Skip to main content

LAZADA Birthday Blogger Contest!

Assalamualaikum

Haluuuuu๐Ÿ“ฃ๐Ÿ“ฃ ... para blogger sekalian, korang mesti kenal dengan Lazada kan! Ni nak roger-roger kat korang, sempena dengan Ulang Tahun Lazada yang ke 5 tahun, Lazada nak bagi hadiah lumayan kat blogger-blogger yang bertuah melalui 'Lazada Birthday Anniversary Sale Giveaway'!๐Ÿ˜‰
Yang bestnya kan, semakin ramai yang join giveaway ni, semakin tinggi nilai hadiahnya.
Cepat korang! Masih ada masa lagi ni sebab giveaway akan tamat pada 23hb March 2017 (11.59pm).

Macam mana nak join giveaway ni, senang ke tidak?? Mudah sesangat .. 

1. Each contestant (blogger) has to write a post and answer these questions on his/her blog post: 

a. What do you love about Lazada Malaysia? 
b. Top three Product picks from Lazada Malaysia (your three favorite products) 
c. How do you think Lazada Malaysia can improve? 
d. What is your birthday wish to Lazada Malaysia? 

2. The Article must contain screenshots for the three products mentioned in point 2.b (the "Top Product Picks" post). 

3. Contestants are required to submit the link to their post via e-mail to contest@lazada.com.my with the subject titled: Lazada Birthday Blogger Contest

Mudah kan ?? 

Ok aku dah roger-roger korang, sekarang giliran aku pulak nak mencuba nasib ... ๐Ÿ˜‰

1. Apa yang saya sangat suka dengan Lazada Malaysia?
Apa yang aku suka sangat dengan Lazada ni??? Ianya seperti satu gedung membeli belah dalam talian, tempat aku window shopping dengan hanya duduk-duduk di rumah. Mana taknya semua barang ada kat Lazada ... baju, handbag, gadget, alat-alat eletronik, make up, barang-barang baby, even makanan pun ada! Bestnya!

2. Top 3 produk yang aku suka kat Lazada ni?

Pertama - barang make up


Korang tengok harga eyeshadow tu .. meleleh air liur ko. Harga asal RM50.30 tapi selepas didiskaunkan RM16.15 ja, ohemgee! Memang nak lah aku. Ni yang aku tak boleh nak masuk website Lazada ni, gatal ja tangan nak tekan 'buy' tu. 

Kedua - barang make up ... lagi!

Benda yang ada kaitan dengan make up. Pouch make up bag. Penting tau benda ni sebab senang aku nak bawa ke hulu ke hilir make up wajib aku tu, mascara, eyeliner, lipstick, foundation, bedak, lipstick lagi ... hehe pendek kata semua muat dan senang dibawa kemana2. Yang penting harga tu, murah ya amat. 

Ketiga - bukan make up tapi tetap golongan wanita suka

Walaupun aku bukan jenis yang rajin memasak hehe tapi kena juga memasak kan. Benda alah ni memang dah lama aku aim2. Korang tengok harga tu ... ๐Ÿ˜ฐ murah giler 

3. Bagaimana nak menambahbaik mutu perkhidmatan Lazada?
Selain daripada terus berkolabrasi dengan media influencer seperti blogger, mutu penghantaran harus lebih diutamakan lagi. Ini kerana bagi syarikat perniagaan online seperti Lazada, penghantaran yang cepat dan selamat merupakan salah satu tarikan utama untuk para pembeli.

4. Ucapan birthday untuk Lazada๐Ÿ˜
Happy 5th birthday Lazada! Moga terus success selalu! Jangan lupa buat contest lagi dan sales lebih gempak lepas ni! ๐Ÿ˜„


Ok dah! Semoga berjaya untuk korang semua!


Comments

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan ๐Ÿ˜‚ Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri ๐Ÿ˜œ selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak ๐Ÿคญ Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli ๐Ÿ˜…) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur ๐Ÿ˜‚ ni pertama kali kmia siang