Skip to main content

Another Award for me.......

Wah wah another award for me....thanks Nc....untuk tida mengecewakan si Nc sya bagi juga ucapan.....'terima kasih kerana prihatin terhadap kekiutan blog saya + empunya blog (perasan bah..he he he)'...
.
Apa yang sya tahu mengenai Nc....
1. Sya punya kawan (sampai sekarang), coursemate and housemate masa belajar dulu...
2. Tida lama lagi mo pakai gaun putih yang kembang tu...(he he honestlylah Nc bila ko mula berdua2 sama si kawan tu? ooo diam2 kono suda bercinta2...barangkali masa di UMS lagi ko tapuk2 sama kami)
3. Antara budak kecil dalam kami punya geng selain si Teng...he he jgn marah...tapi sekarang budak kecil ini suda semakin matured....
.
.
10 perkara tentang saya :-
1. Very very very like to watch TV....(klu sya punya TV tu ada perasaan mungkin dia memaki2 suda sya sebab langsung tida bagi dia rehat)
2. Kerja sya sekarang tida langsung bersangkut paut dengan apa yang saya belajar dulu..Insurance = Hotel ????
3. Got a lovely family me + my Hubby + my Shumi + my Shamzi....
4. Also like to play computer games "Age of Empayar" (kalau start main ini games..mesti dari pagi ke petang lah tapi last time lah..masa bujang2...sekarang suda bz sikit...kalau main pun mesti sambung2).
5. Like to read a romantic novel...(ini masa balik kg jalah sebab sya paksa sya punya adik pinjam di library..belum pernah lagi beli novel sendiri)
6. Suka shopping terutamanya baju sya punya anak2....cute betul bah baju budak2 ni macam sya mo borong semua....
7. Tidak suka pegi KL sebab sakit kepala tengok bangunannya yang rapat2.....semak betul.....
8. Baru saja dapat lesen memandu setelah lama merancang untuk mendapatkannya...since 2003 lagi..
9. Suka tengok CSI and Supernatural series
10. Cepat panas tapi cepat sejuk juga... he he he
.
.
P/S : I like to give this lovely award to all my bloggers fren'....

Comments

  1. hehe..mesti la pndai keep secret..time study lg,,tpi,,isk3..pnjg cerita ny kunun,,haha

    ReplyDelete
  2. me oso same wt u bout our career...din compatible wt wat our major course...:D sometime shame oso whn ppl ask me wat course i took in uni...

    ReplyDelete
  3. nahh...kedapatan suda si Nc....tapuk2 bercinta masa di Ums...he he...apa2 pun semoga berbahagia selalu....

    ReplyDelete
  4. Me too Michelle...saya malas mo bagi tahu orang apa course saya ambil dulu...tida related langsung...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a