Skip to main content

ENJOY ALL-YEAR ROUND SUMMER IN BORNEO WITH HILTON KOTA KINABALU

Only two-and-a-half hours away by flight from Peninsula Malaysia, Kota Kinabalu is a summer’s destination full of adventure and wonder. Only 15 minutes away from the airport, Hilton Kota Kinabalu is the ideal starting point if you have your heart set on an experience - whether it be diving, wildlife-watching, or taking on the majestic Mount Kinabalu.

For first-timers visiting the friendly state, the dedicated team at Hilton KK’s (the city is affectionately known by its initials) is ever ready to help with your travel bookings for an unforgettable summer getaway.

Proboscis Monkey


Here are some of the places to visit in Kota Kinabalu:

Go on a day excursion of island-hopping, snorkelling, and swimming at the Tunku Abdul Rahman Park

Named after Malaysia’s first prime minister, the marine park consists of five islands: Manukan Island, Sapi Island, Gaya Island, Mamutik Island, and Sulug Island. Gaya Island, the largest of the five, is home to natural beauty and azure waters; Manukan Island, the most developed and popular of the islands; while Mamutik Island, the smallest of them all, is also the most sedate. For the adventurous, options such as snorkelling, scuba diving (PADI courses are offered), and jungle trekking are also available on the islands.

Hop on a sunset cruise down Weston River and catch a glimpse of fireflies

From a scenic drive with views of paddy fields, kampung houses, and little towns; to spotting Proboscis monkeys (known for their large noses and round bellies) in the distance; followed by a beautiful sunset at the mangrove forest; and capped off with catching fireflies on a pitch dark night, this is a not-to-be-missed opportunity for wildlife enthusiasts to get up close and personal with nature.

Learn about the many indigenous tribes of Borneo at Mari Mari Cultural Village

With at least 30 ethnic groups in Sabah alone – each with its own unique culture, tradition, and dialect – The Mari Mari Cultural Village doubles as a museum preserving as well as educating visitors on Borneo's ethnic culture. Mari Mari (meaning "come come", a local lingo indicating a warm welcome) showcases the various traditional homes of the island's indigenous communities (Bajau, Lundayeh, Murut, Rungus and Dusun) as well as their different ways of living, accompanied by nibbles and bites from each indigenous tribe. The tour ends with dance performances by the locals, which culminates to an interactive one where visitors are invited to join in, before heading back into town.

Check out Gaya Street Sunday Market for a peek into the local culture

If your trip happens to be on a weekend, wake up early and stroll along Gaya Street, the city’s main road, for the Sunday Market. For one day a week, stalls sell all sorts of interesting knick-knacks such as handcrafted wares, clothes, antiques, and snacks. Bargaining is a must, as is the purchase of Kuih Cincin (literally translates to ‘ring cakes’, a sweet and crispy local biscuit, shaped like honeycomb cells).

Conveniently close to the airport and a mere 10 mins walk from the ever-popular Gaya Street Sunday Market, Hilton Kota Kinabalu’s prime location is easily one of its most attractive features. All of its guest rooms and suites are fitted with smart lighting and motion sensors, plus creature comforts such as a 48-inch TV, walk-in rain shower, and a comfortable chaise lounge, with views of the city, harbour, or the famous Mount Kinabalu from its rooms and suites.

Executive Deluxe Room

The five-star hotel offers a motley of dining options from a Malaysian all-day dining restaurant with live cooking stations, to an alfresco poolside bar and grill spot (an easy-to-love spot for sunset-watching), a café for snacks and grab-and-go bites, and Club Bar, a stylish speakeasy bar with live jazz performances.

Room prices start from MYR530.00nett at Hilton Kota Kinabalu. For further enquiries or reservations, please call 088 356 000 or email KotaKinabalu_Info@hilton.com

Comments

  1. teringin betul kita nak ke sana..harap satu hari nanti boleh la tercapai hajat nak ke sana..Boleh menginap kat hotel ni..serba serbi ada

    ReplyDelete
  2. Some genuinely nice and utilitarian info on this web site , likewise I think the layout has fantastic features. Join Origin Access Premier and get The Sims 4 Digital Deluxe, Dine Out Game Pack and Kids Room Stuff Pack to create new stories sims 4 news.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a