi pandangan jek.....kan lebih baik kalau kita gunakan kemudahan yang ada untuk tujuan berfaedah...kongsi maklumat terkini, kongsi cerita baru, kongsi resepi ke...kan lebih bagus.....dan kepada sapa2 yang baca post ni jangan terasa pulak sebab ianya tida berkaitan ngan sapa2 pun. Kalau pun ada yang terkecil hati disebabkan post ini, mohon maaf banyak2 yekkk......

Comments

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang