Skip to main content

2 Tanda ???

Macam terlalu lama tida berkunjung ke blog ku ni...........bukan apa semenjak beberapa hari ni rasa lain macam sikit......tida bole tenung screen terlampau lama....lepas 5 minit macam gitu terus pandangan berpinar...macam mo muntah pun ada........aiik lain macam jak tanda2 ni......jeng jeng jeng (mo kasi suspen sikit kunu).....cuti sekolah hari tu ingatkan mo bawa anak2 pegi berjalan2 tapi kesian dorg...duduk di rumah saja sebab uminya terbaring di sofa sepanjang masa....pening kepala.....nasib baik le ada baba.....layan 2 budak yang jajal tu....dia la sekarang ni terpaksa jadi suri rumah sepenuh masa kunu....ok berbalik kepada tanda2 aku tu kunu....kalau dilihat secara kasar macam orang nak dapat baby jek kan.....hehehe....lagipun 'sikawan' suda dua minggu tidak datang melawat jadi menguatkan lagilah kunu tanda2 mo dapat orang baru tu....jadi aku pun belilah pregnancy test kat farmasi tu....check sendiri di rumah....tida sabar ni kunu mo test tapi terpaksa tunggu awal pagi bisuknya sebab mo test tu mesti guna air kecil yang pertama selepas bangun pagi...dan bisuk pagi terus ni test.....dan keputusannya.......jeng jeng jeng.......ada 2 tanda garis warna purple yang terang....maknanya aku pregnant.....yeh yeh yeh....tapi jangan gembira dulu sebab itu belum rasmi lagi....aku belum jumpa doktor lagi untuk mengesahkannya...orang bilang keputusan doktor lagilah yang lebih tepat....secara tidak rasminya kandungan aku suda 6 minggu lebih (dalam 1 bulan lebihlah tu )...ini adik aku yang kerja nurse tu kirakan....sekarang belum ada masa lagi mo jumpa doktor..nantilah tunggu dalam 2 atau 3 bulan gitu....hepinya......tambah hepi lagi adik aku pun ada dua tanda garis tu....hehehehe (^_^)

Comments

  1. wah...tahniah2...ramai2 la kita tahun ni :) tahun arnab ni.. memang tahun yg subur la kn.. hehe

    ReplyDelete
  2. Chak!,,yeye...!wah, 3 urang sdh kita ni kan sambut orang baru ni tahun..sy masuk 11 minggu sdh ni minggu..tp kan last Monday sy cek hb 10.3 lg oo..berat turun 1 kg. dr 48kg pg 47kg lg..bilang tu nurse patut naik o.5kg..huhu..mau buat mcm mana, si kecil dlm perut memang seksa mama dia teruk sikit kali ni..ba, tahniah sal..brgkali si stella nda mo menambah lg tu kan..kalau dia pun ada..na, lg ramai kawan2..hehe

    ReplyDelete
  3. Nc - tengkiu2...mimang thn subur ni tahun....hehehe

    Uzoi - Ya bah uzoi...sya baru masuk 6 minggu lebih ni..masi awal lagi...blum jumpa doktor lagi..sama2lah anak kita masuk sekolah nanti...hehehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang