Skip to main content

New Stories for the end of the year.....

emmmmm...last sekali update blog hujung bulan julai yang lalu.....inda sedar masa berlalu begitu cepat, sekarang hampir ke penghujung tahun 2011....tinggal 2 minggu lebih lagi kita akan melangkah ke tahun baru 2012 ....... dalam masa 4 bulan ni betul2 busy tidak ada masa untuk update blog......baru sekarang ni dapat curi masa sedikit, mo berkongsi cerita2 baru ku (kunun.......)
.
.
23 October 2011
Hari yang paling gembira sebab tepat jam 7.05 pagi 23hb Oktober 2011 saya selamat melahirkan anak yang ke-3.....lebih gembira lagi saya dapat anak perempuan.....syukur alhamdulillah.....almaklumlah sebelum ni dua2 pun hero....sebenarnya due mo bersalin sepatutnya  pada 4hb Nov tapi baby nak keluar cepat...dan mungkin disebabkan peristiwa malam sebelum bersalin tu.....mo tau ke ? maybe tak payah le...biarlah rahsia......dan ni lah wajah baby girl yang saya namakan Siti Damia @ Mera.....
.
.
.
.
10 December 2011
pada tarikh ni sekali lagi budak2 perhotelan 1999-2002 berkumpul semula walaupun bukan semua yang datang.....kita orang buat reunion di Roof Restaurant, Imperial Hotel. Kali ni special sikit sebab Jacky buat pertama kalinya datang ke kk dari Singapore semata2 reunion ni......si soh pun ikut sekali.....dua2 ni tak pernah jumpa lagi selepas konvo 10 tahun yang lepas.......2 jam bercerita macam 2 minit jak rasanya....lain kali kalau buat reunion buat dari pagi ke malam... ok ke tu......
.
.
.
.
11 December 2011
hari ni sebenarnya bukanlah tarikh yang special cuma mo kongsi jek gambar2 masa sya pegi ke Kundasang, Ranau....destinasi tetap masa cuti sekolah kunu....mula2 tu mo pulang balik jek tapi last minit mo bermalam di kundasang...memang dah bawa extra baju pun.....cari2 hotel dekat Ranau....emmmm terpaksa pikir 2 3 kali......macam inda lalu tido dengan persekitaran yang kurang bersih....sapa yang pernah pegi Pekan Ranau tau le napa sya cakap begitu....try call Kinabalu Pine Resort.....nasib sya hari tu le agaknya...ada tinggal satu bilik lagi...ngam2 yang deluxe cukup untuk 5 orang, sebab hari tu sya bawa mamak ngan adik sya.....ni dia gambar yang mo di kongsi tengo tu kunu..........
.
.








Comments

  1. aiseh...Siti Damia.. :) kelas itu nama o.. :) lebat nya rambut si baby hehe

    ReplyDelete
  2. susah kunu kami cari nama tu Nc...berapa kali tukar tu sebab inda tersangka dapat baby girl...hehehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang