Skip to main content

Hore !! dah abis kem

Assalamualaikum

Alhamdulillah ... ahad tu dah abis kem Shumi dan Shamzi dengan jayanya dan ... selamat.
3 hari 2 malam, lamanya masa tu berjalan. Macam lambat tul masa tu berjalan. Mana tak balik2 tengok jam. 
Terasa sunyi bila Shumi dan Shamzi tiada di rumah. selalu ada jak bunyi dorang ketawa pastu bergaduh dan akhirnya menangis.
Aku dah macam kucing hilang anak, balik-balik jenguk bilik dorang. Belek-belek buku dorang atas meja. Apalah Umi ni, betullah kata Okje, cebeng betullah mak sorang ni.
Anak pegi dua malam je pun, aku dah rasa lain sangat.
 
Bukan aku jak pun cam kucing hilang anak, Babanya pun sama. Tak ada mood katanya. Balik-balik tidur. Nak tengok tv pun tak ada mood. Nak main Ps2 tu tak ada mood, tak ada kawan bergaduh. Selalu Baba main dengan Shamzi, pastu mesti bergaduh anak beranak tu. ala bergaduh manja gitu, Shamzi merajuk sebab Baba tak bagi dia menang.
 
Untuk hilangkan bosan dan sunyi kitaorang, maka keluarlah kami 3 beranak sabtu tu. Mula2 tu melawat kakak ipar yang admit kat hospital. Darah tinggi dan ada masalah buah pinggang. Alhamdulillah semalam dah keluar hospital dia.
Pastu jalan-jalan jap, pusing-pusing dalam kereta.
 
Kemudian aku dan Hubby tak boleh tahan dah ... jom kita 'cubuk' dorang Shumi dan Shamzi di kem. Hubby memang setuju. Kem dorang tu sebenarnya tak jauh dari rumah. Dalam 20 minit perjalanan kalau tak jammed.
Kawasan camping dan riadah ala ala kampung katanya.
 
Sesampai sana aku dah nampak Shamzi dan Shumi sedang duduk dalam kumpulan. Kita orang tengok dari jauh jak. Takut menganggu tumpuan dorang pula. Masa tu dorang sedang membuat latihan untuk malam kebudayaan katanya. Sedang nyanyi2.
pastu tu tak lama aku nampak dorang bersiap-siap untuk aktiviti memanah. Memang aku nampak dari gaya dorang Shumi dan Shamzi seronok jak. Mungkin ramai kawan-kawan.
 
Aku dan Hubby lega sedikit dan balik tak lama lepas tu. Dan nampak dorang anak-anak walau sekejap jak, terubat rasa rindu.
Memang nampak cam tak aci kan. 'tapuk-tapuk' tengok anak di kem. Tapi aku dan Hubby tak peduli. Pertama kali berpisah dengan anak cam tak keruan gitu. Mungkin esok-esok biasalah agaknya.
Dan malamnya tu, still sama juga. Terasa lain juga. Untuk cepatkan masa bergerak sebab excited nak ambil anak-anak esoknya tu, aku, hubby dan Damia keluar jam 9 malam tu, ke Tanjung Aru, layan ABC dan cendol. Konon lepak sana sejam pastu balik dan tido. hehe
 

Tengok dari jauh jak (^__^)
 
 
Ok tu je .. TaTa!
 
Note : Puan Blog nak outstation hari ni. So memang tak berapa nak jenguk bloglah minggu ni (macamlah sebelum ni pun rajin update blog .. hehe)
 


Comments

  1. Alahai seronok nya pergi kem macam tu. Hehe..kesian ibu ayah ni kan. macam ni la diorang rasa agaknya mula2 kita jauh dulu. pegi ke mana2

    ReplyDelete
  2. Salam singgah pagi dr http://seindahcerita.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Bawak bertenang ya ha ha..kelakar pun ada tengok telatah ibu ayah ni..

    ReplyDelete
  4. Hihi....tau pun.....
    Tengok tu.... tulis entri pun dah tersyasyul nama diaorang. Nama di kevik ditulisnya Shamzi. Rindu sangatlah tu.....

    First time gitulah biasanya Mia....nanti lelama kalau dah selalu....tak kot

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a