Skip to main content

LAZADA Birthday Blogger Contest!

Assalamualaikum

Haluuuuu📣📣 ... para blogger sekalian, korang mesti kenal dengan Lazada kan! Ni nak roger-roger kat korang, sempena dengan Ulang Tahun Lazada yang ke 5 tahun, Lazada nak bagi hadiah lumayan kat blogger-blogger yang bertuah melalui 'Lazada Birthday Anniversary Sale Giveaway'!😉
Yang bestnya kan, semakin ramai yang join giveaway ni, semakin tinggi nilai hadiahnya.
Cepat korang! Masih ada masa lagi ni sebab giveaway akan tamat pada 23hb March 2017 (11.59pm).

Macam mana nak join giveaway ni, senang ke tidak?? Mudah sesangat .. 

1. Each contestant (blogger) has to write a post and answer these questions on his/her blog post: 

a. What do you love about Lazada Malaysia? 
b. Top three Product picks from Lazada Malaysia (your three favorite products) 
c. How do you think Lazada Malaysia can improve? 
d. What is your birthday wish to Lazada Malaysia? 

2. The Article must contain screenshots for the three products mentioned in point 2.b (the "Top Product Picks" post). 

3. Contestants are required to submit the link to their post via e-mail to contest@lazada.com.my with the subject titled: Lazada Birthday Blogger Contest

Mudah kan ?? 

Ok aku dah roger-roger korang, sekarang giliran aku pulak nak mencuba nasib ... 😉

1. Apa yang saya sangat suka dengan Lazada Malaysia?
Apa yang aku suka sangat dengan Lazada ni??? Ianya seperti satu gedung membeli belah dalam talian, tempat aku window shopping dengan hanya duduk-duduk di rumah. Mana taknya semua barang ada kat Lazada ... baju, handbag, gadget, alat-alat eletronik, make up, barang-barang baby, even makanan pun ada! Bestnya!

2. Top 3 produk yang aku suka kat Lazada ni?

Pertama - barang make up


Korang tengok harga eyeshadow tu .. meleleh air liur ko. Harga asal RM50.30 tapi selepas didiskaunkan RM16.15 ja, ohemgee! Memang nak lah aku. Ni yang aku tak boleh nak masuk website Lazada ni, gatal ja tangan nak tekan 'buy' tu. 

Kedua - barang make up ... lagi!

Benda yang ada kaitan dengan make up. Pouch make up bag. Penting tau benda ni sebab senang aku nak bawa ke hulu ke hilir make up wajib aku tu, mascara, eyeliner, lipstick, foundation, bedak, lipstick lagi ... hehe pendek kata semua muat dan senang dibawa kemana2. Yang penting harga tu, murah ya amat. 

Ketiga - bukan make up tapi tetap golongan wanita suka

Walaupun aku bukan jenis yang rajin memasak hehe tapi kena juga memasak kan. Benda alah ni memang dah lama aku aim2. Korang tengok harga tu ... 😰 murah giler 

3. Bagaimana nak menambahbaik mutu perkhidmatan Lazada?
Selain daripada terus berkolabrasi dengan media influencer seperti blogger, mutu penghantaran harus lebih diutamakan lagi. Ini kerana bagi syarikat perniagaan online seperti Lazada, penghantaran yang cepat dan selamat merupakan salah satu tarikan utama untuk para pembeli.

4. Ucapan birthday untuk Lazada😁
Happy 5th birthday Lazada! Moga terus success selalu! Jangan lupa buat contest lagi dan sales lebih gempak lepas ni! 😄


Ok dah! Semoga berjaya untuk korang semua!


Comments

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a