Skip to main content

Yang lahir di bulan April!

Assalamualaikum

Ni cerita terobak | kisah bulan april yang lalu. Sebab puan blog ni sangat malas nak update blog so cerita banyak yang tertunda-tunda. 

Korang dalam family mesti ada yang celebrate birthday dalam bulan yang sama kan. Ataupun yang paling best kongsi tarikh hari lahir yang sama 😁

Aku, hubby dan Damia kongsi bulan kelahiran yang sama iaitu bulan oktober. Jimat kalau celebrate birthday sama2 tapi selalunya aku dan hubby tak berapa nak sambut birthday, hanya hari lahir Damia yang kami raikan. Shumi pula birthday bulan Februari dan Shamzi 30 Jun. Nampaknya tahun ni birthday Shamzi meriah sebab ada ketupat dan rendang .. hehe

Berbalik pada kisah bulan April lalu .. kitaorang sambut birthday Mak, Kakak dan anak buah, Yus (anak kepada adik). Kesemuanya lahir dalam bulan yang sama, kakak dan Yus pula kongsi tarikh yang sama 27 April. 
Kitaorang buat makan2 simple ja, yang bestnya semua adik beradik kami dapat berkumpul sekali.


Kakak, Yus dan Mak. Semua lahir bulan April.


Simple-simple ja janji semua happy! 😁


Satay yang aku tapau dari pasar malam Kota Belud. Laku keras hari tu sebab sedap 😉


Mak bersama cucu-cucu kesayangan, lengkap kesemuanya. 3 anak lelaki dari kakak, dari aku 2 lelaki, sorang perempuan dan 3 anak lelaki dari adik. 9 kesemuanya, 8 cucu lelaki dan tersangkut seorang cucu perempuan 😅










Comments

  1. Simple but meriah kan ;) happy birthday april babies ;)

    ReplyDelete
  2. seronoknya dapat join semua birthday kan...selamat hari lahir untuk semua yang lahir bulan april tu ye

    ReplyDelete
  3. aah sgt jimat smbut bsama, penat nak prepare smua pun sekali ja =D

    ReplyDelete
  4. Wahh meriah kumpul ramaiw mcm ni, sambut besday jimat hehe

    ReplyDelete
  5. waw untung birthday musim raya.. mesti lagi meriah

    ReplyDelete
  6. Seronok sambut birthday beramai-ramai ni. Tak kisahlah apa menunya janji bahagia ^_^ Tahun ni pun birthday saya penuh dengan rendang, ketupat dan kuih-muih tau...

    ReplyDelete
  7. Happy Bezday buat semua insan insan kesayangan awak Mia, moga sentiasa dalam limpahan rahmat Allah. Ha a...sambut berjemaah macam senang kan Mia, yang penting dapat saved cost hihi....
    Cukup ke sate tu Mia.

    ReplyDelete
  8. Bestkan sambut birthday sama2....
    Meriah...

    ReplyDelete
  9. family saya kalau december baru meriah sebab ramai birthday sama.saya april, sendu je sambut sorang2..haha.

    ReplyDelete
  10. smple tapi meriah sebab dapat kumpul ramai2..dalam ramai2 cucu tu sorang je bunga, wahh mesti seronok tu

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang