Skip to main content

INVOKE YOUR CHRISTMAS CHILDHOOD MEMORIES”-THEMED CHRISTMAS TREE LIGHTING CEREMONY AT HYATT REGENCY KINABALU

Marking the beginning of the festive season, Hyatt Regency Kinabalu hosted the annual Christmas tree lighting ceremony held in the Lobby Lounge. Hyatt Regency Kinabalu unveiled its Christmas theme for this year, “Invoke your Christmas Childhood Memories at Hyatt Regency Kinabalu” – to commemorate the yesteryear Christmases celebrated at our hotel for the past 40 years.

Hyatt Regency Kinabalu’s associates, restaurant diners, in-house guests and media friends were in attendance to witness the Christmas tree lighting ceremony. The ceremony began with a lovely speech by the hotel’s General Manager, Thor Gervasi, followed by the official lighting of the Christmas tree, a well-loved tradition.  

12-foot Christmas Tree 

The hotel lobby was transformed into a wonderland with a 12-foot Christmas tree featuring plants such as poinsettia, lemon cypress and snow-white pine tree arranged around the tree accompanied by spectacular fairy lights and a star. 

Snowman & Christmas Tree at the hotel lobby

The hotel also showcased a gingerbread house at The Lounge, snowman and Christmas tree made out from recycled tires at car porch area and the hotel lobby, and various green and red-themed decorations to exhibit the spirit of the festive season. 

Mr Thor Gervasi 


Christmas is all about giving, love and care. This year, we will continue collecting Christmas presents for the children from various orphanage homes. We will also introduce ‘Adopt-a-Tree’ programme where our guests can adopt through donations and we will plant the trees in selected forest of our choice. Let us make a difference in the lives of the orphans and the environment with our simple act of generosity,” remarked Thor Gervasi, General Manager of Hyatt Regency Kinabalu. 

Visit Hyatt Regency Kinabalu for the unique Christmas experience from 1 December 2019 onwards and join in the various activities organized for in-house guests, as well as patrons, on Christmas Eve and Christmas Day. 

Come and witness prestigious moment as Hyatt Regency Kinabalu attempt to break the world record for the longest Yule Log cake on December 11, 5:00 PM at Kimanis Ballroom. A Christmas Bazaar will be hosted on the same day as the record attempt, where guests can buy various Christmas goodies to bring home to be shared with friends and family. Listen to the mesmerizing Christmas carols serenaded by Angkasa Choir at The Lounge from 22-24 December, from 7:30 PM-8:30 PM. 

Comments

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a