Skip to main content

Yang lahir di bulan April!

Assalamualaikum

Ni cerita terobak | kisah bulan april yang lalu. Sebab puan blog ni sangat malas nak update blog so cerita banyak yang tertunda-tunda. 

Korang dalam family mesti ada yang celebrate birthday dalam bulan yang sama kan. Ataupun yang paling best kongsi tarikh hari lahir yang sama 😁

Aku, hubby dan Damia kongsi bulan kelahiran yang sama iaitu bulan oktober. Jimat kalau celebrate birthday sama2 tapi selalunya aku dan hubby tak berapa nak sambut birthday, hanya hari lahir Damia yang kami raikan. Shumi pula birthday bulan Februari dan Shamzi 30 Jun. Nampaknya tahun ni birthday Shamzi meriah sebab ada ketupat dan rendang .. hehe

Berbalik pada kisah bulan April lalu .. kitaorang sambut birthday Mak, Kakak dan anak buah, Yus (anak kepada adik). Kesemuanya lahir dalam bulan yang sama, kakak dan Yus pula kongsi tarikh yang sama 27 April. 
Kitaorang buat makan2 simple ja, yang bestnya semua adik beradik kami dapat berkumpul sekali.


Kakak, Yus dan Mak. Semua lahir bulan April.


Simple-simple ja janji semua happy! 😁


Satay yang aku tapau dari pasar malam Kota Belud. Laku keras hari tu sebab sedap 😉


Mak bersama cucu-cucu kesayangan, lengkap kesemuanya. 3 anak lelaki dari kakak, dari aku 2 lelaki, sorang perempuan dan 3 anak lelaki dari adik. 9 kesemuanya, 8 cucu lelaki dan tersangkut seorang cucu perempuan 😅










Comments

  1. Simple but meriah kan ;) happy birthday april babies ;)

    ReplyDelete
  2. seronoknya dapat join semua birthday kan...selamat hari lahir untuk semua yang lahir bulan april tu ye

    ReplyDelete
  3. aah sgt jimat smbut bsama, penat nak prepare smua pun sekali ja =D

    ReplyDelete
  4. Wahh meriah kumpul ramaiw mcm ni, sambut besday jimat hehe

    ReplyDelete
  5. waw untung birthday musim raya.. mesti lagi meriah

    ReplyDelete
  6. Seronok sambut birthday beramai-ramai ni. Tak kisahlah apa menunya janji bahagia ^_^ Tahun ni pun birthday saya penuh dengan rendang, ketupat dan kuih-muih tau...

    ReplyDelete
  7. Happy Bezday buat semua insan insan kesayangan awak Mia, moga sentiasa dalam limpahan rahmat Allah. Ha a...sambut berjemaah macam senang kan Mia, yang penting dapat saved cost hihi....
    Cukup ke sate tu Mia.

    ReplyDelete
  8. Bestkan sambut birthday sama2....
    Meriah...

    ReplyDelete
  9. family saya kalau december baru meriah sebab ramai birthday sama.saya april, sendu je sambut sorang2..haha.

    ReplyDelete
  10. smple tapi meriah sebab dapat kumpul ramai2..dalam ramai2 cucu tu sorang je bunga, wahh mesti seronok tu

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a