Skip to main content

Yesterday....

Working again after 4 days holiday.....mengantuk sebab masi dalam mood holiday...actually I'm a bit sedih sebab terpaksa hantar my youngest son pegi kampung...tida org jaga di sini...semalam dari Kota Marudu dekat jam 7.30 malam baru sampai KK...kami lalu saja di Jalan Sulaman, anak sya si Shumi suda berteriak mo singgah di McDonalds....untuk tidak mengecewakan sya punya anak kami singgah juga makan di McD Api-Api Centre walaupun sebenarnya masi kenyang sebab suda singgah makan di Kota Belud....
Sebenarnya sya suda bosan sekejap ke sana sekejap ke sini....hantar sya punya anak pegi kg...bawa sya punya anak balik KK...tapi itulah...suda nasib...apa bole buat...sabar jak lah...husband sya pun suda hantar surat perpindahan ke SK Kolombong....tapi jawapan kena tunggu bulan Jun ni jugalah...harap2 dia dapatlah transfer ke sini...sebenarnya kalau ikut2 kami dua orang tak pernah sama2 keja di KK ni...mula2 dia dapat keja di Beaufort, lepas tu transfer pegi Kota Belud, dapat KPLI sana kursus di Tawau, posting sana Kudat.....sekejap ke Utara, sekejap ke Selatan sekejap ke Timur, sekejap ke Barat....tak pernah lah dapat yang betul2 di tengah2 (KK lah kono tu)....tapi apa2 pun sya masi kuat hati lagi bah....he he he

Comments

  1. begitu la itu kan Sal..Nasib ko di KK juga, Nda payah naik flight balik rumah..sia ni pergi menjauh..tapi iya. sampai sana saya akan terus buat permohonan balik Sabah. Mo sahut cabaran KM Sabah ni..pekerja Sabah mo 60% orang Sabah juga. Ini orang Sabah di hantar juga pg Semenanjung. Malas sa..

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc