Skip to main content

Another Award for me.......

Wah wah another award for me....thanks Nc....untuk tida mengecewakan si Nc sya bagi juga ucapan.....'terima kasih kerana prihatin terhadap kekiutan blog saya + empunya blog (perasan bah..he he he)'...
.
Apa yang sya tahu mengenai Nc....
1. Sya punya kawan (sampai sekarang), coursemate and housemate masa belajar dulu...
2. Tida lama lagi mo pakai gaun putih yang kembang tu...(he he honestlylah Nc bila ko mula berdua2 sama si kawan tu? ooo diam2 kono suda bercinta2...barangkali masa di UMS lagi ko tapuk2 sama kami)
3. Antara budak kecil dalam kami punya geng selain si Teng...he he jgn marah...tapi sekarang budak kecil ini suda semakin matured....
.
.
10 perkara tentang saya :-
1. Very very very like to watch TV....(klu sya punya TV tu ada perasaan mungkin dia memaki2 suda sya sebab langsung tida bagi dia rehat)
2. Kerja sya sekarang tida langsung bersangkut paut dengan apa yang saya belajar dulu..Insurance = Hotel ????
3. Got a lovely family me + my Hubby + my Shumi + my Shamzi....
4. Also like to play computer games "Age of Empayar" (kalau start main ini games..mesti dari pagi ke petang lah tapi last time lah..masa bujang2...sekarang suda bz sikit...kalau main pun mesti sambung2).
5. Like to read a romantic novel...(ini masa balik kg jalah sebab sya paksa sya punya adik pinjam di library..belum pernah lagi beli novel sendiri)
6. Suka shopping terutamanya baju sya punya anak2....cute betul bah baju budak2 ni macam sya mo borong semua....
7. Tidak suka pegi KL sebab sakit kepala tengok bangunannya yang rapat2.....semak betul.....
8. Baru saja dapat lesen memandu setelah lama merancang untuk mendapatkannya...since 2003 lagi..
9. Suka tengok CSI and Supernatural series
10. Cepat panas tapi cepat sejuk juga... he he he
.
.
P/S : I like to give this lovely award to all my bloggers fren'....

Comments

  1. hehe..mesti la pndai keep secret..time study lg,,tpi,,isk3..pnjg cerita ny kunun,,haha

    ReplyDelete
  2. me oso same wt u bout our career...din compatible wt wat our major course...:D sometime shame oso whn ppl ask me wat course i took in uni...

    ReplyDelete
  3. nahh...kedapatan suda si Nc....tapuk2 bercinta masa di Ums...he he...apa2 pun semoga berbahagia selalu....

    ReplyDelete
  4. Me too Michelle...saya malas mo bagi tahu orang apa course saya ambil dulu...tida related langsung...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc