Skip to main content

Promenade Hotels & Resorts Continue Giving Back to Community

Promenade Hotel Kota Kinabalu has been known in the past to arrange Celebrity Chefs to feature signature dishes in its Buffet Sungkai spread throughout the month of Ramadan at Promenade Café. This year, we've expanded this idea for Celebrity-turned-chef, Dató Fazley Yaakob - Founder, Owner and Executive Chef of SukaSucre Bistro: From Rembau to Paris to also feature his signature dishes at Peppers Café in Promenade Hotel Bintulu. 



The Sabahan Bloggers with Dató Fazley and Ms Anita Chung, Promenade Hotel Group Director of Sales & Marketing | from left to right - YatieMia Kassim, Dató Fazley, Ms Anita, JoeLiza and Linda

The theme for this year's Ramadan at Promenade Café: 'From Rembau to KK' and Peppers Café: 'From Rembau to Bintulu', was inspired by Celebrity Chef Dató Fazley's SukaSucre Bistro: From Rembau to Paris - An award-winning family restaurant. 

Originated from Negeri Sembilan, Chef Dató Fazley's signature dishes include:-
  • Kepak Ayam Sambal Minang
  • Kerabu Daging Salai
  • Salted Egg Yolk Cream Pasta
  • Daging Salai Lemak Cili Api Dengan Mangga Muda
  • Rendang Daging Minang
  • Ayam Pop Sambal Hijau
  • Udang Salai Lemak Cili Api Dengan Ikan Masin
  • Seafood Salai Station with 5 Sauces (Sambal Hijau, Sambal Merah, Sambal Minang  Sambal Kicap dan Sambal Asam)
All are featured in Promenade Café's Buffet Sungkai and Peppers Café's Bazaar Ramadan spreads throughout the month of Ramadan (on rotation basis).





During the Meet & Greet Sessions with the diners at Promenade Café and Peppers Café, Chef Dató Fazley took time to give out autographed posters (at no cost) to his fans. 


Fans who donated random amounts as good gestures can be assured that all proceeds collected will be channeled to 

  1. Rumah Bakti Harapan, Inanam - a home to special residents in. The hotel is currently undertaking the responsibility of paying the home's utility bills and regularly contributing perishable goods (such as vegetables & poultries) for their daily consumption - which is part of our hotel's Corporate Social Respinsiblity programme.
  2. Various NGOs in Bintulu, Sarawak via Pejabat Kebajikan Masyarakat Bahagian Bintulu, which will be officially presented during Majlis Sentuhan Kasih Ramadan at Emerald Hall, Promenade Hotel Bintulu on Friday, 24th May 2019.
The hotels' Group Chief Executive Officer - Mr Adrian Wei said that these initiatives and many more planned are part of the Promenade Group of hotels' corporate social responsibility programme as a way for us to continuously give back to the community.

Comments

  1. Sabahan, those yang masih mencari tempat untuk berbuka puasa, disaat-saat akhir ramadan ini, bolehlah kot berbuka dekat Promenade, Kota Kinabalu. Sangat rekomen untuk korang :)

    Selamat Berbuka Puasa, dan Selamat Hari Raya Aidilfitri :D

    ReplyDelete
  2. Nonton Bola Online Streaming Bola Live Yalla Shoot TV Malam Hari Ini Cara Nonton Bola Online Live Gratis. Nobar Streaming Bola Live Siaran Langsung Sepak Bola Yalla Shoot TV Kualitas HD

    #bola #streaming #live #yalla #shoot #liga #hari #yalla shoot #malam #malam hari #shoot tv #bola live #bola online #streaming bola #online #streaming bola live #yalla shoot tv #live

    www.NOBARTV.top

    www.NOBARTV.top

    www.NOBARTV.top



    Nonton Bola Online Streaming Bola Live Yalla Shoot TV Malam Hari Ini Cara Nonton Bola Online Live Gratis. Nobar Streaming Bola Live Siaran Langsung Sepak Bola Yalla Shoot TV Kualitas HD

    #bola #streaming #live #yalla #shoot #liga #hari #yalla shoot #malam #malam hari #shoot tv #bola live #bola online #streaming bola #online #streaming bola live #yalla shoot tv #live

    www.Lihatbola.live
    www.Lihatbola.live
    www.Lihatbola.live



    Nonton Film Streaming Movie Layarkaca21 Lk21 Dunia21 Bioskop Cinema 21 Box Office Subtitle Indonesia Gratis Online Download - Layarkaca21 Box Office Cinema21 Bioskop Terlengkap Terbaru

    www.Layarkaca21indo.com
    www.Layarkaca21indo.com
    www.Layarkaca21indo.com



    Nonton Film Streaming Movie INDOXXI Layarkaca21 Lk21 Dunia21 Bioskop Cinema 21 Box Office Subtitle Indonesia dan English Gratis Online Download - INDOXXI Box Office Cinema21 Bioskop Terlengkap Terbaru.

    Bioskopkeren, Nonton Movie 21, Dunia21, Lk21, Jurangan21, Nonton Film21, Indoxxi, Nonton streaming, Nonton Drakor

    www.Bioskopgaul.com
    www.Bioskopgaul.com
    www.Bioskopgaul.com

    ReplyDelete
  3. On the other side, many people are not trying to be aware about the "Right Hotel" and just book the hotel for sake of staying on their trips/vacations.hotels in Carrollton mo

    ReplyDelete
  4. kota: Balikpapan
    pekerjaan: Bisnis
    jumlah pinjaman: Rp4,4 miliar
    Suku Bunga: 1%
    kesaksian koresponden W / A: +6281617538564

    Saya tidak akan berhenti untuk memberikan kesaksian tentang Kantor Pinjaman AASIMAHA ADILA Sah yang Sah untuk saya. Saya tidak pernah berpikir saya akan bertemu dengan pemberi pinjaman pinjaman terkemuka di blog. Saya meluangkan waktu saya untuk memberikan informasi tentang perusahaan ibu muslim saudi arabia karena dia akhirnya menawarkan bantuan pinjaman besar yang tidak bisa ditawar oleh orang lain. Saya terlibat hutang besar dengan debitor dan bank dan saya mencari pinjaman dari pinjaman yang berbeda perusahaan tetapi tidak ada. Sebaliknya mereka membawa kami ke lebih banyak hutang dan akhirnya meninggalkan kami sehingga saya bertemu AASIMAHA ADILA AHMED, yang menawarkan pinjaman meskipun pada awalnya saya pikir itu akan berakhir seperti perusahaan pinjaman lain .. perusahaan ibu muslim itu memiliki reputasi baik dan nyata. Mereka menawarkan kepada saya Rp4,4 miliar dengan tingkat bunga sangat rendah 1%. Saya telah belajar banyak hal dalam hidup sekarang, Jika Anda ketinggalan, jalankan lebih cepat. Jangan pernah menyerah, tidak pernah menyerah, dan bangkit melawan rintangan. Jangan menyerah. Anda seharusnya tidak pernah melepaskan diri batiniah Anda. Jangan pernah menyerah, karena itu adalah tempat dan waktu yang tepat bagi gelombang pasang. Jangan pernah menyerah dan tidak pernah menyerah. Perusahaan ibu muslim tidak berbohong, jangan menipu dan tidak mencuri seperti banyak orang lain yang menipu dan menipu saya. Apakah Anda membutuhkan modal besar, Apakah Anda berhutang, apakah Anda memerlukan pinjaman pribadi. hubungi mereka sekarang, dan pinjaman Anda akan disetujui sesegera mungkin. karena yang berkomitmen dalam melayani klien dan mengangkat orang miskin. Akan menarik untuk mengetahui bahwa semua orang di daerah saya melamar dan mendapatkan pinjaman dari mereka. Terapkan sekarang dan bebas dari tangan scammers pinjaman.
    Daftar Sekarang: (aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com)
    Pusat bantuan W / a: +447723553516
    E-mail; jurjanibude0811@gmail.com

    ReplyDelete
  5. Rates for budget hotels vary greatly depending on the location. In Los Angeles alone, budget hotels can charge anywhere from $45 to $119 per day.things to do in kissimmee free

    ReplyDelete
  6. The exquisite decor, leisure amenities and elegantly designed guest rooms named as Classic, Eleganza, Club Hotel Suppliers and Peluche offering modern day luxuries make it stand apart from its counterparts. Other four star hotels in Mumbai are Ambassador, Fariyas hotel, Fortune Select Exotica and Kohinoor Continental.

    ReplyDelete
  7. If you are taking a cab from the airport your choices are wide open and if you are taking the train you may be looking for a hotel close to the train station making your walk to your hotel bearable. vape shop

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a