Skip to main content

New Stories for the end of the year.....

emmmmm...last sekali update blog hujung bulan julai yang lalu.....inda sedar masa berlalu begitu cepat, sekarang hampir ke penghujung tahun 2011....tinggal 2 minggu lebih lagi kita akan melangkah ke tahun baru 2012 ....... dalam masa 4 bulan ni betul2 busy tidak ada masa untuk update blog......baru sekarang ni dapat curi masa sedikit, mo berkongsi cerita2 baru ku (kunun.......)
.
.
23 October 2011
Hari yang paling gembira sebab tepat jam 7.05 pagi 23hb Oktober 2011 saya selamat melahirkan anak yang ke-3.....lebih gembira lagi saya dapat anak perempuan.....syukur alhamdulillah.....almaklumlah sebelum ni dua2 pun hero....sebenarnya due mo bersalin sepatutnya  pada 4hb Nov tapi baby nak keluar cepat...dan mungkin disebabkan peristiwa malam sebelum bersalin tu.....mo tau ke ? maybe tak payah le...biarlah rahsia......dan ni lah wajah baby girl yang saya namakan Siti Damia @ Mera.....
.
.
.
.
10 December 2011
pada tarikh ni sekali lagi budak2 perhotelan 1999-2002 berkumpul semula walaupun bukan semua yang datang.....kita orang buat reunion di Roof Restaurant, Imperial Hotel. Kali ni special sikit sebab Jacky buat pertama kalinya datang ke kk dari Singapore semata2 reunion ni......si soh pun ikut sekali.....dua2 ni tak pernah jumpa lagi selepas konvo 10 tahun yang lepas.......2 jam bercerita macam 2 minit jak rasanya....lain kali kalau buat reunion buat dari pagi ke malam... ok ke tu......
.
.
.
.
11 December 2011
hari ni sebenarnya bukanlah tarikh yang special cuma mo kongsi jek gambar2 masa sya pegi ke Kundasang, Ranau....destinasi tetap masa cuti sekolah kunu....mula2 tu mo pulang balik jek tapi last minit mo bermalam di kundasang...memang dah bawa extra baju pun.....cari2 hotel dekat Ranau....emmmm terpaksa pikir 2 3 kali......macam inda lalu tido dengan persekitaran yang kurang bersih....sapa yang pernah pegi Pekan Ranau tau le napa sya cakap begitu....try call Kinabalu Pine Resort.....nasib sya hari tu le agaknya...ada tinggal satu bilik lagi...ngam2 yang deluxe cukup untuk 5 orang, sebab hari tu sya bawa mamak ngan adik sya.....ni dia gambar yang mo di kongsi tengo tu kunu..........
.
.








Comments

  1. aiseh...Siti Damia.. :) kelas itu nama o.. :) lebat nya rambut si baby hehe

    ReplyDelete
  2. susah kunu kami cari nama tu Nc...berapa kali tukar tu sebab inda tersangka dapat baby girl...hehehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a