Skip to main content

Orang Baru

Assalamualaikum

4 hari tak jenguk blog. Puan balik kampung sebab nak tengok orang baru dalam keluarga kami. 
Kakak selamat melahirkan anak pagi 23hb May yang lalu. Awal 2 minggu dari tarikh dijangka bersalin. Itu pun tak ada tanda tapi kata kakak perasaannya hari tu lain macam jak. So tak tunggu tanda apa ke, kakak pergi jak ke hospital. 
Sampai hospital, check2 dah buka 5cm. Nasib baik kakak ikut kata hati kalau tak memang dah terbersalin di rumah. 

Kata kakak lebih kurang jam 7 lebih, baby selamat dilahirkan secara normal. Seorang bayi lelaki seberat 3.7 kg.
Alhamdulillah dah bertambah cucu mak dan bapa. Dah jumpa pun orang baru ni. Orang baru ni kakak namakan Muhammad Syahzwie. 


Tangan si baby. Kecik dan cute. Wajah baby nantilah dulu ye. 


Mak dan bapa dapat cucu lelaki lagi, jadi budak yang sampai terjuling tengok bunga ni satu-satunya cucu perempuan di rumah tu. 


Note : bila tercium bau wangi baby ni tetiba teringin pula ... hehe





Comments

  1. alahai bestnyeee tgk tgn bb tu hehe

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah....
    seronok dgn kehadiran org baru kan...:)

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah, tahniah di atas kehadiran orang baru...

    ReplyDelete
  4. comel nya baby..tahniah kak mia..:)

    ReplyDelete
  5. Damia still tak ada kawan lagi utk main mak-mak nampak gayanya
    Tahniah dari kakak Mia dpt anak buah baru:)

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah. Tahniah pd kakak mia. Syoknya bau baby...bau syurga..

    ReplyDelete
  7. Alhamdullilah, bertambah lagi umat Nabi Muhammad SAW.

    Sama birthday dgn anak kedua saya :)

    ReplyDelete
  8. heheheh apa lagi, Mia pun dah besar.. dah boleh ada adik dah pun :D Anyway tahniah atas kehadiran orang baru tu.. cantik nama:D

    ReplyDelete
  9. teringin pula?hehe..mudah-mudahan ada rezeki.tahniah kak Mia n family

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang