KOMUNITI SABAHAN BLOGGER | KENALI BLOGGER DARI SABAH - Mia - Memories of Mine

Latest

Friday, May 26, 2017

KOMUNITI SABAHAN BLOGGER | KENALI BLOGGER DARI SABAH

Assalamualaikum

Hi korang! Aku mula berblog pada tahun 2007 .. Aaapa !!!!! lamanya sudah. Sudah 10 tahun. Sudah super senior gitu. Bila aku baca entri pertama aku balik, hahaha bikin malu. Bikin panas pun ada. Malu-malu kucing punya entri, nda tau apa yang mo dikasi cerita.


Tajuk post 'Pertama Kali' .. rasanya ni post syok sendiri, sendiri tulis sendiri baca 😝



Tapi waktu tu blog-blog ni rasanya belum lagi berapa nak pemes cam sekarang. Masing-masing berlumba nak ada blog. Dulu blog tidak berapa digunakan sebagai medium pengiklanan. Kebanyakkan blog hanya untuk sebagai diary alam maya. Tulis2 post SS .. samalah macam aku hinggalah 2 tahun kemudian baru tahu apa itu Nuffnang. Ikut kawan lain register Nuffnang tapi sangatlah tidak menberangsangkan. Blog sendu memanglah tak ada hasilnya.
Lepas 2 tahun berblog, pembaca blog pun tak ada, terus sunyi sekejap. Tapi tak tahu, tahun 2009 aktif kembali. Kali ni dah mula ramai pembaca blog tapi kebanyakkannya dari sebelah semenanjung.

Blogger dari Sabah mungkin ada tapi jarang-jarang terserempak semasa blog walking. Jika terjumpa, memang aku terus masukkan dalam list, tapi kebanyakkannya dah sepi sekarang. Kawan-kawan aku dulu yang perkenalkan blog dulu pun dah lama terkubur blognya. Kira terasa bersendirian lah kononnya aku blogger dari Sabah.


Tahun lalu ada juga blogger yang ambil inisiatif macam nda betul ja aku eja ni untuk kumpulkan semua blogger sabahan tapi mungkin sebab masing-masing sibuk, terus group tu jadi sunyi dan sepi.
Dan tahun ni ada adik-adik blogger yang juga berasal dari Sabah bersemangat untuk kumpulkan kembali semua blogger sabahan dan terhasilnya KOMUNITI SABAHAN BLOGGER.
Menggunakan Tagline #dibawahbayukamibersatu dan di bawah ni adalah Logo rasmi Sabahan Blogger


Community

List Sabahan Blogger !

1. http://shumie-dz.blogspot.com
2. www.unnianje.com/
3. www.rahmadgraphic.my
4. www.kisahemasputih.com
5. www.ecadwinkyasha.com
6. http://dapurjirankuberasap.blogspot.com
7. www.jun-zie.com
8. http://msvelentine.blogspot.my
9. http://blogashalya.blogspot.my
10. http://anumabdullah93.blogspot.com
11. http://lizaizara.blogspot.my
12. http://sukasukasurirumah.blogspot.my
13. www.opzzpinky.my
14. http://nnizati.blogspot.com
15. www.dayverampas.com
16. http://nourayuadieb.blogspot.com
17. http://hunyieda.blogspot.com
18. http://hidayah97-bittersweet.blogspot.my
19. www.kakgojes.com
20. http://mrsyatie.blogspot.com
21. www.dedauncomel.com
22. www.elihjapahar.com
Kredit untuk Eca untuk Tagline Komuniti Sabahan Blogger dan Rahmad untuk Logo Rasmi Sabahan Blogger.
So sapa-sapa Sabahan Blogger  yang terlimpas di sini, sila-silalah komen url korang dan list akan di update dari masa ke semasa.


Ok bai!









15 comments:

  1. teringat dulu-dulu ada drama siri 'blogger boy', tu pun macam pengaruh untuk blogging jugak. All the best sabahan blogger! semoga sentiasa aktif. suka baca cerita dari korang sebab yelah sebab jauh, tak dapat nak sampai negeri bawah bayu tu selalu

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum dan Salam Perkenalan dari kami Coretan Cerita Kami.
    Ikhlas tapi Jauh...

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah. yeayy ! tepuk rama2 smua =D

    ReplyDelete
  4. Oh, lama juga Mia dah berblogging ya. Pejam, celik, pejam, celik, 10 tahun sudah. Blogging ni seronok sebab boleh dapat ramai kenalan baru. Walaupun tak pernah jumpa, eratnya tu adakala macam kawan di alam nyata.

    Entri pertama tu, memang kes syok sendirilah. Saya pun gitu. Sendiri tulis, sendiri baca berpuluh ribu kali ^_^

    ReplyDelete
  5. wahhh...baru nak aktif berblog nih balik..

    ReplyDelete
  6. sy lgi ,, dah masuk pun dlm group huhu ..

    ReplyDelete
  7. SALAM RAMADHAN

    JM FOLLOWER KE 500

    ReplyDelete
  8. lama dah mia berblog ya..saya dulu dan sekarang pun blog syok sendiri jugalah hahahah

    semoga sabahan blogger ni terus aktif, banyak aktiviti boleh dibuat tu berjumpa dengan bloger2 sabah semua.

    ReplyDelete
  9. Asalam..semakin ramai terkini ke anggka 30 saya dah join ya

    ReplyDelete
  10. Hihi...yelah awal awal terbabit dlm blog, mmg keluar entri syok sendirilah selalunya.
    Wah ramai dah blogger Sabah sekarang ni ek. Bolehlah buat gathering

    ReplyDelete
  11. http://www.stainedbybnw.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. Bestnya ada komuniti blogger sabahan.. >.<

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!