Skip to main content

My Korean Drama........



Koleksi drama korea - dari kiri...FULL HOUSE, SASSY GIRL, WHICH STAR ARE YOU FROM, LOVE STORY FROM HAVARD dan MY GIRL......
^
^
^
^


Tada........saja jek mo kasi tengo koleksi drama Korea kepunyaanku (oooopsss sebenarnya koleksi drama my hubby sebenarnya...pinjam sekejap ya hubby mo kasi post sini blog kunu) ....sebenarnya dulu tida berapa minat mo tengo drama2 Korea ni sebab kebanyakkannya berkisahkan pasal cinta2 saja...macam mo muntah pulak kalau terlebih tengo
cerita cinta ni.....tapi bila aku start tengo drama korea ni macam best pulak.....ingat lagi drama korea yang first aku tengo itupun sebab hubby pasang so terpaksalah sama2 menonton - Which Star Are You From ....abis Vcd yang pertama macam nak sambung lagi tengo....abis lagi sambung lagi...dan lagi....dan lagi sampai ending dia
punya story....bayangkan satu Vcd ambil masa 1 jam kalau dalam box tu ada 20 Vcd kan ambil masa 20 jam mo tengo satu drama korea....hehehe...

Lepas mendapat respons yang baik dari aku....hubby terus menerus menambah koleksi drama koreanya untuk kami tonton bersama .....Love Story From Havard, Sassy Girl, My Girl dan Full House.....My favorite drama ialah semestinya My Girl......sukanya tengo drama ni biarpun banyak kali....lucu betul watak perempuannya yang miskin tapi kuat menipu (tipu bukan yang jahat punya), kuat makan tapi baik hati sampai
terpikat sipemuda yang tampan lagi kaya raya....tida rugi kalau tengo cerita ni.....

My Favorite......MY GIRL
^
^
^
^
^
Koleksi Movie Korea pun ada.....1 disc banyak cerita dia...lucu gila....rugi kalau tida tengo...(^_^)

Comments

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa