Skip to main content

2 Tanda ???

Macam terlalu lama tida berkunjung ke blog ku ni...........bukan apa semenjak beberapa hari ni rasa lain macam sikit......tida bole tenung screen terlampau lama....lepas 5 minit macam gitu terus pandangan berpinar...macam mo muntah pun ada........aiik lain macam jak tanda2 ni......jeng jeng jeng (mo kasi suspen sikit kunu).....cuti sekolah hari tu ingatkan mo bawa anak2 pegi berjalan2 tapi kesian dorg...duduk di rumah saja sebab uminya terbaring di sofa sepanjang masa....pening kepala.....nasib baik le ada baba.....layan 2 budak yang jajal tu....dia la sekarang ni terpaksa jadi suri rumah sepenuh masa kunu....ok berbalik kepada tanda2 aku tu kunu....kalau dilihat secara kasar macam orang nak dapat baby jek kan.....hehehe....lagipun 'sikawan' suda dua minggu tidak datang melawat jadi menguatkan lagilah kunu tanda2 mo dapat orang baru tu....jadi aku pun belilah pregnancy test kat farmasi tu....check sendiri di rumah....tida sabar ni kunu mo test tapi terpaksa tunggu awal pagi bisuknya sebab mo test tu mesti guna air kecil yang pertama selepas bangun pagi...dan bisuk pagi terus ni test.....dan keputusannya.......jeng jeng jeng.......ada 2 tanda garis warna purple yang terang....maknanya aku pregnant.....yeh yeh yeh....tapi jangan gembira dulu sebab itu belum rasmi lagi....aku belum jumpa doktor lagi untuk mengesahkannya...orang bilang keputusan doktor lagilah yang lebih tepat....secara tidak rasminya kandungan aku suda 6 minggu lebih (dalam 1 bulan lebihlah tu )...ini adik aku yang kerja nurse tu kirakan....sekarang belum ada masa lagi mo jumpa doktor..nantilah tunggu dalam 2 atau 3 bulan gitu....hepinya......tambah hepi lagi adik aku pun ada dua tanda garis tu....hehehehe (^_^)

Comments

  1. wah...tahniah2...ramai2 la kita tahun ni :) tahun arnab ni.. memang tahun yg subur la kn.. hehe

    ReplyDelete
  2. Chak!,,yeye...!wah, 3 urang sdh kita ni kan sambut orang baru ni tahun..sy masuk 11 minggu sdh ni minggu..tp kan last Monday sy cek hb 10.3 lg oo..berat turun 1 kg. dr 48kg pg 47kg lg..bilang tu nurse patut naik o.5kg..huhu..mau buat mcm mana, si kecil dlm perut memang seksa mama dia teruk sikit kali ni..ba, tahniah sal..brgkali si stella nda mo menambah lg tu kan..kalau dia pun ada..na, lg ramai kawan2..hehe

    ReplyDelete
  3. Nc - tengkiu2...mimang thn subur ni tahun....hehehe

    Uzoi - Ya bah uzoi...sya baru masuk 6 minggu lebih ni..masi awal lagi...blum jumpa doktor lagi..sama2lah anak kita masuk sekolah nanti...hehehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a