Skip to main content

Status FB

Sumber : Facebook Friend x tahu yang mana satu sbb terlampau byk shared suda.....kepada pemilik asal mohon shared di blog yekkkkkk...
bukannya apa post 'benda' di atas tu.......setiap hari baca status kawan2 di fb tiba2 terpikir macam betul juga apa yang di nyatakan oleh pihak majalah Ujang di atas.....macam sama jek kan......(tersenyum2 satu orang dah ni)..........................memanglah update2 status di fb tu tida yang larang dan hak individu tu sendiri tapi kalau yang keterlaluan suda tu sendiri mo paham le kan......contoh setiap 5 minit update status ->sedang sarapan mee goreng campur telor, pastu tu update lagi ->emmm pening kepala.....update lagi ->baca buku cite sambil makan roti.....->kenyangnya baru siap makan malam, nasi putih + ikan bakar cicah sambal asam + sayur manis tumis + bla bla dan seterusnya....bukan salah pun update cam tu tapi tida terpikir ke orang lain meluat baca...ntah apa2 yang di bagitahu....napa tida update cam ni terus -> kluar jap pegi jamban mo berak....(ambil ko, mo sangat bagitahu apa sedang dibuat, e e emosi plak saya...)
Yang suka upload gambar tu satu hal lagi......kalau gambar yang bole di kongsi ngan kawan2 contoh gambar semasa makan sama2 ngan kawan ke, pegi melancong dgn family ke, gambar kawin ke....x pa lah....tapi kalau setiap hari post gambar sendiri, zoom muka lagi tu...apa ke hal......tapi apa bole buat dah si kawan suka tayang muka mo buat camna kan......layankan jalah....:-P
Tujuan post ni bukannya mo mengutuk sapa2 cuma mo kongsi pandangan jek.....kan lebih baik kalau kita gunakan kemudahan yang ada untuk tujuan berfaedah...kongsi maklumat terkini, kongsi cerita baru, kongsi resepi ke...kan lebih bagus.....dan kepada sapa2 yang baca post ni jangan terasa pulak sebab ianya tida berkaitan ngan sapa2 pun. Kalau pun ada yang terkecil hati disebabkan post ini, mohon maaf banyak2 yekkk......

Comments

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa