Skip to main content

THE BORNEO SCRUB | scrub kopi semulajadi

Assalamualaikum

Pagi-pagi bangun tidur, hirup kopi .. pergghh 😋 nyaman. 
Tapi taukah korang, kopi ni selain sedap diminum ianya juga boleh dijadikan sebagai salah satu bahan untuk jadikan kulit kita cantik dan sihat.

Rasanya korang yang amat menitik berat hal-hal kecantikan dah sedia maklum tentang khasiat kopi ni kan 😊

Dan hari ni aku kenalkan korang dengan satu produk tempatan ni ... all the way from Borneo orang bilang. 

THE BORNEO SCRUB!

Scrub muka yang dihasilkan dari serbuk kopi tempatan Sabah, tanpa ada sebarang bahan kimia tambahan. Orang bilang bahan-bahan dalam scrub ni semuanya bahan semulajadi. No chemical added.

Kebaikan kopi untuk kulit muka 

  • Mencegah dan mengurang kerut di muka
  • Menghaluskan kulit
  • Mencegah jerawat
  • Melembabkan kulit
  • Membantu menghilangkan sel kulit mati
  • Menghilangkan bau badan
  • Memberikan nutrisi pada kulit
  • Membantu menghilangkan selulit 😁

Cara penggunaan 

2 hingga 3 kali seminggu. Campurkan serbuk The Borneo Scrub ni dengan sedikit air dan sapukan di seluruh muka. Biarkan meresap sekejap pastu korang scrublah muka korang. 
Boleh juga buat scrub di badan. 

Tada ! Pertama kali aku post gambar tak ada sebarang make up ... fresh2 selepas scrub. 😁



The Borneo Scrub


Korang kalau nak order ... boleh je contact Puan Nancy di 019 589 4930 😊



Comments

  1. Tetap cantik walaupun sebarang mekap Mia.... Cumil...

    ReplyDelete
  2. Bagus ni scrub coffee..mmg popular ba skang kan..suka juga ni wana mencuba

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang