Skip to main content

Cuti yang aku suka

Assalamualaikum

Perkara paling best untuk ibu yang berkerja cam aku ni adalah CUTI ... bestnya sebab bolehlah luruskan tulang belulang sekejap. 

Apa yang aku buat masa cuti ? Jika masa tu bukan musim cuti sekolah aku lebih suka duduk di rumah. Relaks depan tv, blogwalking *suda semestinya untuk seorang blogger* dan tidur .. :😜

Kadang2 tu hubby ada juga ambil cuti sekali ... ye lah lepas hantar anak-anak ke sekolah, masa ni lah kita orang berpeluang dating cam zaman bercintan cintun dulu 😍
Pegi tengok wayang, makan-makan pastu round-round shopping mall.

Jika cuti aku ngam-ngam timingnya dengan cuti sekolah .. kitaorang selalunya akan keluar kejap dari area bandar yang sesak ni 😥
Destinasi wajib haruslah balik kampung ... anak-anak suka, mak bapanya pun suka. 
Kalau tak kitaorang akan ke kawasan pergunungan yang sejuk itu, di mana lagi kalau tak Kundasang, Ranau. Yang sangat pemes dengan Gunung Kinabalu itu. Stay 2 malam di peberet resort memang sangat cukup menyenangkan. 

Tak kisah macam mana, kalau namanya cuti memang aku dan hubby akan plan terlebih dahulu. Tak lah kelam kabut kan. Kalau ada area yang kitaorang nak pergi kena bermalam di sana, resort atau hotel kena book sebulan awal gitu. 

Korang pula macam mana ?? Mungkin salah satu style cuti ni 》》 6 Style Cuti Di abad ini! 《《 adalah style korang 😁


Favorite place Kundasang!


Comments

  1. Salam kenal sis.. 😍😍😍

    Sis tinggal di Sabah ker? Lady xpernah sampai lg ke sana..

    ReplyDelete
  2. i love Kundasang!!
    betul tu, sesekali mmg kita kena berdua2 je dengan en suami kan...
    baru lah feeling zaman bercinta dedulu...

    ReplyDelete
  3. Mak laki bini suka last minit MIa...sebab tulah selalunya tak de hotel. Sudahnya duk rumah haha...Bagus jugak, dapat jimat. Kadang kadan hati teringin nak bercuti tp mengenangkan macam macam terus cancel huhu

    ReplyDelete
  4. cantiknya permandangan. best arrr

    ReplyDelete
  5. Alahai! Janganlah disebut-sebut Kundasang tu. Teringin nak pergi. Dah lama tak jejak tanah kat Sabah!

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an