Yang lahir di bulan April! - Mia - Memories of Mine

Latest

Tuesday, May 23, 2017

Yang lahir di bulan April!

Assalamualaikum

Ni cerita terobak | kisah bulan april yang lalu. Sebab puan blog ni sangat malas nak update blog so cerita banyak yang tertunda-tunda. 

Korang dalam family mesti ada yang celebrate birthday dalam bulan yang sama kan. Ataupun yang paling best kongsi tarikh hari lahir yang sama 😁

Aku, hubby dan Damia kongsi bulan kelahiran yang sama iaitu bulan oktober. Jimat kalau celebrate birthday sama2 tapi selalunya aku dan hubby tak berapa nak sambut birthday, hanya hari lahir Damia yang kami raikan. Shumi pula birthday bulan Februari dan Shamzi 30 Jun. Nampaknya tahun ni birthday Shamzi meriah sebab ada ketupat dan rendang .. hehe

Berbalik pada kisah bulan April lalu .. kitaorang sambut birthday Mak, Kakak dan anak buah, Yus (anak kepada adik). Kesemuanya lahir dalam bulan yang sama, kakak dan Yus pula kongsi tarikh yang sama 27 April. 
Kitaorang buat makan2 simple ja, yang bestnya semua adik beradik kami dapat berkumpul sekali.


Kakak, Yus dan Mak. Semua lahir bulan April.


Simple-simple ja janji semua happy! 😁


Satay yang aku tapau dari pasar malam Kota Belud. Laku keras hari tu sebab sedap 😉


Mak bersama cucu-cucu kesayangan, lengkap kesemuanya. 3 anak lelaki dari kakak, dari aku 2 lelaki, sorang perempuan dan 3 anak lelaki dari adik. 9 kesemuanya, 8 cucu lelaki dan tersangkut seorang cucu perempuan 😅










11 comments:

  1. Simple but meriah kan ;) happy birthday april babies ;)

    ReplyDelete
  2. seronoknya dapat join semua birthday kan...selamat hari lahir untuk semua yang lahir bulan april tu ye

    ReplyDelete
  3. aah sgt jimat smbut bsama, penat nak prepare smua pun sekali ja =D

    ReplyDelete
  4. Wahh meriah kumpul ramaiw mcm ni, sambut besday jimat hehe

    ReplyDelete
  5. waw untung birthday musim raya.. mesti lagi meriah

    ReplyDelete
  6. Seronok sambut birthday beramai-ramai ni. Tak kisahlah apa menunya janji bahagia ^_^ Tahun ni pun birthday saya penuh dengan rendang, ketupat dan kuih-muih tau...

    ReplyDelete
  7. Happy Bezday buat semua insan insan kesayangan awak Mia, moga sentiasa dalam limpahan rahmat Allah. Ha a...sambut berjemaah macam senang kan Mia, yang penting dapat saved cost hihi....
    Cukup ke sate tu Mia.

    ReplyDelete
  8. Bestkan sambut birthday sama2....
    Meriah...

    ReplyDelete
  9. family saya kalau december baru meriah sebab ramai birthday sama.saya april, sendu je sambut sorang2..haha.

    ReplyDelete
  10. smple tapi meriah sebab dapat kumpul ramai2..dalam ramai2 cucu tu sorang je bunga, wahh mesti seronok tu

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!